1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
  4. Sharm el Sheikh
  5. Naama Bay
Naama Bay

Resor till Naama Bay

Naama Bay ligger i centrum av Sharm el Sheikh. Om du besöker Naama Bay kommer du snabbt att bli förälskad i det utmärkta strandlivet. Naama Bay är känd för sina vackra sandstränder och sitt klarblåa vatten som erbjuder perfekta förhållanden för solning, bad och vattensporter som snorkling och dykning. Många av de lokala hotellen och anläggningarna har privata stränder med bra faciliteter, solstolar och parasoller. Du kommer garanterat att hitta en fantastisk all inclusive-strandsemester i Naama Bay i Egypten.

Restauranger, kaféer, nattliv och massor av shopping

Här kan du njuta av ett levande nattliv och många timmars shopping på din semester. Naama Bay är känt för sina många barer, klubbar och restauranger som erbjuder underhållning och musik hela natten. Det finns också många shoppingmöjligheter med lokala butiker och internationella varumärken. Prova till exempel ett besök på Naama Bay Souk, en livlig basar med många butiker som säljer allt från souvenirer och kläder till smycken och kosmetik. Il Mercato Shopping Centre och Genena City är köpcentrum med biograf, restauranger och butiker med internationella varumärken som Adidas och Mango. 

 

 

Naama Bay erbjuder en mångsidig semesterupplevelse

När du reser till Naama Bay har du stor tillgång till utflykter. Naama Bay ligger i hjärtat av Sharm el Sheikh, vilket gör det till en perfekt bas för att utforska de många attraktionerna i området. Det finns ett stort urval utflykter tillgängliga, till exempel ett besök i öknen eller snorkling i Röda havets berömda korallrev. Det finns också en hel del aktiviteter tillgängliga, till exempel att åka på kamel- eller jeepsafari i öknen eller besöka det berömda St Catherine-klostret. En av de mest populära sakerna att göra i Naama Bay är att ta en båttur ut på Röda havet, där du möts av fantastiska vyer över kusten och kanske till och med kan få syn på delfiner eller hajar i deras naturliga miljö. 

Naama Bay erbjuder en semesterupplevelse som passar alla smaker. Vi rekommenderar verkligen en resa till Naama Bay, där du kan njuta av solen på stranden, utforska det lokala nattlivet eller åka på utflykter för att se områdets sevärdheter. 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
21ºC
21ºC
26ºC
31ºC
33ºC
35ºC
36ºC
38ºC
36ºC
32ºC
30ºC
24ºC
Min
14ºC
14ºC
18ºC
22ºC
25ºC
27ºC
28ºC
29ºC
28ºC
24ºC
23ºC
17ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med äldre barn Övriga Unga par

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden i Egypten är Kairo.

Språk:

Egyptens officiella språk är arabiska. I turistområdena talats ofta engelska och/eller franska.

Tidsskillnad:

På vintern är Egypten en timme före Sverige. På sommaren är det ingen tidsskillnad, eftersom Egypten inte har sommartid.

Ramadan:

I Egypten spelar ramadan en viktig roll. Även om inte allt är stängt på turistorterna är det något att ta hänsyn till. Ramadan 2023 kommer att vara från den 22 mars till den 20 april, men det exakta datumet kan fortfarande ändras (beroende på månens position).

Hälsa:

Alla hotell har en läkare. Han har jour dygnet runt och håller ofta mottagningstider på hotellet. Apoteken är också öppna dygnet runt och känns igen på ordet "pharmacy" Om du skulle få diarré ska du inte använda medicinerna hemifrån, till exempel Norit eller Immodium, utan skaffa Antinal på plats. Detta fungerar snabbt och effektivt.

Valuta:

Den egyptiska valutan heter pund och ett pund motsvarar nästan 0.5 svensk krona. Många tar gärna emot euro eller dollar. I de flesta turistområden accepteras de vanligaste kreditkorten och bankomater finns också, dessa är dock ofta ur funktion.

Dricks:

Bakshish är det egyptiska ordet för dricks, och det är vanligt att man dricksar ca 10%.

Ström:

I Egypten använder man 230V som i Sverige, vägguttagen är dock ofta smalare än i Sverige, och du bör därför införskaffa en adapter.

Bagage:

Om du vill ta med dig specialbagage som cykel, golfbag eller dykutrustning kan du läsa mer här.

Pass och visum:

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Egypten. Ett visum krävs när du åker till Egypten på semester.

Visum krävs när du åker på semester till Hurghada och Marsa Alam. Om du reser till Sharm el Sheikh behöver du inget visum. Du kan få ett visum på olika sätt: :

1. Direkt vid bokning eller via Sunwebs kontaktcenter. Du får en kupong med resehandlingarna som kommer att överlämnas till den lokala Sunweb-representanten vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Detta kostar €31.

2.Via bankdisken på flygplatsen (kostar ca USD 27+ moms. Detta pris kan ändras av myndigheterna). Väntetiderna kan öka här. Det rekommenderas att ha kontanter med sig.

Tänk på att det går fortare att komma fram om ditt visum är beställt i förväg.

Ett "landing card" delas ut på flygplanet och ska fyllas i innan du passerar tullen. Detta är inte samma som visum.

nödsituation:

Om du behöver kontakta polisen under din semester, ring 122 och vid brand 180. Om du behöver en ambulans ring 123.

Öppettider:

Butikerna är generellt öppna från 09:00 till 13:00 och sen från 17:00 till 22:00. I turistområdena hålls det sällan stängt vid middagstid. Det är inte ovanligt att vissa företag håller stängt på fredagar ​​och söndagar.

Mobiltelefoni:

Om utlandssamtal ingår i ditt abonnemang kan du använda din telefon i Egypten. Eftersom samtalskostnaderna är höga kan det rekommenderas att spara in på samtalen.

Om du vill åka på en utflykt till Kairo eller Luxor måste du köpa ett visum för Egypten för cirka 31 euro per person.