1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa del Sol
  5. Frigiliana
Frigiliana

Resor till Frigiliana

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Vänner Familjer med små barn

Resor till Frigiliana

Frigiliana är en av de vackraste bergsbyar i Andalusien. Staden ligger upphöjd 300 meter över havet ca 5 km från kuststaden Nerja på Costa del Sol. Frigiliana har upprepade gånger framröstats till Spaniens vackraste by och det är inte svårt att förstå varför. Här möts du av smala spännande gator, vackra vitkalkade hus och fantastisk utsikt över kusten och bergslandskapet.

 

Frigiliana - en labyrint av upplevelser

Frigiliana består av två delar; den nya delen som ligger längst ned och den gamla delen som ligger högre upp. Den gamla delen av Frigiliana är en labyrint av upplevelser; några av gatorna är så smala att du kan sträcka ut armarna och nå husvägg på båda sidor av gatan, och de slingrande gatorna inbjuder att ta en titt runt nästa krök för att se vad som gömmer sig där. Runt om i staden finns pittoreska små butiker som säljer hantverk och keramik. När du blir hungrig det är aldrig långt till nästa restaurang med ett urval av goda tapas och andra smakrika lokala rätter.

 

Upptäck nära Frigiliana

Vill du tillbringa en dag på stranden under din semester i Frigiliana är det Nerja du ska ta dig till. Här finns flera stränder att välja mellan, både små och mysiga men också den kilometerlånga Playa Burriana Nerja, som ligger strax utanför Nerjas centrum.

I Nerja finns inte bara fina stränder. Här kan du vandra längs floden som leder ner till Nerja och njuta av den vackra naturen med apelsin- och avokadoträd. I Nerja kan du besöka den stämningsfulla Balkon de Europa med vacker utsikt över Costa del Sol eller promenera runt de mysiga gatorna. Om du söker en längre utflykt kan det vara värt att en tur till en av områdets största attraktioner, Alhambra i Granada.

När du reser med Sunweb till Frigiliana ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Costa del Sol. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Ronda & Marbella

Via en vacker rutt genom bergen kör vi till Ronda, Spaniens näst äldsta stad. Efter ett kort stopp på vägen besöker vi Rondas katedral med romerska, arabiska och gotiska influenser samt det moriska palatset. På utflykten får du även se den antika arabiska stadsmuren, Spaniens äldsta arena och Tajo-promenaden. Självklart har du också tid att upptäcka staden själv.

Granada

Granada är en av Spaniens vackraste städer och är definitivt värt ett besök. Granada är känd som universitetsstad, en perfekt stad för shopping och en stad med många kulturella sevärdheter. Den mest kända är Alhambra från 1400-talet. Detta kungliga palats är ett exempel på den hisnande mauriska arkitekturen. Slottet är ett typiskt islamiskt palats med olika gårdar med vackra fontäner. Från militäranläggningen har du en fantastisk utsikt över staden. Efter det finns det tid för en promenad genom det mysiga Albaicin-distriktet med smala gator och vackra hus. Därefter kan du koppla av på en av de många uteserveringarna.

Sevilla

Sevilla anses vara en av Spaniens vackraste städer. Under resan besöker du denna stad under ledning av en guide. Bland annat passerar vi Marie Luisa Park med vackra fontäner och byggnader, katedralen i Giralda, det gyllene tornet och det judiska kvarteret i Sevilla, Santa Cruz. Santa Cruz är ett grannskap som består av smala gator och vackra torg.

Gibraltar

Gibraltar är en lite bit av England på den spanska kusten. I Gibraltar kan du välja mellan tre olika alternativ. 1. Under Gibraltars shoppingresa kommer du att ta en stor buss till Gibraltar. Bussen parkeras på den stora parkeringsplatsen och därifrån är det cirka 5 minuters promenad till shoppinggatan. På shoppinggatan finns många affärer med bland annat kläder, parfym och tobak. Här handlar du skattefritt vilket gör priserna överkomliga. 2. Du kan också välja att göra en rundtur på Gibraltar. Du kommer då att besöka klippan under ledning av en lokal guide. Första stoppet är vid utkikspunkten där du kan se Afrika. Sedan fortsätter vi till grottorna och till sist Apenstenen. 2. Det finns också en båttur där du kan uppleva delfiner. Efter båtturen finns även tid att besöka shoppinggatan.

Marocko

På resan till Marocko, åker först du buss och båt till Tanger. Vi hoppar av vid början av basaren i centrala Tanger. Här kan du bland annat åka en tur på kamelerna. Sedan fortsätter vi till basaren där vi besöker en marockansk skräddare och apotekare. På eftermiddagen kan du njuta av en typisk marockansk lunch.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
19ºC
22ºC
26ºC
31ºC
32ºC
32ºC
29ºC
26ºC
19ºC
15ºC
Min
7ºC
7ºC
9ºC
11ºC
15ºC
20ºC
20ºC
21ºC
17ºC
15ºC
9ºC
6ºC