Tillbaka

Resor till Sozopol

Destination image

Resor till Sozopol

Traditionella trähus byggda på en grund av stenblock och mysiga kullerstensgator är definitivt något som genomsyrar den charmiga bulgariska fiskebyn Sozopol. Staden ligger längs Svartahavskusten - ca 34 km från Burgas och en timmes bilresa från den mer kända turistorten Sunny Beach.

Sozopol är ett populärt resmål för semesterfirare från hela Europa och de kommer hit för att uppleva den spännande kulturella, historiska atmosfären och inte minst underbara sandstränderna. Liksom Nessbar är Sozopol är uppdelad i en gammal stadsdel och en ny.

Den gamla delen av staden är som en attraktion i sig. Stadsdelen skjuter ut från kusten på en liten halvö där tiden tycks ha stått still. Smala kullerstensgator viner runt staden och på en promenad genom staden möts du bara andra gående eftersom det är förbjudet att köra mellan de vackra gamla trähusen. På verandorna sitter gummor och ägnar sig åt traditionellt hantverk, som sedan säljs i små bodar.

I gamla stadsdelen kan du också besöka de vackra gamla kyrkorna och historiska byggnader som ger ledtrådar om Sozopols 2600-åriga historia. Vill du ta en paus på din upptäcktsfärd i staden, finns här flera trevliga torg där man kan ta en fika under en av de skuggiga fikonträden. Sozopol nya del står i skarp kontrast till den gamlas historiska atmosfär.

I Sozopol nya stadsdel ligger majoriteten av stadens hotell och det är också här du hittar många av stadens restauranger, där du kan prova både lokala specialiteter och mer internationella rätter. I den nya stadsdelen hittar du också ett antal mysiga kaféer, barer och butiker där du kan göra semesterns shopping. Vill du tillbringa natten på nattklubbar finns det några på huvudgatan.

Förutom en fascinerande historia och ett aktivt nöjesliv erbjuder Sozopol i flera underbara sandstränder, som även bulgariens semesterorter Byala och Obzorär så kända för. På ömse sidor om den nya stadsdelen kan du njuta av dagen med fin gyllene sand mellan tårna och en magnifik utsikt över det vackra klara havet. På båda stränderna kan du hyra solstolar och parasoller. De två stränder vid centrum är mycket populära under sommarmånaderna, solstolar och stå därför väldigt nära varandra längs stränderna. Om du vill njuta av en dag på stranden med lite mer utrymme omkring dig kan du åka till den kilometerlånga sandstranden Goldfish Beach som ligger ca 3 km norr om Sozopol.

Res med Sunweb till Sozopol

Sozopol är en av våra nya spännande destinationer för 2017, och vi erbjuder skandinavisk guideservice under din semester i Sozopol.

På resor till Sozopol med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre
Resor till Sozopol

Flyginformation

Flygbolag och restider
Stockholm Arlanda:

Sunweb flyger från Stockholm till Burgas på söndagar under hela säsongen, samt måndagar och onsdagar under högsäsongen med Norwegian.

Köpenhamn Kastrup:

Sunweb flyger från Köpenhamn till Burgas på fredagar under hela säsongen, samt måndagar under högsäsong med Atlantic Airways och SAS.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 2 timmar och 45 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag. 

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resehandlingarna ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, transfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss.

Transfer ingår alltid i våra priser när du bokar en paketresa med flyg och hotell hos Sunweb. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Pomorie: ca 15 min

Nessebar: ca 45 min

Sunny Beach: ca 45 min

Obzor Bay: ca 105 min

Byala: ca 110 min

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen.

Temperatur per månad

Karta

Till toppen