Läs mer om hälsa och säkerhet på semestern. Läs mer om lokala förhållningsregler på ditt resmål.
7,9 10

Hotel Rauter

Det traditionella Hotel Rauter ligger i centralt i Matrei, nära skidliften. Alla rum är rymliga, välskötta och inredda med ett trevligt sittgrupp och ett modernt badrum. Skidliften ligger 800 meter bort.

Wellness-avdelningen SPAradies är hela 1000 m² stor och erbjuder olika bastur, en inomhuspool och en uppvärmd utomhuspool. SPAradies har också ett stort relaxrum med fin utsikt.

Tyrolska specialiteter, internationella rätter och fina viner serveras i den prisbelönta restaurangen.

 • God mat
 • I centrum
 • Stor wellness-avdelning

Ooops! Rumstyper kunde inte visas. Vänligen försök igen eller kontakta oss.

Måltider

Läge och avstånd

i centrum
avstånd till flygplats cirka 160 kilometer
avstånd till tågstation cirka 27 kilometer
avstånd till busshållplats cirka 20 meter
närmaste affärer cirka 50 meter
närmaste (mini) mataffär cirka 800 meter

Karta

Adress

Rauterplatz 3, Matrei, Oostenrijk

På boendet

Restauranger och barer
 • Matbelägenheter: Restaurang
 • Bar: Bar
Gemensamma anläggningar
 • Reception
 • Hiss
 • Lobby
 • Frukostrum
 • Matsal
 • Gemensamt TV-område
 • Parkeringsgarage
 • Parkeringsplats
Obligatoriska kostnader
 • turistskatt: gäller alla deltagare med ålder från 15 till 99 (inkl.) år ca 2,00 € (euro) per person / natt (betalas lokalt, obligatoriskt)
Valbara tillägg
 • husdjur, exkl. mat: på begäran ca 18,00 € (euro) per styck / dag (betalas lokalt)
Avkoppling och wellness
 • Hälsoavdelning: bastu, infraröd kabin, turkiskt ångbad, pool, relaxrum
 • Gym

Det kan ske förändringar gällande lokala tjänster och anläggningar relaterat till Covid-19, från bokningstidpunkten till avresan. Alla åtgärder kan komma att ändras och därför kan inga rättigheter härledas från dem.

Matrei

Den mysiga byn Matrei ligger vid foten av Österrikes högsta berg, Glossglockner i östra Tyrolen. Här hittar du en trevlig avslappnad atmosfär. Matrei är en av Österrikes mindre kända skidorter och är perfekt för dig som vill på att undvika folksamlingar och väntetider vid liften. Trots stadens ringa storlek finns här massor av aktiviteter utanför pisten. Här finns både bowlinghall och ishall och möjlighet att spela tennis. Du kan också njuta av en slädtur genom staden och de vackra omgivningarna. I centrum finns det flera bra restauranger och butiker samt ett par livliga after ski barer.

Skidåkning i vackra omgivningar

Goldried liften ligger i Matreis södra del och som tar dig upp till pisterna i Matrei-Kals området där det finns ett stort urval av backar för nybörjare och erfarna skidåkare. Om du föredrar att njuta av den vackra utsikten på längdskidor har området ett hela 25 km långt längdskidåkning spår, som börjar vid Mitteldorf cirka 5 km från Matrei.

Grossglockner Resort Kals-Matrei

Härlig skidåkning i Grossglockner Resort Kals-Matrei

Grossglockner Resort Kals-Matrei ligger i den östra delen av Tyrolen söder om skidområdet Zell am See i Österrike och innefattar områdena Matrei och Kals. Detta är ett relativt okänt skidområde och därför perfekt för dig som vill slippa långa väntetider vid liften. Tillsammans har de båda områdena 110 km pist sammanlagt och är därmed det största sammanhängande skidområdet i östra delen av Tyrolen. Här finns något för alla; nybörjarbackar, för de som åker skidor för första gången och branta svarta pister för de som verkligen vill utmanas på högsta nivå.

