Tillbaka

Resor till Blanes

Destination image

Populärt resmål för:

Unga par
Vänner
Övriga
Soloresa

Resor till Blanes

Blanes är en fördetta fiskeby som ligger i regionen Costa Brava på nordöstkusten i Spanien, mellan de populära semesterorterna Malgrat de Mar och Lloret de Mar. Idag har det blivit en blomstrande turistort, men om du går genom Blanes gamla stadsdel kommer du märka att mycket av den traditionella atmosfären är väl bevarad. Nära gamla stan hittar du hamnen, där fiskarna torkar sina nät varje dag och för att använda dem igen samma kväll, så att du kan njuta av nyfångad fisk varje dag på stadens fiskrestauranger.

Förutom en mysig gammal stadsdel har Blanes ett turistcentrum. Här är väldigt lugnt på vintern, men på sommaren är det väldigt livligt med fina souvenirbutiker, livliga barer, mysiga restauranger och nattklubbar.

 

Åk på utflykt med Blanes som utgångspunkt

Blanes stolthet är den vackra botaniska trädgården Mar i Murtra, som ligger på toppen av det berg som kännetecknar Blanes. Du kan åka dit med en buss som stannar vid hamnen och i centrum. Från trädgården har du en vacker utsikt över hela Blanes.

Känner du för en längre utflykt kan du åka till fantastiska Barcelona som ligger ca. en timmes bilfärd bort.

 

Resor till Blanes med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På våra billiga resor till Blanes ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

Barn (3 till 12 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 3 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse.

a picture
Costa Brava Special

Under denna dag får du se Costa Brava från en helt annan sida. Njut av all den skönhet som Costa Brava har att erbjuda. Vi besöker först den vackra byn Banyoles med sin olympiska sjön. Här tar vi en paus och på sommaren (juni / juli / augusti) kan du också bada i sjön! Nästa stopp är Besalu, en medeltida by. Slutligen åker vi till provinsen Girona, som är känd för sitt historiska stadsdel. Gå en promenad eller slå dig ner på en av de många trevliga torgen och njuta av solen. Beroende på väder kan rutten ändras lite, men det är säkert att bli en oförglömlig dag!

a picture
Cruising Barcelona

Du bör passa på att besöka Barcelona! Den här metropolen bjuder på kultur, historia, sport, shopping och härlig atmosfär. Ett unikt sätt att utforska staden på är med cykel. Du tar bussen till Barcelona, du hoppar på cruiser-cykel. En guide leder dig genom vackra Barcelona där du får se de största sevärdheterna. När du har cyklat genom denna imponerande stad i cirka 2 timmar, finns det fortfarande gott om tid att utforska Barcelona på egen hand. På kvällen plockar bussen upp dig igen och vi avslutar dagen vid National Palace där du kan får se fontänens ljus- och vattenshow

a picture
Catamaran cruise

Vill du ha sol och hav men inte ligga på stranden? Då är katamaran kryssning verkligen något för dig! Vi seglar längs Costa Bravas kust till de avlägsna vikarna. Längs vägen kastar vi ankar så att du kan bada.

a picture
Waterworld

I denna vattenpark kan du njuta av olika fantastiska attraktioner, bland annat vågpool, forsar och vattenrutschbanor. Detta är den perfekta utflykten för både barn och föräldrar.

Temperatur per månad

Till toppen