Tillbaka

Resor till Porto Colom

Destination image

Den idylliska fiskebyn Porto Colom ligger i en stor vik som bildar en naturlig hamn och är känd som en av de bästa fiskeområdena längs Mallorcas kust. En promenad längs hamnen ger en god inblick i det dagliga livet i Mallorcas fiskebyar. Här finns massor av små fiskebåtar där fiskare står och rengör sina nät och lastar av dagens fångst i hamnen - redo att säljas till de lokala restaurangerna. Längs hamnen finns också en handfull små kaféer med uteservering där du kan sitta med en svalkande dryck och njuta av den pittoreska stämningen i hamnen. På gatorna går livet sin gilla gång, och om du på riktigt vill uppleva denna mysiga lokala atmosfär är det bara att ta en promenad mellan vitkalkade husen med färgglada fönsterramar.

Utöver sin mysiga atmosfär och bra fiske är Porto Colom också känd för sin vackra fyr, som tornar upp sig över den pittoreska kusten och den charmiga byn.

Porto Coloms strand ligger ca 500 meter från stadens centrum och är en härlig sandstrand intill Cala Marcals djupa vik. Här vattnet är kristallklart och ett bra plats att utforska livet under havet med cyklop och snorkel. Det är också möjligt att hyra solstolar och parasoller. Om du blir hungrig eller törstig  finns flera bra restauranger längs stranden. Porto Colom är en underbar plats för både vuxna och familjer med barn att tillbringa en avkopplande semester i en lugn miljö.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Ötur

På denna dagsutlykt kan du uppleva Mallorcas spännande naturupplevelser. Vi börjar med att åka med bussen till Inca, som är känt för sina läderprodukter. Vi besöker en läderfabrik och kör därefter vidare till bergskedjan Sierra de Tramuntana. Här kan vi njuta av den storslagna utsikten, tills vi stannar vid det berömda klostret i Luc. Vi kör till Mallorcas högsta berg Puig Major, som ligger 1445 meter över havet. Efter det går turen vidare till La Calobra, där du har tid på egen hand. Därefter seglar vi längs floden Torrente de Pareis till den naturliga hamn i Puerto de Soller. Turen fortsätter sedan med spårvagn och järnväg genom det vackra landskapet. Vi fortsätter i buss längs kusten genom konstnärskolonin Deia och den pittoreska bergsbyn Valdemossa. Ta reda på vilka amerikansk stjärn-skådespelare, som har sitt eget museum här.

a picture
Cuevas del Drach

Ge dig ut på ett spännande besök till Mallorcas största och mest imponerande grotta. Vi börjar med ett besök i den närliggande staden Porto Cristo på Mallorcas östkust. Härifrån reser vi till den imponerande grottan, där ett 2 km långt underjordiskt nätverk av stigar leder dig runt bland vackra och imponerande stalaktiter. I djupet av grottan kommer vi fram till en vacker underjordisk sjö. Där väntar en ljusshow och en liten klassisk konsert framförd på gondoler, som seglar fram och tillbaka mellan stalaktiterna och publiken. En spännande upplevelse som är unik för Mallorca.

a picture
Jeepsafari

Upptäck Mallorcas vackra landskap i öppna jeepar. Vi kör över kullar, på små vägar och i terräng genom skogen. Längs vägen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Mallorca, och öns vackra vikar. På denna resa får du se sidor av Mallorca som du aldrig annars hade fått uppleva. Turen tar dig upp i bergen på Mallorcas sydkust. Efter att ha njutit av naturen kommer vi att ta en "back to nature" picknick-lunch. Därefter kör vi längs kusten får beundra många av de mysiga bergsbyarna. Njut av en oförglömlig dag.

a picture
Marineland

En utflykt till Marineland är perfekt en halvdag för unga och gamla. En spektakulär show med delfiner, sjölejon och papegojor. Denna show kombineras med en park där du kan skåda hajar, pingviner, tropiska fiskar. Dessutom finns det ett fågel- och reptilhus där du kan förundras av djurvärldens spektakulära skönhet.

a picture
Ytterligare utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse. För barn gäller andra priser

Temperatur per månad

Till toppen