1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
  4. Sharm el Sheikh
  5. Sharks Bay
Sharks Bay

Resor till Sharks Bay

Sharks Bay i Sharm el Sheikh är ett vackert resmål längs Röda havets kust. Med sitt kristallklara vatten, sina vita sandstränder och sin fantastiska utsikt över bergen är Sharks Bay ett populärt resmål som ligger i norra delen av staden, nära Sharm el Sheikh flygplats.

Här är varför du ska välja en semester till Sharks Bay:

 

1. Dykning och snorkling - Sharks Bay är känt för sitt fantastiska marina liv och dykning och snorkling är populära aktiviteter i området. Det finns många dykcenter i området som erbjuder olika dykupplevelser för både nybörjare och erfarna dykare. Som namnet antyder är det möjligt att uppleva många olika arter av hajar i sin naturliga miljö i en ordnad och säker miljö längs stränderna.

2. Boende - Sharks Bay har ett brett utbud av boendealternativ, från lyxiga boende till budgetvänliga hotell och lägenheter. Det finns något för alla smaker och budgetar. Det är här du hittar en av områdets mest populära golfanläggningar. Drömmer du om en semester fylld av sport och aktiviteter för den stora barnfamiljen? Då ska du kolla in de populära SUNRISE Resorts.

 

3. Avkoppling och strandliv - Sharks Bay är ett utmärkt ställe för att koppla av och njuta av sol och strandliv. Med sina vackra stränder och lugna vatten är det en perfekt plats för att njuta av en dag på stranden eller ta ett dopp i havet. Låt dig skämmas bort med all-inclusive programmet och på kvällen kan du ta en god drink och njuta av den vackra solnedgången.

 

En semester i Sharks Bay kan vara mycket avkopplande men också fylld av spännande aktiviteter som dykning, snorkling, segling och vattensporter. Det kan också vara härligt att utforska området och besöka några av de närliggande sevärdheterna, till exempel Ras Mohammed nationalpark eller åka på en ökenvandring. Sharks Bay är känt för att ha en avslappnad atmosfär där du kan koppla av och njuta av strandlivet eller delta i olika vattensportaktiviteter. Ett speciellt inslag i Sharks Bay är den fantastiska solnedgången över Röda havet, som är en spektakulär upplevelse och ett måste när du besöker området.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
21ºC
22ºC
26ºC
32ºC
34ºC
36ºC
38ºC
38ºC
36ºC
32ºC
30ºC
24ºC
Min
14ºC
14ºC
18ºC
22ºC
25ºC
27ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
23ºC
17ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Övriga Unga par Familjer med äldre barn

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden i Egypten är Kairo.

Språk:

Egyptens officiella språk är arabiska. I turistområdena talats ofta engelska och/eller franska.

Tidsskillnad:

På vintern är Egypten en timme före Sverige. På sommaren är det ingen tidsskillnad, eftersom Egypten inte har sommartid.

Ramadan:

I Egypten spelar ramadan en viktig roll. Även om inte allt är stängt på turistorterna är det något att ta hänsyn till. Ramadan 2023 kommer att vara från den 22 mars till den 20 april, men det exakta datumet kan fortfarande ändras (beroende på månens position).

Hälsa:

Alla hotell har en läkare. Han har jour dygnet runt och håller ofta mottagningstider på hotellet. Apoteken är också öppna dygnet runt och känns igen på ordet "pharmacy" Om du skulle få diarré ska du inte använda medicinerna hemifrån, till exempel Norit eller Immodium, utan skaffa Antinal på plats. Detta fungerar snabbt och effektivt.

Valuta:

Den egyptiska valutan heter pund och ett pund motsvarar nästan 0.5 svensk krona. Många tar gärna emot euro eller dollar. I de flesta turistområden accepteras de vanligaste kreditkorten och bankomater finns också, dessa är dock ofta ur funktion.

Dricks:

Bakshish är det egyptiska ordet för dricks, och det är vanligt att man dricksar ca 10%.

Ström:

I Egypten använder man 230V som i Sverige, vägguttagen är dock ofta smalare än i Sverige, och du bör därför införskaffa en adapter.

Bagage:

Om du vill ta med dig specialbagage som cykel, golfbag eller dykutrustning kan du läsa mer här.

Pass och visum:

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Egypten. Ett visum krävs när du åker till Egypten på semester.

Visum krävs när du åker på semester till Hurghada och Marsa Alam. Om du reser till Sharm el Sheikh behöver du inget visum. Du kan få ett visum på olika sätt: :

1. Direkt vid bokning eller via Sunwebs kontaktcenter. Du får en kupong med resehandlingarna som kommer att överlämnas till den lokala Sunweb-representanten vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Detta kostar €31.

2.Via bankdisken på flygplatsen (kostar ca USD 27+ moms. Detta pris kan ändras av myndigheterna). Väntetiderna kan öka här. Det rekommenderas att ha kontanter med sig.

Tänk på att det går fortare att komma fram om ditt visum är beställt i förväg.

Ett "landing card" delas ut på flygplanet och ska fyllas i innan du passerar tullen. Detta är inte samma som visum.

nödsituation:

Om du behöver kontakta polisen under din semester, ring 122 och vid brand 180. Om du behöver en ambulans ring 123.

Öppettider:

Butikerna är generellt öppna från 09:00 till 13:00 och sen från 17:00 till 22:00. I turistområdena hålls det sällan stängt vid middagstid. Det är inte ovanligt att vissa företag håller stängt på fredagar ​​och söndagar.

Mobiltelefoni:

Om utlandssamtal ingår i ditt abonnemang kan du använda din telefon i Egypten. Eftersom samtalskostnaderna är höga kan det rekommenderas att spara in på samtalen.

Om du vill åka på en utflykt till Kairo eller Luxor måste du köpa ett visum för Egypten för cirka 31 euro per person.