1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa del Sol
  5. Velez Malaga
Velez Malaga

Resor till Velez Malaga

Resor till Veléz-Malaga

Veléz-Malaga ligger vid Spaniens solkust, cirka 5 km från havet och 26 kilometer från Malaga. Trots sitt läge nära Medelhavet har staden ha blivit förbisedd av de många turister som reser till solen. Här kommer du närmre den spanska atmosfären och kulturen.

Besök veckomarknaden och gamla stan i Veléz-Malaga

Veléz-Malaga är centrum för de omgivande landsortsbyarna och är kända för sina jordgubbsodlingar och muskatviner. På torsdagar hålls en marknad varje vecka mitten i staden där du kan prova de många läckra råvarorna som området har att erbjuda.

Den äldsta delen av Veléz-Malaga heter Arrabal de San Sebastián, och här jan du gå på upptäcktsfärd i de smala kullerstensgatorna. Här möts du av vackra gamla hus som och kyrkor som vittnar om stadens förflutna. Resor Veléz-Malaga låter dig också besöka Fortaleza Fortaleza, resterna av ett slott som kan spåras tillbaka till 1200-talet och idag är ett monument till den moriska styret i Veléz-Malaga.

Spännande utflykter på Costa del Sol

Veléz-Malaga är en utmärkt utgångspunkt för många spännande utflykter på Costa del Sol. Besök till exempel några av de många mysiga bergs- och kuststäderna. Ta en tur till Viñuela-sjön, njut av dagen på stranden eller upplev historiens vingslag på Alhambra-palatset i Granada.

På resor till Malaga med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
21ºC
24ºC
29ºC
29ºC
30ºC
28ºC
24ºC
20ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
9ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med små barn Unga par Vänner

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Costa del Sol. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Ronda & Marbella

Via en vacker rutt genom bergen kör vi till Ronda, Spaniens näst äldsta stad. Efter ett kort stopp på vägen besöker vi Rondas katedral med romerska, arabiska och gotiska influenser samt det moriska palatset. På utflykten får du även se den antika arabiska stadsmuren, Spaniens äldsta arena och Tajo-promenaden. Självklart har du också tid att upptäcka staden själv.

Granada

Granada är en av Spaniens vackraste städer och är definitivt värt ett besök. Granada är känd som universitetsstad, en perfekt stad för shopping och en stad med många kulturella sevärdheter. Den mest kända är Alhambra från 1400-talet. Detta kungliga palats är ett exempel på den hisnande mauriska arkitekturen. Slottet är ett typiskt islamiskt palats med olika gårdar med vackra fontäner. Från militäranläggningen har du en fantastisk utsikt över staden. Efter det finns det tid för en promenad genom det mysiga Albaicin-distriktet med smala gator och vackra hus. Därefter kan du koppla av på en av de många uteserveringarna.

Sevilla

Sevilla anses vara en av Spaniens vackraste städer. Under resan besöker du denna stad under ledning av en guide. Bland annat passerar vi Marie Luisa Park med vackra fontäner och byggnader, katedralen i Giralda, det gyllene tornet och det judiska kvarteret i Sevilla, Santa Cruz. Santa Cruz är ett grannskap som består av smala gator och vackra torg.

Gibraltar

Gibraltar är en lite bit av England på den spanska kusten. I Gibraltar kan du välja mellan tre olika alternativ. 1. Under Gibraltars shoppingresa kommer du att ta en stor buss till Gibraltar. Bussen parkeras på den stora parkeringsplatsen och därifrån är det cirka 5 minuters promenad till shoppinggatan. På shoppinggatan finns många affärer med bland annat kläder, parfym och tobak. Här handlar du skattefritt vilket gör priserna överkomliga. 2. Du kan också välja att göra en rundtur på Gibraltar. Du kommer då att besöka klippan under ledning av en lokal guide. Första stoppet är vid utkikspunkten där du kan se Afrika. Sedan fortsätter vi till grottorna och till sist Apenstenen. 2. Det finns också en båttur där du kan uppleva delfiner. Efter båtturen finns även tid att besöka shoppinggatan.

Marocko

På resan till Marocko, åker först du buss och båt till Tanger. Vi hoppar av vid början av basaren i centrala Tanger. Här kan du bland annat åka en tur på kamelerna. Sedan fortsätter vi till basaren där vi besöker en marockansk skräddare och apotekare. På eftermiddagen kan du njuta av en typisk marockansk lunch.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.