1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Mallorca
  5. Porto Cristo
Porto Cristo

Resor till Porto Cristo

Resor till Playa Porto Cristo

Den pittoreska spanska fiskebyn Porto Cristo ligger på östra Mallorca i och är en av ostkustens mest populära resmål. Längs havet går unga och äldre par hand i hand och studerar menynkorten på hamnens många kaféer och restauranger. Här finns restauranger för alla smaker och för varje budget. Förutom ett antal bra restauranger, har staden ett fint promenadstråk i hamnen med många lyxiga båtar som ligger intill små fiskebåtar och färgglada turbåtar.

hamnen hänger samman med Porto Cristos sandstrand. Stranden är väl skyddad av klippväggar i en den djupa bukten, och från stranden har du spektakulär utsikt över bukten och hamnen. På stranden kan du hyra solstolar och parasoll. Medan barnen leker i det grunda vattnet, kan du koppla av i solen eller ta ett dopp i havet. På gatorna bakom hamnen kan du köpa semesters souvenirer, och varje söndag morgon kan du besöka Porto Cristos lokala marknad.

Porto Cristo är en utmärkt utgångspunkt för den östra kustens många utflykter. I hamnen finns flera olika kryssningsfartyg som ta dig med ut på underbara dagar till havs med massor av sol, bad och snorkling i det turkosa havet. Vill du uppleva en dag med sol och bad under mer intima former kan du hyra en bil och köra ut till en av ostkustens trevliga orter som Calas de Mallorca, Porto Colom och Cala d’Or. Strax söder om Porto Cristo hittar du en av Mallorcas största attraktioner, Cuevas del Drach (Caves of the Dragon), som är en upplevelse utöver det vanliga och definitivt värt ett besök. Drakgrottan består av fyra underjordiska grottor, som ligger 25 meter under jordytan, och alla är sammankopplade. Grottorna leder till en underjordisk sjö, där det spelas klassiska konserter med musiker i små båtar på sjön. En fantastisk upplevelse som lockar besökare från hela Mallorca!

 

Res med Sunweb till Playa Porto Cristo

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På våra billiga resor till Playa Porto Cristo ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Mallorca. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Ötur

En erfaren förare tar dig genom öns vackra, höga berg till La Calobra. Med båt åker vi längs den imponerande västkusten till den vackra staden Puerto de Soller. Sedan går turen genom apelsinfälten till Palma med spårvagn och det lilla tåget från 1913. I slutet av dagen släpps du av vid upphämtningsplatsen. En oförglömlig dag för unga och gamla! *Kan bokas från: Palma, Playa de Palma, Arenal, Illetas, Palma Nova, Magaluf, Cala Viñas, Santa Ponsa och Paguera.

Autentiska Mallorca

Har du varit på Mallorca tidigare och vill uppleva något utöver det vanliga? Åk då med oss på denna spännande utflykt med guide. Namnet säger allt! Vacker utsikt, besök i autentiska byar och intressanta platser. En god mallorkinsk lunch ingår i priset. I slutet av dagen lämnas du på upphämtningsplatsen. En underbar dag du måste uppleva! * Kan bokas från: Palma, Playa de Palma, Arenal, Illetas, Palma Nova, Magaluf, Cala Viñas, Santa Ponsa och Paguera

Jeepsafari

Den mest originella jeepsafari på ön - "Expedicion Montaña". Du kommer att åka med bussen till det näst högsta berget "Massanella". Här står jeeparna redo. Om du är 21 år och har haft körkort i minst 2 år kan du köra en jeep för fyra personer. Resan genom bergen är obeskrivligt vacker och på vägen får du bland annat uppleva Mallorcas motsvarighet till Grand Canyon. Under lunchen (ingår ej) har du möjlighet att ta ett dopp i en pool. I slutet av dagen släpps du av vid upphämtningsplatsen. En unik upplevelse! *Kan bokas från: Palma, Playa de Palma, Arenal, Illetas, Palma Nova, Magalluf, Cala Viñas, Santa Ponsa en Paguera.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
12ºC
16ºC
19ºC
24ºC
29ºC
30ºC
31ºC
26ºC
23ºC
18ºC
15ºC
Min
8ºC
5ºC
9ºC
9ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
15ºC
9ºC
7ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter. I Katalonien är det 2 meter
Munskydd
Nej
Nödvändig dokumentation före ankomst
Vararier

Alla resenärer behöver fylla i  formulär för hälsokontroll: https://www.spth.gob.es/

