1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Lanzarote
  5. Costa Teguise
Costa Teguise

Resor till Costa Teguise

Costa Teguise ligger nordost om huvudstaden Arrecife, på öns östkust. Denna något lugnare och avlånga badort består av ett brett utbud av hotell och lägenheter, omgivna av vackert anlagda trädgårdar. Det finns många svarta lavastränder på Lanzarote, men i Costa Teguise kan du njuta av de gyllene sandstränderna. Costa Teguise har fem sandstränder, varav många ligger vid en vik. Den största, och mest trafikerade stranden, är Las Cucharas nära centrum av Costa Teguise. Havsbotten sluttar mjukt ner här och den ständigt närvarande vinden gör det till en idealisk plats för vindsurfing.

Andra stränder som El Jablillo, Los Charcos och El Ancla ligger vid en liten vik med steniga platåer. I centrala Costa Teguise och på den trevliga boulevarden, hittar du restauranger, barer och ett antal nöjesställen. Förutom vattensporter kan du även utöva golf i Costa Teguise, på en vacker 18-håls golfbana.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
20ºC
20ºC
24ºC
23ºC
27ºC
27ºC
27ºC
30ºC
27ºC
26ºC
23ºC
21ºC
Min
13ºC
13ºC
18ºC
18ºC
19ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
20ºC
18ºC
16ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer med små barn Familjer med äldre barn

Utflykter

För att få dig i semesterstämning vill vi tipsa om några bra aktiviteter utanför hotellet, här är några av våra gästers favoriter. Andra utflykter är också tillgängliga på destinationen. Observera att allt kan ändras och på grund av vissa omständigheter kan turen ställas in. Priserna som visas är vägledande och i euro, det finns specialpriser för spädbarn och barn. Vill du delta i någon av dessa utflykter? Boka det nu direkt via excursions.sunweb.com eller via Sunweb-appen efter bokning.

Grand Tour

Tillbringa en dag med en guide! Utforska alla nyckelpunkter på ön, inklusive det vulkaniska landskapet i Timanfaya National Park, vinregionen La Geria och grottorna i Jameos del Agua.

4x4 tur från norr till söder

Upptäck Lanzarote från norr till söder! Här tar du olika stigar och upptäcker de vackraste platserna på Lanzarote, men inte bara det: du kan svalka dig i vattnet längs kusten vid olika platser.

I Love Graciosa

På programmet: sol, hav, strand och avkoppling ombord på en katamaran. Du avgår med buss till Órzola (den nordligaste byn), där du tar färjan till ön La Graciosa, där du kan utforska staden. Du går ombord på en katamaran och beger dig till en lugn vik där båten lägger ankar. Lunch, dryck, snorkelutrustning och kajakpaddling ingår.

Los Lobos

På denna utflykt går du ombord på en jetbåt i riktning mot den vulkaniska naturparken Lobos Island. Du kommer att upptäcka hela ön och du kan svalka dig vid kusten

Teguise marknad

Lanzarote skulle inte vara sig likt utan arkitekten César Manrique. Se arkitektens tidigare hem här innan du fortsätter till marknaden i den före detta huvudstaden Teguise. Denna huvudstad har vackra torg, traditionella lokala hantverk, vackra butiker och många spanska tapasbarer.

Fuerteventura med färja

Efter Teneriffa är Fuerteventura Kanarieöarnas största ö. Denna soliga ö är separerad från norr till söder av en serie vulkaner som nu är utdöda. Du kommer fortfarande att kunna se svart lava där, men du kommer främst att observera vackra remsor av vit och gyllene sand på de omgivande stränderna.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.