Tillbaka

Resor till Velez Malaga

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Familjer med små barn

Resor till Veléz-Malaga

Veléz-Malaga ligger vid Spaniens solkust, ca. 5 km från havet och 26 kilometer från Malaga. Trots sitt läge nära Medelhavet har staden ha blivit förbisedd av de många turister som reser till solen. Här kommer du närmre den spanska atmosfären och kulturen.

Besök veckomarknaden och gamla stan i Veléz-Malaga

Veléz-Malaga är centrum för de omgivande landsortsbyarna och är kända för sina jordgubbsodlingar och muskatviner. På torsdagar hålls en marknad varje vecka mitten i staden där du kan prova de många läckra råvarorna som området har att erbjuda.

Den äldsta delen av Veléz-Malaga heter Arrabal de San Sebastián, och här jan du gå på upptäcktsfärd i de smala kullerstensgatorna. Här möts du av vackra gamla hus som och kyrkor som vittnar om stadens förflutna. Resor Veléz-Malaga låter dig också besöka Fortaleza Fortaleza, resterna av ett slott som kan spåras tillbaka till 1200-talet och idag är ett monument till den moriska styret i Veléz-Malaga.

Spännande utflykter på Costa del Sol

Veléz-Malaga är en utmärkt utgångspunkt för många spännande utflykter på Costa del Sol. Besök till exempel några av de många mysiga bergs- och kuststäderna. Ta en tur till Viñuela-sjön, njut av dagen på stranden eller upplev historiens vingslag på Alhambra-palatset i Granada.

På resor till Malaga med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Ronda & Marbella

Via en vacker rutt genom bergen kör vi till Ronda, Spaniens näst äldsta stad. Efter ett kort stopp på vägen besöker vi Rondas katedral med romerska, arabiska och gotiska influenser samt det moriska palatset. På utflykten får du även se den antika arabiska stadsmuren, Spaniens äldsta arena och Tajo-promenaden. Självklart har du också tid att upptäcka staden själv.

a picture
Granada

Granada är en av Spaniens vackraste städer och är definitivt värt ett besök. Granada är känd som universitetsstad, en perfekt stad för shopping och en stad med många kulturella sevärdheter. Den mest kända är Alhambra från 1400-talet. Detta kungliga palats är ett exempel på den hisnande mauriska arkitekturen. Slottet är ett typiskt islamiskt palats med olika gårdar med vackra fontäner. Från militäranläggningen har du en fantastisk utsikt över staden. Efter det finns det tid för en promenad genom det mysiga Albaicin-distriktet med smala gator och vackra hus. Därefter kan du koppla av på en av de många uteserveringarna.

a picture
Sevilla

Sevilla anses vara en av Spaniens vackraste städer. Under resan besöker du denna stad under ledning av en guide. Bland annat passerar vi Marie Luisa Park med vackra fontäner och byggnader, katedralen i Giralda, det gyllene tornet och det judiska kvarteret i Sevilla, Santa Cruz. Santa Cruz är ett grannskap som består av smala gator och vackra torg.

a picture
Gibraltar

Gibraltar är en lite bit av England på den spanska kusten. I Gibraltar kan du välja mellan tre olika alternativ. 1. Under Gibraltars shoppingresa kommer du att ta en stor buss till Gibraltar. Bussen parkeras på den stora parkeringsplatsen och därifrån är det cirka 5 minuters promenad till shoppinggatan. På shoppinggatan finns många affärer med bland annat kläder, parfym och tobak. Här handlar du skattefritt vilket gör priserna överkomliga. 2. Du kan också välja att göra en rundtur på Gibraltar. Du kommer då att besöka klippan under ledning av en lokal guide. Första stoppet är vid utkikspunkten där du kan se Afrika. Sedan fortsätter vi till grottorna och till sist Apenstenen. 2. Det finns också en båttur där du kan uppleva delfiner. Efter båtturen finns även tid att besöka shoppinggatan.

a picture
Marocko

På resan till Marocko, åker först du buss och båt till Tanger. Vi hoppar av vid början av basaren i centrala Tanger. Här kan du bland annat åka en tur på kamelerna. Sedan fortsätter vi till basaren där vi besöker en marockansk skräddare och apotekare. På eftermiddagen kan du njuta av en typisk marockansk lunch.

Temperatur per månad

Till toppen