Tillbaka

Resor till Porto Colom

Destination image

Den idylliska fiskebyn Porto Colom ligger i en stor vik som bildar en naturlig hamn och är känd som en av de bästa fiskeområdena längs Mallorcas kust. En promenad längs hamnen ger en god inblick i det dagliga livet i Mallorcas fiskebyar. Här finns massor av små fiskebåtar där fiskare står och rengör sina nät och lastar av dagens fångst i hamnen - redo att säljas till de lokala restaurangerna. Längs hamnen finns också en handfull små kaféer med uteservering där du kan sitta med en svalkande dryck och njuta av den pittoreska stämningen i hamnen. På gatorna går livet sin gilla gång, och om du på riktigt vill uppleva denna mysiga lokala atmosfär är det bara att ta en promenad mellan vitkalkade husen med färgglada fönsterramar.

Utöver sin mysiga atmosfär och bra fiske är Porto Colom också känd för sin vackra fyr, som tornar upp sig över den pittoreska kusten och den charmiga byn.

Porto Coloms strand ligger ca 500 meter från stadens centrum och är en härlig sandstrand intill Cala Marcals djupa vik. Här vattnet är kristallklart och ett bra plats att utforska livet under havet med cyklop och snorkel. Det är också möjligt att hyra solstolar och parasoller. Om du blir hungrig eller törstig  finns flera bra restauranger längs stranden. Porto Colom är en underbar plats för både vuxna och familjer med barn att tillbringa en avkopplande semester i en lugn miljö.

Läs mer Läs mindre
Resor till Porto Colom

Flyginformation

Flygbolag och restider
Göteborg Landvetter:

Sunweb flyger från Göteborg till Palma de Mallorcas på onsdagar, fredagar, och lördagar med Norwegian.

Stockholm Arlanda:

Sunweb flyger från Stockholm till Palma de Mallorcas på onsdagar och lördagar under hela säsongen, samt måndagar under högsäsong med Primera Air och Norwegian. 

Köpenhamn Kastrup:

Sunweb flyger från Köpenhamn till Palma de Mallorcas på onsdagar och lördagar under hela säsongen, samt onsdagar under hög- och lågsäsong med Norwegian, Primera Air och SAS.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, transfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss.

Transfer ingår alltid i våra priser när du bokar en paketresa med flyg och hotell hos Sunweb. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:
  • Alcudia, Porto Petro, Cala d'Or, Palma Nova och Ca'n Picafort: ca 60-150 minuter
  • Ca'n Pastilla: ca 20 minuter
  • Cala Ratjada : ca 120 minuter
  • Cala Viñas och Magaluf: ca 50 minuter
  • Calas de Mallorca, Porto Colom och Porto Cristo: ca 110 minuter
  • Costa d'en Blanes: ca 30 minuter
  • El Arenal: ca 40 minuter
  • Illetas: ca 25 minuter
  • Playa de Palma: ca 30 minuter
  • Santa Ponsa: ca 50 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen.

Temperatur per månad

Karta

Till toppen