1. Hem
  2. Solresor
  3. Bulgarien
  4. Svartahavskusten
  5. Primorsko
Primorsko

Resor till Primorsko

Resor till Primorsko

Primorsko ligger vid den vackra Svartahavskusten i Bulgarien, ca 60 km söder om Burgas. Staden är ett populärt resmål för både ungdomar och familjer. Detta mycket tack vare de underbara sandstränderna, livliga nöjeslivet och inte minst den vackra miljön.

Primorsko är omgiven av stora vackra skogar och det omgivande området erbjuder en mängd vackra landskap. I själva staden finns också mycket att utforska. Här finns ett bra urval av både lokala och internationella restauranger samt butiker där man kan köpa allt från kylskåpsmagneter och väskor till kläder och smycken. När solen går ner öppnar stadens barer, nattklubbar, färgglada lampor och medryckande musik lockar till en festlig kväll på dansgolvet.

Primorsko ligger mellan två bukter, och du hittar därmed härliga stränder på båda sidor om staden. Stranden norr om staden är mycket populär bland surfare och andra vattensportsentusiaster, på grund av vindarna som skapar perfekta vågor längs den norra stranden. Letar du efter ett mer familjevänligt alternativ, ska du ta dig till Primorskos södra strand. Där den skyddade viken gör att vattnet är mycket lugnare. Här finns möjlighet att hyra solstolar och parasoll så att du kan koppla av i solen medan barnen plaskar runt i det grunda vattnet och bygger sandslott.

Nära den lilla staden ligger ett stort naturreservat där du kan komma riktigt nära den bulgariska naturen. Inte långt från Primorsko flyter floden Ropotamo och en båttur nedför floden kan varmt rekommenderas. Är du historiskt och kulturellt intresserad är den vackra gamla staden Sozopol bara 20 km från Primorsko, och en dagsutflykt till den stämningsfulla staden Nessebar är nästan ett måste.

Res med Sunweb till Primorsko

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Primorosko med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
3ºC
9ºC
13ºC
16ºC
21ºC
27ºC
29ºC
30ºC
26ºC
18ºC
13ºC
6ºC
Min
-3ºC
2ºC
5ºC
6ºC
12ºC
17ºC
19ºC
20ºC
16ºC
10ºC
6ºC
-1ºC

Populära boenden

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Svartahavskusten. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Sunweb Special

Under den här turen kommer du att med buss upptäcka det bulgariska landsbyggden. Första stoppet är Kableshkovo, en liten stad där den lokala marknaden besöks och i utkanten av Burgas besöker vi en gård. Här finns en mängd olika djur. På gården serveras också lunch. Vi fortsätter sedan till Nessebar som är en av de äldsta städerna i Europa och har märkts av UNESCO som världsarv. Under en promenad genom gatorna i den gamla staden berättar guiden mer om staden. Efter promenaden, finns det möjlighet att upptäcka Nessebar på egen hand.

Jeepsafari

En dag full av äventyr och spänning. Denna tur tar dig genom vackra skogar, floder och charmiga byar.

Khan's tent

En oförglömlig kväll för unga och gamla! Med ett unikt läge kan du njuta av en kväll av underhållning, en panoramautsikt över den vackra bukten och utsökta rätter. Levande musik, internationella dansare och olika föreställningar fortsätter att överraska kvällen igenom.

Tvådagstur till Istanbul

Under denna resa kommer du att besöka det magnifika Istanbul. Det är den enda staden i världen som sträcker sig över två kontinenter. En hotellvistelse ingår i resan och du bor nära Grand Bazaar. Du har möjlighet att boka extra utflykter. Besök moskén Aya Sofia, en båttur på Bosporen eller en orientalisk kväll. Naturligtvis kan du också upptäcka Istanbul själv. Denna magiska stad är värt ett besök!

Fun & Sun Cruise

Denna familjetur på havet är underhållande för både unga och gamla. Ett mycket varierat underhållningsprogram, mat och dryck ombord ingår. När du är på semester med hela familjen är det här den perfekta utflykten.

Sozopol

Dagen börjar med att vi kör till Ropotamo, där vi kommer att segla genom den vackra naturen på Ropotamo-floden. Härifrån sätter vi kurs mot den antika staden Sozopol. Vi har gott om tid att utforska den vackra staden, som grundades år 500 f.Kr. och som är en av de äldsta bosättningarna i Europa. Här finns flera välbevarade kyrkor och gamla trähus. På vägen tillbaka stannar vi i storstaden Burgas.

Bulgaarse Avond

Tijdens deze avond ben je uitgenodigd om het beste van Bulgarije te ontdekken. Geniet van Bulgaarse raki en wijn, en huisgemaakte gerechten. Tijdens het proeven van deze heerlijke gerechten wordt je vermaakt met traditionele Bulgaarse dans en muziek. Ook worden er toneelstukken gespeeld die het dagelijkse leven op het Bulgaarse platteland weergeven. Hierdoor kom je meer te weten over de Bulgaarse cultuur en tradities. Een onvergetelijke avond om nooit meer te vergeten!

Praktisk information

Huvudstad
Huvudstaden är Sofia.

Tid
Bulgarien är en timme före Sverige.

Språk
Det officiella språket är bulgariska. De flesta i turistbranchen talar engelska.

Valuta
Den officiella valutan är Leva. Det rekommenderas inte att växla pengar på flygplatsen.

Dricks
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Bulgarien.

Elektricitet
220 volt, samma som i Sverige och du behöver inte använda adapter.

Vatten
Det rekomenderas att inte dricka vattnet från kranen. Vatten på flaska kan köpas överallt, oftast till låga priser.

Mat
Bulgarien är känd för sina fisk- och kötträtter med turkiska influenser, som Kebabcheta: grillat kött med olika såser. Förutom det kan man finna den berömda yoghurten och honungen på menyn.

Mobiltelefon
Din svenska mobiltelefon fungerar också i Bulgarien. Var uppmärksam på att det ofta blir dyrt att använda data-roaming. Vi rekommenderar att du endast använder Internet från mobilen eller surfplattan när du kan ansluta till wi-fi.

Resedokumenter
När du åker till Bulgarien måste du ha ett pass som är giltigt minst 3 månader efter hemkomsten.

Nödtillfälle
Nödnummer till polisen i Bulgarien är 166. Om du behöver en ambulans eller i händelse av en nödsituation, ring 150.