Tillbaka

Resor till Paleokastritsa

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par

Resor till Paleokastritsa

I den grekiska staden Paleokastritsa, som ligger på Korfus nordvästra kust ca 25 km från Korfu stad, hittar du allt du kan tänkas behöva för en fantastisk solsemester - fina stränder, mysiga omgivningar och ett vackert landskap.

Paleokastritsa ligger längs en vacker bukt uppdelad av en halvö som skapar två mindre bukter. På halvön ligger klostret Theotokos som grundades under 1100-talet. Idag är klostret ett museum med vackra målningar, en mysig innergård och en magnifik utsikt över Paleokastritsa.

Paleokastritsas popularitet har staden behållit sin ursprungliga charm. Här finns gott om mysiga tavernor där du kan njuta av god mat, ofta med vacker utsikt över bukten. I den östra delen av staden ligger en liten småbåtshamn som erbjuder härliga kryssningar och utflykter till havs.

Med sex olika stränder att välja mellan, finns det gott om möjligheter för massor av härliga dagar på stranden i Paleokastritsa - särskilt om du älskar att snorkling. Det kristallklara vattnet och klippiga kusten ger dig goda förutsättningar för att utforska en spännande undervattensvärld. Om du simmar bort en bit från andra badgäster kan du hitta stora stim med vackra fiskar. Det fascinerande undervattenslivet i Paleokastritsa är också anledningen att Korfu Aquarium ligger här, här kan både barn och vuxna uppleva vackra fiskar och havsdjur på nära håll.

Om du letar efter en större strand ligger den lantliga semesterorten Agios Georgios bara 15 km bort, med en 5 km lång vacker och bred sandstrand.

 

Res till Paleokastritsa med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive med massor av anläggningar för barn och mer exklusiva hotell, för vuxna och par som gärna vill njuta av en semester med en touch av lyx.

På våra billiga resor till Paleokastritsa med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen