Tillbaka

Resor till Sozopol

Destination image

Resor till Sozopol

Traditionella trähus byggda på en grund av stenblock och mysiga kullerstensgator är definitivt något som genomsyrar den charmiga bulgariska fiskebyn Sozopol. Staden ligger längs Svartahavskusten - ca 34 km från Burgas och en timmes bilresa från den mer kända turistorten Sunny Beach.

Sozopol är ett populärt resmål för semesterfirare från hela Europa och de kommer hit för att uppleva den spännande kulturella, historiska atmosfären och inte minst underbara sandstränderna. Liksom Nessbar är Sozopol är uppdelad i en gammal stadsdel och en ny.

Den gamla delen av staden är som en attraktion i sig. Stadsdelen skjuter ut från kusten på en liten halvö där tiden tycks ha stått still. Smala kullerstensgator viner runt staden och på en promenad genom staden möts du bara andra gående eftersom det är förbjudet att köra mellan de vackra gamla trähusen. På verandorna sitter gummor och ägnar sig åt traditionellt hantverk, som sedan säljs i små bodar.

I gamla stadsdelen kan du också besöka de vackra gamla kyrkorna och historiska byggnader som ger ledtrådar om Sozopols 2600-åriga historia. Vill du ta en paus på din upptäcktsfärd i staden, finns här flera trevliga torg där man kan ta en fika under en av de skuggiga fikonträden. Sozopol nya del står i skarp kontrast till den gamlas historiska atmosfär.

I Sozopol nya stadsdel ligger majoriteten av stadens hotell och det är också här du hittar många av stadens restauranger, där du kan prova både lokala specialiteter och mer internationella rätter. I den nya stadsdelen hittar du också ett antal mysiga kaféer, barer och butiker där du kan göra semesterns shopping. Vill du tillbringa natten på nattklubbar finns det några på huvudgatan.

Förutom en fascinerande historia och ett aktivt nöjesliv erbjuder Sozopol i flera underbara sandstränder, som även bulgariens semesterorter Byala och Obzorär så kända för. På ömse sidor om den nya stadsdelen kan du njuta av dagen med fin gyllene sand mellan tårna och en magnifik utsikt över det vackra klara havet. På båda stränderna kan du hyra solstolar och parasoller. De två stränder vid centrum är mycket populära under sommarmånaderna, solstolar och stå därför väldigt nära varandra längs stränderna. Om du vill njuta av en dag på stranden med lite mer utrymme omkring dig kan du åka till den kilometerlånga sandstranden Goldfish Beach som ligger ca 3 km norr om Sozopol.

Res med Sunweb till Sozopol

Sozopol är en av våra nya spännande destinationer för 2017, och vi erbjuder skandinavisk guideservice under din semester i Sozopol.

På resor till Sozopol med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda priser gäller för barn. Observera: Utflykter kan endast betalas med bulgariska Lev eller Visa/Mastercard.

a picture
Sunweb Special

Under den här turen kommer du att med buss upptäcka det bulgariska landsbyggden. Första stoppet är Kableshkovo, en liten stad där den lokala marknaden besöks och i utkanten av Burgas besöker vi en gård. Här finns en mängd olika djur. På gården serveras också lunch. Vi fortsätter sedan till Nessebar som är en av de äldsta städerna i Europa och har märkts av UNESCO som världsarv. Under en promenad genom gatorna i den gamla staden berättar guiden mer om staden. Efter promenaden, finns det möjlighet att upptäcka Nessebar på egen hand.

a picture
Jeepsafari

En dag full av äventyr och spänning. Denna tur tar dig genom vackra skogar, floder och charmiga byar.

a picture
Khan's tent

En oförglömlig kväll för unga och gamla! Med ett unikt läge kan du njuta av en kväll av underhållning, en panoramautsikt över den vackra bukten och utsökta rätter. Levande musik, internationella dansare och olika föreställningar fortsätter att överraska kvällen igenom.

a picture
Tvådagstur till Istanbul

Under denna resa kommer du att besöka det magnifika Istanbul. Det är den enda staden i världen som sträcker sig över två kontinenter. En hotellvistelse ingår i resan och du bor nära Grand Bazaar. Du har möjlighet att boka extra utflykter. Besök moskén Aya Sofia, en båttur på Bosporen eller en orientalisk kväll. Naturligtvis kan du också upptäcka Istanbul själv. Denna magiska stad är värt ett besök!

Temperatur per månad

Till toppen