1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Mallorca
  5. Costa d'en Blanes
Costa d'en Blanes

Resor till Costa d'en Blanes

Resor till Costa d’en Blanes

På den spanska ön Mallorcas sydvästkust ligger Costa d'en Blanes, en trevlig kustort som ligger ca 15 minuters åktur söder om Palma de Mallorca. Denna spanska stad ligger nere vid kusten och fortsätter upp längs bergssluttningen, vilket innebär att många av ortens semesterbostäder har en fantastisk utsikt över det vackra kustlandskapet. Costa d’en Blanes ligger helt i anslutning till den lyxiga Puerto Portals Marina, där du kan se de många lyxiga yachter som ligger i hamnen. Längs hamnen finns ett urval av barer och restauranger, och i förlängning av hamnen hittar du den vackra sandstranden, där man kan hyra solstolar och parasoller.

I Costa d'en Blanes finner du den populära djurparken Marineland Mallorca. Här arrangeras det dagligen shower med bl.a. pingviner, sjölejon och delfiner. Costa d’en Blanes är den perfekta utgångspunkten för utflykter på Mallorcas syd och västkust och här hittar du ett pärlband av trevliga semesterorter. Vill du krydda din semester med lite storstadsatmosfär kan du åka till Mallorcas största stad, Palma de Mallorca. Här hittar du en kombination av vacker medeltida arkitektur, bra shoppingmöjligheter och läckra restauranger. Du har också nära till det pulserande nattlivet i Magaluf eller bada på en av det tre vackra stränderna i Paguera.

 

Res med Sunweb till Costa d’en Blanes

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På våra billiga resor till Costa d’en Blanes ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
13ºC
16ºC
20ºC
24ºC
29ºC
31ºC
32ºC
26ºC
24ºC
18ºC
15ºC
Min
7ºC
4ºC
9ºC
9ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
17ºC
14ºC
8ºC
6ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.