Områdets höjd varierar från 1100 meter till högsta punkten på 2305 meter. Här är hög snösäkerhet bland annat tack vare de många snökanonerna som säkerställer bra skidåkningen även sent på säsongen. Tack vare snökanonerna har Grossglockner Resort Kals-Matrei också en 11 km lång pist som är öppen hela säsongen.

Upplev otroligt vackra Matrei

På skidresor till Grossglockner Resort Kals-Matrei bor du i den lilla byn Matrei. Här möts du av en bergsby när den är som vackrast. Den lilla dalen är omgiven av berg på alla håll och om du tar dig upp en bit är det som att vara i ett levande vykort.

Tack vare närheten till nationalparken Hohe Tauern erbjuder staden en hel del aktiviteter utanför skidåkningen. Om du känner dig modig kan du till exempel bege dig till den närliggande staden Kals och prova isklättring. Vill du göra något mindre adrenalinfyllt finns här även bowling och tennis eller så kan du söka upp en av stadens många trevliga restauranger och barer som serverar god mat.

Skidresor till Grossglockner Resort Kals-Matrei – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Grossglockner Resort Kals-Matrei. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor i Alperna för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett stort utbud av gästhus och alpstugor. När du bokar skidresor till Österrike med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Lokala förhållningsregler

Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter
Munskydd
Ja
Certifierade FFP2-munskydd är obligatoriska att bära i butiker, banker, kollektivtrafik, taxibilar, lift och på alla medicinska anläggningar. Även där 2 meters avstånd inte kan upprätthållas. Ovanstående gäller inte barn under 6 år och personer med vissa sjukdomar som astma. För barn mellan 6 och 14 år räcker det med ett "normalt" munskydd.
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Ja
Ett negativt PCR-test krävs som inte är äldre än 72 timmar eller ett antigentest (inte äldre än 48 timmar). Testet kan också tas i Österrike inom 24 timmar efter ankomst.
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Ja
Om du inte kan ta ett test före avresan måste du göra det inom 24 timmar efter ankomst till Österrike.
Hälsodeklaration
Ja

Registrering är obligatorisk innan du börjar din resa till Österrike ("Pre-Travel-Clearance"). Registreringsbevis måste finnas digitalt eller skrivas ut vid en inspektion.

https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html

Karantän
Ja
För närvarande finns det en karantänplikt på 10 dagar vid ankomst till Österrike från riskområden. Riskområdena är för närvarande alla europeiska länder, med undantag av Island och Vatikanen. Efter fem dagar kan karantänförpliktelsen upphävas med ett negativt PCR- eller antigentest, vilket måste göras på din egen bekostnad.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max. 4 personer
Dela boende med andra
Ja
Max 2 hushåll tillsammans
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Ja
Får ej vara ute mellan 20:00-06:00.
Pister
Stängt
Skidliftar
Stängt
Skiduthyrning
Stängt
Skidlektioner
Stängt
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Restauranger
: Stängt (med undantag av Vorarlberg)
Stängt med undantag för Vorarlberg. Matleverans är möjligt. Öppet från 19 maj. Bokning krävs. Inträde är endast tillåtet med ett negativt COVID-19-test eller vaccinationsintyg. På restauranger: inomhus får fyra vuxna (plus små barn) dela bord, utomhus är 10 vuxna tillåtna. Öppettider: 05:00 - 22:00.
Barer/Afterski
Stängt
Klubbar/nattliv
Stängt
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Butiker
Stängt
Stänger 19:00, munskydd krävs och det är en begräsning på antal personer per butik
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Öppet till 19:00
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Nej
Wellness/spa
Öppet
Ytterligare regler för flyg och transfer
Nej
Transport
Tillåtet
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Resenärer måste registrera sig online hos Österrikes regering innan de reser till Österrike. https://www.oesterreich.gv.at/en/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html
Ytterligare regionala regler
Nej
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Delvis
Simbassänger, teatrar, biografer, nöjesparker är stängda (förutom Vorarlberg). Museer, bibliotek och djurparker är öppna - utom i Wien och Niederösterreich.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Adress

Rauterplatz 3, Matrei, Oostenrijk

Karta

Vad kännetecknar Grossglockner Resort Kals-Matrei

 • Lugnt
 • Vackra omgivningar
 • Längdskidåkning

Gästbetyg

Genomsnittliga betyget för boendet är:
7,9 10
Utifrån 2 betyg

Recensioner

Bussresor

För närvarande kan vi inte hitta någon bussinformation.

Transport

Flyget landar i Salzburg och vi flyger hit med Norwegian från:

 • Stockholm Arlanda
 • Köpenhamn Kastrup
 • Göteborg Landvetter

 

I alla våra skidresor med flyg ingår transfer till och från destinationen.

Transfertiden till Matrei är cirka 2 timmar.

Tänk på att transfertiden till destinationen kan variera beroende på väder och trafikförhållanden.

Liftkort/Utrustning/Skidskola

Liftkort för Ski Hit ingår i resans pris.

När du bokar din resa kan du se (i steg 2) vilka dagar liftkortet gäller. Om du vill att liftkortet ska gälla andra dagar vänligen kontakta vår kundtjänst innan avresan, lokalt är det inte möjligt att korrigera. Priser för att utöka liftkortet samt rabatt för "inget liftkort" hittar du också i bokningssteg steg 2.

Rabatter:

Den liftkort för barn födda efter 01-01-2015 är gratis. Barn födda mellan 01-01-2002 och 31-12-2014 får rabatt på liftkortet. Dessa rabatter kan ses i beräkningen när du bokar resan.

Deposition:

På plats betalas en deposition på ca 5 €. Detta belopp får du tillbaka när du lämnar in ditt liftkort.

Ovanstående rabatter gäller endast vid bokning. Lokalt gäller andra priser.

Skidor kan hyras på destinationen.

Följande priser är vägledande och kan komma att ändras.

Skiduthyrning för vuxna:

6 dagar - skidor, pjäxor och stavar **** ca. 132,00 €

6 dagar - skidor, pjäxor och stavar *****, ca. € 165,00 €

6 dagar - skidor, pjäxor och stavar ******, ca. € 190,00 €

Snowboard hyra för vuxna:

6 dagar - snowboard och pjäxor **** ca. 132,00 €

6 dagar - snowboard och pjäxor *****, ca. 165,00 €

6 dagar - snowboard och pjäxor ******, ca. 190,00 €

Skiduthyrning för barn:

6 dagar - skidor, pjäxor, stavar och hjälm (upp till 6 år), ca. 51,60 €

6 dagar - skidor, pjäxor, stavar och hjälm (från 7 år), ca. 78,00 €

Snowboard hyra för barn:

6 dagar - snowboard, pjäxor och hjälm (upp till 6 år) om 51,60 €

6 dagar - skidor, snowboard, stavar och hjälm (från 7 år), ca. 78,00 €

Ski lektioner bokas vid ankomsten till destinationen.

Indikativa priser för lektioner:

Skidlektioner vuxna:

5 dagar 2 timmar: ca € 108, - *

Skidlektioner för barn från 4 år till 12 år:

5 dagar à 4 timmar ungefär € 145, - *

Snowboard Undervisnings vuxna:

5 dagar 2 timmar: ca € 108, - *

Snowboard lära barn från 4 år till 12 år:

5 dagar 2 timmar: ca € 145, - *

* Priserna är ungefärliga och kan variera

Vill du boka för säsongen 2021/2022?

Fyll i din e-postadress så får du ett meddelande när detta boende är möjligt att boka inför säsongen 2021/2022.