1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Puerto Rico
Puerto Rico

Resor till Puerto Rico

Resor till Puerto Rico

Drömmer du om att uppleva Spaniens pärla Gran Canaria? Då rekommenderas varmt en resa till populära Puerto Rico, som ligger på sydkusten. Vi har ett stort urval av billiga resor till Puerto Rico med massor av semesteralternativ för både par och för hela familjen. Puerto Rico är en före detta fiskeby som ligger mellan två små berg och vacker bukt. På vardera sida om den fina anlagda stranden ligger det en småbåtshamn. Stranden är skyddad av två vågbrytare, så att hela familjen kan njuta en härlig dag på stranden utan blåst och stora vågor. Längs stranden finns det gott om alternativ om du är ute efter en god lunch och en svalkande dryck. Oavsett om du vill ha en billig resa för två, en trevlig familjesemester med barnen eller en avkopplande resa med lite extra komfort på hotellet, så har Puerto Rico något som passar dig.

 

Res till Puerto Rico och njut av de familjevänliga stränderna

Även i Puerto Ricos utkanter finns det flera bra stränder, bland andra den inbjudande Playa del Amadores, som definitivt är värd ett besök. Den långgrunda stranden byggdes som ett alternativ till stranden mitt i staden och idag är den känd för att ha en av de vackraste solnedgångarna på ön! Eftersom Puerto Rico klättrar upp i de omgivande bergen, så kan en promenad genom staden bli ganska brant på sina ställen. Däremot finns det många trevliga restauranger där det är möjligt att njuta av den magnifika utsikten över staden och havet.

 

Shopping och underhållning på semestern i Puerto Rico

I Puerto Rico finns det flera shopping- och nöjescentra som gör din resan extra minnesvärd. Den största är Centro Comercial Puerto Rico och ligger är mitt i staden. Här hittar allt från stormarknader och klädbutiker till banker, barer och diskotek. Dag som natt fungerar detta som stadens samlingsplats, där besökarna shoppar souvenirer, njuter av en sval drink och dansar till den lång in på småtimmarna. Strax bakom stranden ligger ett mindre centra där det är möjligt att söka skugga, äta lunch och semestershoppa.

 

Resa med Sunweb till Puerto Rico

Guide Service:

 Sunweb erbjuder ett bra och varierat utbud av hotell i Puerto Rico. Oavsett om du vill avnjuta semestern på Gran Canaria i en mysig lägenhet eller ett lyxhotell med All Inclusive, så har vi semestern för dig.

Observera att vi inte erbjuder danska guideservice i Puerto Rico. Istället kommer det att finnas engelskspråkiga Sunweb-guider närvarande vid destinationen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
18ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
27ºC
25ºC
25ºC
21ºC
19ºC
Min
13ºC
14ºC
14ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
22ºC
20ºC
20ºC
16ºC
15ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Soloresa Vänner Familjer med äldre barn

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.