1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Fuerteventura
  5. Corralejo
Corralejo

Resor till Corralejo

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Övriga Familjer med äldre barn

Resor till Corralejo

Till den atmosfäriska fiskebyn Corralejo kommer man för att njuta av sol och bad på Fuerteventuras kust, men också för att njuta av god mat och alla de roliga vattensportsaktiviteter som denna medelstora semesterort erbjuder.

På morgonen kan du se fiskebåtarna lasta av dagens fångst i hamnen, som sedan läggs på is och serveras grillad runt om stadens mysiga restauranger, kanske tillsammans med ett av de på Kanarieöarna lokalproducerade vinerna.
 

Strandliv i Corralejo

Staden har tre små stränder som flitigt besöks av sol och badsugna turister. Tack vare tidvattnet är stränderna mycket långgrunda vid högvatten och därför perfekta om du har med barnen på semestern.

Corralejos stränder är också mycket populär bland entusiastiska vattensportare, som kommer hit för att spenderar förmiddagarna med olika former av surfing. Från staden avgår det också trevliga båtturer där du bland annat kan besöka grannön Lanzarote eller prova på att fiska i Atlanten.

Söker du en större strand rekommenderar vi ett besök till Las Dunas som ligger ca 5 km bort. Detta är ett skyddat naturområde där sand har blåst över havet från Sahara och bildat en öken. Las Dunas strand är 3 mil lång, så här behöver du aldrig trängas. 
  

Den stämningsfulla staden

Corralejo är en mångsidig ort med ett lugnt tempo, som dels bjuder på en mysig gammal stadsdel med smala gränder och samtidigt har bra shoppinggator och öns mest levande nattliv.

PÅ eftermiddagen samlas stadens lokalbefolkning liksom turister runt stadens lilla bilfria torg och hamnområdet för att äta gott och umgås. När solen börjar går ner vaknar staden till liv och erbjuder ett utbud av barer för alla smaker och även ett par nattklubbar. Känner du inte för att vistas i krogmiljö, men inte är riktigt redo för sängen än, kan du bara strosa runt i det trevliga gatorna och titta i butikerna som har öppet till sent på kvällen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
20ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
27ºC
28ºC
29ºC
27ºC
27ºC
23ºC
22ºC
Min
15ºC
15ºC
16ºC
18ºC
19ºC
21ºC
21ºC
22ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Restauranger
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt, 33% kapacitet är tillåtet, avstånd och hygienregler måste följas
Barer
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt
Butiker
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt
Vattenparker
Stängt
Temaparker
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt
Djurparker
Stängt
Event (inomhus och utomhus)
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt
Museer
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt, 33% kapacitet är tillåtet
Wellness/spa
Stängt
Casino
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt
Flygplatser
Öppet
Ett hälsointyg måste fyllas i vid ankomst till Kanarieöarna