1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Paleokastritsa
Paleokastritsa

Resor till Paleokastritsa

Resor till Paleokastritsa

I den grekiska staden Paleokastritsa, som ligger på Korfus nordvästra kust ca 25 km från Korfu stad, hittar du allt du kan tänkas behöva för en fantastisk solsemester - fina stränder, mysiga omgivningar och ett vackert landskap.

Paleokastritsa ligger längs en vacker bukt uppdelad av en halvö som skapar två mindre bukter. På halvön ligger klostret Theotokos som grundades under 1100-talet. Idag är klostret ett museum med vackra målningar, en mysig innergård och en magnifik utsikt över Paleokastritsa.

Paleokastritsas popularitet har staden behållit sin ursprungliga charm. Här finns gott om mysiga tavernor där du kan njuta av god mat, ofta med vacker utsikt över bukten. I den östra delen av staden ligger en liten småbåtshamn som erbjuder härliga kryssningar och utflykter till havs.

Med sex olika stränder att välja mellan, finns det gott om möjligheter för massor av härliga dagar på stranden i Paleokastritsa - särskilt om du älskar att snorkling. Det kristallklara vattnet och klippiga kusten ger dig goda förutsättningar för att utforska en spännande undervattensvärld. Om du simmar bort en bit från andra badgäster kan du hitta stora stim med vackra fiskar. Det fascinerande undervattenslivet i Paleokastritsa är också anledningen att Korfu Aquarium ligger här, här kan både barn och vuxna uppleva vackra fiskar och havsdjur på nära håll.

Om du letar efter en större strand ligger den lantliga semesterorten Agios Georgios bara 15 km bort, med en 5 km lång vacker och bred sandstrand.

 

Res till Paleokastritsa med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive med massor av anläggningar för barn och mer exklusiva hotell, för vuxna och par som gärna vill njuta av en semester med en touch av lyx.

På våra billiga resor till Paleokastritsa med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
18ºC
19ºC
24ºC
30ºC
32ºC
33ºC
27ºC
23ºC
18ºC
14ºC
Min
2ºC
7ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
20ºC
21ºC
17ºC
13ºC
9ºC
3ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €