Tillbaka

Resor till Costa d'en Blanes

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par

Resor till Costa d’en Blanes

På den spanska ön Mallorcas sydvästkust ligger Costa d'en Blanes, en trevlig kustort som ligger ca 15 minuters åktur söder om Palma de Mallorca. Denna spanska stad ligger nere vid kusten och fortsätter upp längs bergssluttningen, vilket innebär att många av ortens semesterbostäder har en fantastisk utsikt över det vackra kustlandskapet. Costa d’en Blanes ligger helt i anslutning till den lyxiga Puerto Portals Marina, där du kan se de många lyxiga yachter som ligger i hamnen. Längs hamnen finns ett urval av barer och restauranger, och i förlängning av hamnen hittar du den vackra sandstranden, där man kan hyra solstolar och parasoller.

I Costa d'en Blanes finner du den populära djurparken Marineland Mallorca. Här arrangeras det dagligen shower med bl.a. pingviner, sjölejon och delfiner. Costa d’en Blanes är den perfekta utgångspunkten för utflykter på Mallorcas syd och västkust och här hittar du ett pärlband av trevliga semesterorter. Vill du krydda din semester med lite storstadsatmosfär kan du åka till Mallorcas största stad, Palma de Mallorca. Här hittar du en kombination av vacker medeltida arkitektur, bra shoppingmöjligheter och läckra restauranger. Du har också nära till det pulserande nattlivet i Magaluf eller bada på en av det tre vackra stränderna i Paguera.

 

Res med Sunweb till Costa d’en Blanes

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På våra billiga resor till Costa d’en Blanes ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Ötur

På denna dagsutlykt kan du uppleva Mallorcas spännande naturupplevelser. Vi börjar med att åka med bussen till Inca, som är känt för sina läderprodukter. Vi besöker en läderfabrik och kör därefter vidare till bergskedjan Sierra de Tramuntana. Här kan vi njuta av den storslagna utsikten, tills vi stannar vid det berömda klostret i Luc. Vi kör till Mallorcas högsta berg Puig Major, som ligger 1445 meter över havet. Efter det går turen vidare till La Calobra, där du har tid på egen hand. Därefter seglar vi längs floden Torrente de Pareis till den naturliga hamn i Puerto de Soller. Turen fortsätter sedan med spårvagn och järnväg genom det vackra landskapet. Vi fortsätter i buss längs kusten genom konstnärskolonin Deia och den pittoreska bergsbyn Valdemossa. Ta reda på vilka amerikansk stjärn-skådespelare, som har sitt eget museum här.

a picture
Cuevas del Drach

Ge dig ut på ett spännande besök till Mallorcas största och mest imponerande grotta. Vi börjar med ett besök i den närliggande staden Porto Cristo på Mallorcas östkust. Härifrån reser vi till den imponerande grottan, där ett 2 km långt underjordiskt nätverk av stigar leder dig runt bland vackra och imponerande stalaktiter. I djupet av grottan kommer vi fram till en vacker underjordisk sjö. Där väntar en ljusshow och en liten klassisk konsert framförd på gondoler, som seglar fram och tillbaka mellan stalaktiterna och publiken. En spännande upplevelse som är unik för Mallorca.

a picture
Jeepsafari

Upptäck Mallorcas vackra landskap i öppna jeepar. Vi kör över kullar, på små vägar och i terräng genom skogen. Längs vägen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Mallorca, och öns vackra vikar. På denna resa får du se sidor av Mallorca som du aldrig annars hade fått uppleva. Turen tar dig upp i bergen på Mallorcas sydkust. Efter att ha njutit av naturen kommer vi att ta en "back to nature" picknick-lunch. Därefter kör vi längs kusten får beundra många av de mysiga bergsbyarna. Njut av en oförglömlig dag.

a picture
Marineland

En utflykt till Marineland är perfekt en halvdag för unga och gamla. En spektakulär show med delfiner, sjölejon och papegojor. Denna show kombineras med en park där du kan skåda hajar, pingviner, tropiska fiskar. Dessutom finns det ett fågel- och reptilhus där du kan förundras av djurvärldens spektakulära skönhet.

a picture
Ytterligare utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse. För barn gäller andra priser

Temperatur per månad

Till toppen