Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Mallorca
  5. Port de Soller
Port de Soller

Resor till Port de Soller

Solig semester i Mallorcas idylliska Port de Soller

På den spanska ön Mallorcas västkust ligger Port de Soller. Port de Soller  erbjuder flera sandstränder och är mycket omtyckt bland soldyrkare. Den pittoreska byn med en charmig hamn ligger i vackra omgivningar med imponerande klippor, djupa raviner och gömda vikar. Med en hyrbil kan du också enkelt upptäcka de vackraste platserna på Mallorca. Till exempel ligger huvudstaden Palma de Mallorca mindre än en halvtimme bort, vilket gör att du kan kombinera strand och natur med kultur och nattliv.

Oändligt solbadande i vackra omgivningar

Port de Soller på Mallorca är ett perfekt resmål för en solsemester. För oavsett om du reser med en familj eller bara med vuxna: sol, hav och strand ger de flesta en omedelbar semesterkänsla. Nyfiken på det spanska köket? Tack vare dussintals restauranger och kaféer får gourmanderna i Port de Soller sitt lystmäte. För en aktiv semester är Tramuntanabergen ett valhalla, medan Palma och Calvià också finns till hands när det gäller kultur.

Upptäck sevärdheterna i Port de Soller

Strosa längs de mysiga gatorna i den närliggande småstaden Soller, slå dig ner på en terrass vid Plaça de la Constitució och beundra kyrkan Sant Bartomeu de Sóller. En träspårvagn tar dig från stranden till staden på en halvtimme. Vill du upptäcka fler av Mallorcas sevärdheter? Ta tåget från centrala Soller till Palma för att se vad som gör denna stad sevärd, som katedralen La Seu, kör till den autentiska staden Pollença på norra delen av ön och konstnärsbyn Dèia som ligger 11 kilometer från Soller. Den bästa tiden att åka till Port de Soller är från maj till november. Då regnar det inte så mycket och temperaturen är behagligt varm eller till och med tropisk.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.