 

Sedan behöver resenärer även ha ett av dessa tre alternativ (antingen på engelska, spanska, franska eller tyska):

1. Negativt PCR-test / antigen test (NAAT) resultat:

     - Ålder 12+

     - 48 timmar före ankomst

     - Namn, passnummer / ID, kontaktuppgifter testorganisation, test typ , tid och datum för negativt resultat

     - På spanska, engelska, franska, tyska

 

2. Officiellt vaccinationsintyg:

     - Min. 14 dagar före ankomst för slutdos

     - På spanska, engelska, franska, tyska

     - Namn, datum för vaccinationer, typ av vaccin, LOT-nummer, vaccinationsland, kontaktuppgifter vaccinationsorganisation

 

3. Medicinskt dokument med bevis för tidigare infektion:

     - Min. 11 dagar efter det första positiva NAAT-testet, max. 180 dagar gammalt

     - Namn, datum för första positiva NAAT-test, test typ, land

     - På egen risk!

Covid-test på destination vid ankomst
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler hemland)
Nej
Karantän efter ankomst till destinationen
Nej
Antal personer som får samlas utomhus
Tillåtet
6 personer. Balearerna: 15 personer. Fuerteventura / La Palma / Andalusien / C. del Sol / Katalonien / C. Brava / C. Valencia / C. Blanca: 10 personer.
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Tillåtet

Gran Canaria / La Palma /  Lanzarote: inga begränsningar

C.Valencia / Blanca: Max 10p.

Balearerna: Max 10p.

Fuerteventura: Max 6p.

Teneriffa: Max 4 p.

Andalusien / C. del Sol: 8p.

Katalonien / C. Brava: 4st.

Restauranger
Delvis
Begränsad tillgänglighet. Andalusien: öppet till 01:00 men ingen servering efter 00:00, max. 4 personer inomhus och 10 utomhus Costa del Sol: öppet till 00:00 Costa Brava: öppet mellan 06:00 till 01:00 Costa de Valencia, Costa Blanca: öppet till 00:30 Teneriffa: öppet till 23:00 (max 4 personer per bord) La Palma, Balearerna: öppet till 00:00 (max 10 personer per bord) Katalonien stänger 00:30, munskydd måste bäras när man inte äter, Teneriffa serverar ingen alkohol efter 22:00 Gran Canaria / Lanzarote / Fuerteventura: Barer och restauranger är öppna utan begränsningstid (max 10 personer per bord)
Barer
Delvis
Begränsad tillgänglighet. Andalusien: öppet till 00:00, max. 4 personer inomhus och 10 utomhus Costa del Sol: öppet till 00:00 Costa Brava, Katalonien, Costa de Valencia: öppet till 01:00 Costa Blanca: öppet till 00:30 Teneriffa: Teneriffa serverar inte alkohol efter 22:00, öppet till 23:00 (max 4 personer per bord) La Palma, Balearerna: öppet till 00:00 (max 10 personer per bord) Gran Canaria / Lanzarote / Fuerteventura: Barer och restauranger är öppna utan begränsningstid (max 10 personer per bord)
Klubbar, nattliv
Begränsat
De flesta är stängda. Andalusien: Registrering obligatoriskt Katalonien: nattlivet är tillåtet men utomhus och fram till 03:00, med obligatorisk lista att registrera alla gäster. Andalusien: diskotek och klubbar är öppet till 02:00 med samma villkor som restauranger och med munskydd. Teneriffa: serverar inte alkohol efter 22:00 Comunidad Valencia tillåter det ej.
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Begränsat
Stängt på Lanzarote och Gran Canaria.
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet

Katalonien / C. Brava / Balearerna / Andalusien / C. del Sol / C. Valencia / C. Blanca: Tillåtet.

Teneriffa: Förbud mot massevenemang som är föremål för sanitära tillstånd, det vill säga de som överstiger 750 personer i allmänheten.

Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Kapaciteten på Kanarieöarna är 50%.
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Kapaciteten på Kanarieöarna är 50% Teneriffa har 33% kapacitet
Strand
Öppet
Avståndsregler måste följas, munskydd är obligatorisk. Stränder och parkerar etc. är stängt från 08:00 till 06:00 Costa del Sol: stängd kl. 23:00-07:00
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Marbella kl. 02:00-07:00. Från 25/7: Alicante, Benidorm, Calpe kl. 01:00-06:00.