1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa Brava
  5. Tossa de Mar
Tossa de Mar

Resor till Tossa de Mar

Tossa de Mar: en pittoresk badort på Costa Brava

Tossa de Mar är en pittoresk badort i Katalonien i nordöstra Spanien. Precis som de närliggande populära orterna Lloret de Mar, Blanes och Malgrat de Mar ligger den på den välkända och fina Costa Brava. Tossa de Mar har fantastiskt vackra vikar med klart vatten, vita sandstränder och ett grönt inland. Den gamla, muromgärdade stadskärnan (Vila Vella) med autentiska byggnader och pittoreska gränder gör denna charmiga plats verkligen värd ett besök. Området runt Tossa de Mar erbjuder också fantastiska vandringar, till exempel G92-rutten. En vandring följs av en välförtjänt måltid. Du kan verkligen äta gott under din semester i Tossa de Mar. Fisk och skaldjur spelar en viktig roll i det katalanska köket.

Upplev Costa Brava i Tossa de Mar

Denna semesterort på Costa Brava är ett utmärkt resmål för alla typer av semesterfirare som ser fram emot en strandsemester. Tossa de Mar har flera stränder och vikar, där Platja Gran är den största stranden. Utsikten härifrån är verkligen fantastisk, med Medelhavets intensivt blå vatten och den gamla stadens ockrafärgade murar i bakgrunden. National Geographic räknar den till och med bland de 25 bästa stränderna i världen. Här kan du också snorkla och dyka. Är du sugen på att ta med vandringskängorna? Tossa de Mar är en del av kustleden Camí de Ronda där du kan njuta av spektakulära vyer. Så för både den aktiva semesterfiraren och för dig som endast vill ta det lugnt har Tossa de Mar mycket att erbjuda. Kolla också in våra alternativ för ett all-inclusive-hotell, för en bekymmersfri vistelse på Costa Brava i Tossa de Mar. Är du sugen på att åka på semester till Tossa de Mar så snart som möjligt? Kolla in våra prisvärda sista minuten-erbjudanden.

Särskilda attraktioner under Medelhavssolen

Tack vare Medelhavsklimatet är vädret i Tossa de Mar soligt och behagligt nästan året runt. Den bästa restiden är dock mellan maj och september om du verkligen är ute efter en strandsemester. Ska du åka på semester till Tossa de Mar i juli eller augusti? Då ska du inte planera något aktivt mellan 12:00 och 16:00, eftersom det kan bli väldigt varmt då. Under de timmar då du inte ligger på stranden eller njuter av en måltid finns det mycket att se och göra i Tossa de Mar. En promenad genom gamla stan är ett måste, med sitt nätverk av smala gator, ramper och trappor som omges av den gamla stadsmuren. Eller besök det berömda slottet från 1187, ett fantastiskt bevarat medeltida komplex. Kuststäderna nära Tossa de Mar är också värda ett besök. Hyr en bil och upptäck alla vackra vikar och mysiga strandbarer i din egen takt. Ser du fram emot en semester i Tossa de Mar?

Observera!

Det finns ingen reseguide i Tossa de Mar. Costa Bravas reseledare kan endast nås via telefon.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
28ºC
28ºC
29ºC
23ºC
22ºC
16ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
9ºC
13ºC
19ºC
19ºC
20ºC
15ºC
14ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.