1. Hem
  2. Solresor
  3. Turkiet
  4. Kusadasi
Kusadasi

Resor till Kusadasi

Den norra Egeiska kusten ligger på den nordvästra sidan av Turkiet. Här hittar du moderna städer, idylliska byar och många historiska platser. Dessutom erbjuder denna vackra kustlinje långsträckta sandstränder och ett azurblått hav, vilket gör det till det perfekta resmålet för en oförglömlig semester.

 

Förtrollande badorter

Kusten här är ganska rak, med få små vikar. Det är inte förvånande att stora kryssningsfartyg ofta väljer staden Kusadasi för att lägga till. Förutom denna glittrande semesterort hittar du också mindre kuststäder på denna kust, som är lämpliga för att njuta av en lugn solsemester. I byarna Özdere och Gümüldür kittlas till exempel sinnena av doften från mandarinträden, de blommande olivträden och druvodlingarna. Förutom dessa jordbruksprodukter är fisket mycket viktigt för denna region. Här kan du njuta av de godaste lokala rätterna och på grund av druvplantagerna kan detta åtföljas av ett utsökt glas lokalt vin eller raki.

 

Historia och kultur

Den norra Egeiska kusten är full av rik historia och kulturella sevärdheter. Från det mystiska Apollontemplet i Didyma till de majestätiska ruinerna av den antika staden Alinda. Den arkeologiska platsen Aphrodisias är också värd ett besök. Tetrapylonporten, den antika teatern och stadion är några av lämningarna efter denna 7000 år gamla stad. Museet visar fortfarande en anmärkningsvärd samling av statyer från den tiden. 

 

Behöver du mer information? Kolla in all viktig reseinformation här, innan du börjar njuta av en solsemester i Turkiet: https://www.sunweb.se/solresor/turkiet 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
14ºC
18ºC
20ºC
25ºC
30ºC
34ºC
33ºC
29ºC
23ºC
17ºC
13ºC
Min
3ºC
6ºC
10ºC
10ºC
15ºC
19ºC
23ºC
23ºC
18ºC
13ºC
8ºC
6ºC

Populära boenden

Flyginformation

Sunweb flyger från Köpenhamn till Milas-Bodrum.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, eventuell transfer mellan flygplatsen och hotellet samt bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss om du bokat detta.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Özdere - cirka 60 minuter

Seferihisar - cirka 75 minuter

Kusadasi - cirka 90 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen.