1. Hem
  2. Solresor
  3. Turkiet
  4. Kusadasi
Kusadasi

Resor till Kusadasi

Den norra Egeiska kusten ligger på den nordvästra sidan av Turkiet. Här hittar du moderna städer, idylliska byar och många historiska platser. Dessutom erbjuder denna vackra kustlinje långsträckta sandstränder och ett azurblått hav, vilket gör det till det perfekta resmålet för en oförglömlig semester.

 

Förtrollande badorter

Kusten här är ganska rak, med få små vikar. Det är inte förvånande att stora kryssningsfartyg ofta väljer staden Kusadasi för att lägga till. Förutom denna glittrande semesterort hittar du också mindre kuststäder på denna kust, som är lämpliga för att njuta av en lugn solsemester. I byarna Özdere och Gümüldür kittlas till exempel sinnena av doften från mandarinträden, de blommande olivträden och druvodlingarna. Förutom dessa jordbruksprodukter är fisket mycket viktigt för denna region. Här kan du njuta av de godaste lokala rätterna och på grund av druvplantagerna kan detta åtföljas av ett utsökt glas lokalt vin eller raki.

 

Historia och kultur

Den norra Egeiska kusten är full av rik historia och kulturella sevärdheter. Från det mystiska Apollontemplet i Didyma till de majestätiska ruinerna av den antika staden Alinda. Den arkeologiska platsen Aphrodisias är också värd ett besök. Tetrapylonporten, den antika teatern och stadion är några av lämningarna efter denna 7000 år gamla stad. Museet visar fortfarande en anmärkningsvärd samling av statyer från den tiden. 

 

Behöver du mer information? Kolla in all viktig reseinformation här, innan du börjar njuta av en solsemester i Turkiet: https://www.sunweb.se/solresor/turkiet 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
14ºC
18ºC
20ºC
25ºC
30ºC
34ºC
33ºC
29ºC
23ºC
17ºC
13ºC
Min
3ºC
6ºC
10ºC
10ºC
15ºC
19ºC
23ºC
23ºC
18ºC
13ºC
8ºC
6ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Familjer - äldre barn Unga familjer Andra Äldre par

Utflykter

Utflyktsinformation

Från 0 €
Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Kusadasi. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Efesos

Från 39 €
Vi åker på morgonen och är tillbaka tidig eftermiddag. Detta borde finnas med på allas lista över saker att uppleva när du är på semester i Kusadasi. På vår resa till Efesos berättar guiden allt om sevärdheten! Under turen har du en unik möjlighet för att se ett av de sju underverken, Artemis Temple. I Efesos får vi uppleva antika romerska hus som fortfarande är dekorerade med mosaik och målningar, sedan går vi på marmorgatorna ner till det världsberömda Celsius-biblioteket och får se den imponerande amfiteatern, medan guiden berättar om historien bakom.

Sun & Fun

Från 50 €
Två utflykter i en! Här får du resa runt i både båt och jeep för att uppleva Kusadasis naturliga skönhet. Du körs till hamnen på morgonen, där vi först seglar upp längs den norra kusten. Här får du uppleva de vackra vikarna och dem fantastiska omgivningarna till havs medan du solar på båten. På vägen serveras en utsökt lunch (drycker kostar extra). På den andra delen av dagen hämtas du upp av en Jeep som tar dig ut på dem vackra landskapen. Vi besöker Kirazli (körsbärsbyn) och vi viker även av från vägen och kör upp i bergen. Denna utflytt är ett trevligt och roligt sätt att uppleva området och får se mer av Kusadasi på semestern.

Sunweb Special

Från 50 €
Här får du uppleva den turkiska kulturen under din semester och njuta av de vackra omgivningarna medan din guide berättar allt som är värt att veta om dess historia. Du kommer att hämtas upp tidigt på eftermiddagen från ditt hotell och körs ut till den charmiga lilla körsbärsbyen Kirazli. I Kirazli kommer det att serveras traditionellt turkiskt te, kallat cay. Missa även inte den största inkomstkällan i Turkiet under denna resa, nämligen guld. Vår guide har mycket att berättar om det turkiska guldet och traditionerna runt det, ni besöker även ett av de äldsta guldcentren i Turkiet. Här erbjuds också förfriskningar som traditionell raki. Slutligen besöker du den grekiska byn Sirinc där du kommer att uppleva de små mysiga gatorna, njuta av den vackra utsikten från staden, träffa lokalbefolkningen och ta del av en vinprovning. Sirince är känd för att producera sina egna fruktviner, som du självklart får möjlighet att testa med vår Sunweb-special. Efter en tid på egen hand i Sirince kommer du att köras tillbaka till hotellet. Denna utflykt guidas av vår guide från start till slut guide.

Flyginformation

Sunweb flyger från Köpenhamn till Milas-Bodrum.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, eventuell transfer mellan flygplatsen och hotellet samt bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss om du bokat detta.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Özdere - cirka 60 minuter

Seferihisar - cirka 75 minuter

Kusadasi - cirka 90 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen.