Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa del Sol
  5. Velez Malaga
Velez Malaga

Resor till Velez Malaga

Resor till Veléz-Malaga

Veléz-Malaga ligger vid Spaniens solkust, cirka 5 km från havet och 26 kilometer från Malaga. Trots sitt läge nära Medelhavet har staden ha blivit förbisedd av de många turister som reser till solen. Här kommer du närmre den spanska atmosfären och kulturen.

Besök veckomarknaden och gamla stan i Veléz-Malaga

Veléz-Malaga är centrum för de omgivande landsortsbyarna och är kända för sina jordgubbsodlingar och muskatviner. På torsdagar hålls en marknad varje vecka mitten i staden där du kan prova de många läckra råvarorna som området har att erbjuda.

Den äldsta delen av Veléz-Malaga heter Arrabal de San Sebastián, och här jan du gå på upptäcktsfärd i de smala kullerstensgatorna. Här möts du av vackra gamla hus som och kyrkor som vittnar om stadens förflutna. Resor Veléz-Malaga låter dig också besöka Fortaleza Fortaleza, resterna av ett slott som kan spåras tillbaka till 1200-talet och idag är ett monument till den moriska styret i Veléz-Malaga.

Spännande utflykter på Costa del Sol

Veléz-Malaga är en utmärkt utgångspunkt för många spännande utflykter på Costa del Sol. Besök till exempel några av de många mysiga bergs- och kuststäderna. Ta en tur till Viñuela-sjön, njut av dagen på stranden eller upplev historiens vingslag på Alhambra-palatset i Granada.

På resor till Malaga med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
21ºC
24ºC
29ºC
29ºC
30ºC
28ºC
24ºC
20ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
9ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.