1. Hem
  2. Solresor
  3. Bulgarien
  4. Svartahavskusten
  5. Sozopol
Sozopol

Resor till Sozopol

Resor till Sozopol

Traditionella trähus byggda på en grund av stenblock och mysiga kullerstensgator är definitivt något som genomsyrar den charmiga bulgariska fiskebyn Sozopol. Staden ligger längs Svartahavskusten - ca 34 km från Burgas och en timmes bilresa från den mer kända turistorten Sunny Beach.

Sozopol är ett populärt resmål för semesterfirare från hela Europa och de kommer hit för att uppleva den spännande kulturella, historiska atmosfären och inte minst underbara sandstränderna. Liksom Nessbar är Sozopol är uppdelad i en gammal stadsdel och en ny.

Den gamla delen av staden är som en attraktion i sig. Stadsdelen skjuter ut från kusten på en liten halvö där tiden tycks ha stått still. Smala kullerstensgator viner runt staden och på en promenad genom staden möts du bara andra gående eftersom det är förbjudet att köra mellan de vackra gamla trähusen. På verandorna sitter gummor och ägnar sig åt traditionellt hantverk, som sedan säljs i små bodar.

I gamla stadsdelen kan du också besöka de vackra gamla kyrkorna och historiska byggnader som ger ledtrådar om Sozopols 2600-åriga historia. Vill du ta en paus på din upptäcktsfärd i staden, finns här flera trevliga torg där man kan ta en fika under en av de skuggiga fikonträden. Sozopol nya del står i skarp kontrast till den gamlas historiska atmosfär.

I Sozopol nya stadsdel ligger majoriteten av stadens hotell och det är också här du hittar många av stadens restauranger, där du kan prova både lokala specialiteter och mer internationella rätter. I den nya stadsdelen hittar du också ett antal mysiga kaféer, barer och butiker där du kan göra semesterns shopping. Vill du tillbringa natten på nattklubbar finns det några på huvudgatan.

Förutom en fascinerande historia och ett aktivt nöjesliv erbjuder Sozopol i flera underbara sandstränder, som även bulgariens semesterorter Byala och Obzorär så kända för. På ömse sidor om den nya stadsdelen kan du njuta av dagen med fin gyllene sand mellan tårna och en magnifik utsikt över det vackra klara havet. På båda stränderna kan du hyra solstolar och parasoller. De två stränder vid centrum är mycket populära under sommarmånaderna, solstolar och stå därför väldigt nära varandra längs stränderna. Om du vill njuta av en dag på stranden med lite mer utrymme omkring dig kan du åka till den kilometerlånga sandstranden Goldfish Beach som ligger ca 3 km norr om Sozopol.

Res med Sunweb till Sozopol

Sozopol är en av våra nya spännande destinationer för 2017, och vi erbjuder skandinavisk guideservice under din semester i Sozopol.

På resor till Sozopol med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
2ºC
9ºC
13ºC
15ºC
21ºC
27ºC
29ºC
29ºC
26ºC
18ºC
13ºC
6ºC
Min
-4ºC
1ºC
5ºC
6ºC
12ºC
17ºC
19ºC
19ºC
16ºC
9ºC
6ºC
-2ºC

Populära boenden

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Svartahavskusten. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Sunweb Special

Under den här turen kommer du att med buss upptäcka det bulgariska landsbyggden. Första stoppet är Kableshkovo, en liten stad där den lokala marknaden besöks och i utkanten av Burgas besöker vi en gård. Här finns en mängd olika djur. På gården serveras också lunch. Vi fortsätter sedan till Nessebar som är en av de äldsta städerna i Europa och har märkts av UNESCO som världsarv. Under en promenad genom gatorna i den gamla staden berättar guiden mer om staden. Efter promenaden, finns det möjlighet att upptäcka Nessebar på egen hand.

Jeepsafari

En dag full av äventyr och spänning. Denna tur tar dig genom vackra skogar, floder och charmiga byar.

Khan's tent

En oförglömlig kväll för unga och gamla! Med ett unikt läge kan du njuta av en kväll av underhållning, en panoramautsikt över den vackra bukten och utsökta rätter. Levande musik, internationella dansare och olika föreställningar fortsätter att överraska kvällen igenom.

Tvådagstur till Istanbul

Under denna resa kommer du att besöka det magnifika Istanbul. Det är den enda staden i världen som sträcker sig över två kontinenter. En hotellvistelse ingår i resan och du bor nära Grand Bazaar. Du har möjlighet att boka extra utflykter. Besök moskén Aya Sofia, en båttur på Bosporen eller en orientalisk kväll. Naturligtvis kan du också upptäcka Istanbul själv. Denna magiska stad är värt ett besök!

Fun & Sun Cruise

Denna familjetur på havet är underhållande för både unga och gamla. Ett mycket varierat underhållningsprogram, mat och dryck ombord ingår. När du är på semester med hela familjen är det här den perfekta utflykten.

Sozopol

Dagen börjar med att vi kör till Ropotamo, där vi kommer att segla genom den vackra naturen på Ropotamo-floden. Härifrån sätter vi kurs mot den antika staden Sozopol. Vi har gott om tid att utforska den vackra staden, som grundades år 500 f.Kr. och som är en av de äldsta bosättningarna i Europa. Här finns flera välbevarade kyrkor och gamla trähus. På vägen tillbaka stannar vi i storstaden Burgas.

Bulgaarse Avond

Tijdens deze avond ben je uitgenodigd om het beste van Bulgarije te ontdekken. Geniet van Bulgaarse raki en wijn, en huisgemaakte gerechten. Tijdens het proeven van deze heerlijke gerechten wordt je vermaakt met traditionele Bulgaarse dans en muziek. Ook worden er toneelstukken gespeeld die het dagelijkse leven op het Bulgaarse platteland weergeven. Hierdoor kom je meer te weten over de Bulgaarse cultuur en tradities. Een onvergetelijke avond om nooit meer te vergeten!

Praktisk information

Huvudstad
Huvudstaden är Sofia.

Tid
Bulgarien är en timme före Sverige.

Språk
Det officiella språket är bulgariska. De flesta i turistbranchen talar engelska.

Valuta
Den officiella valutan är Leva. Det rekommenderas inte att växla pengar på flygplatsen.

Dricks
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Bulgarien.

Elektricitet
220 volt, samma som i Sverige och du behöver inte använda adapter.

Vatten
Det rekomenderas att inte dricka vattnet från kranen. Vatten på flaska kan köpas överallt, oftast till låga priser.

Mat
Bulgarien är känd för sina fisk- och kötträtter med turkiska influenser, som Kebabcheta: grillat kött med olika såser. Förutom det kan man finna den berömda yoghurten och honungen på menyn.

Mobiltelefon
Din svenska mobiltelefon fungerar också i Bulgarien. Var uppmärksam på att det ofta blir dyrt att använda data-roaming. Vi rekommenderar att du endast använder Internet från mobilen eller surfplattan när du kan ansluta till wi-fi.

Resedokumenter
När du åker till Bulgarien måste du ha ett pass som är giltigt minst 3 månader efter hemkomsten.

Nödtillfälle
Nödnummer till polisen i Bulgarien är 166. Om du behöver en ambulans eller i händelse av en nödsituation, ring 150.