1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa Brava
  5. Barcelona
Barcelona

Resor till Barcelona

Om du älskar att utforska nya kulturupplevelser är Barcelona i Spanien det perfekta resmålet för en cityresa. Staden har en rik kulturhistoria och är fortfarande ett viktigt kulturcentrum, både för spanjorerna och de många turister som kommer hit årligen. Till Barcelona reser många på cityresor året runt och inte bara på sommaren. Under de kallaste månaderna ligger temperaturerna mellan 12-18 grader, på höst och vår kan det bli upp till 20 grader. 

Barcelona består av tio distrikt, där Eixample är det kommersiella centrumet och Ciutat Vella är den äldsta med många historiska sevärdheter. Tack vare staden utbredda nätverk av bussar, lokala tåg, spårvagn och tunnelbana är det både lätt och smidigt att ta sig runt. 

Sevärdheter och saker att göra på cityresor i Barcelona

På cityresor till Barcelona finns det mängder av intressanta platser att besöka och imponerande sevärdheter att uppleva. Staden är kanske framför allt känd för konstnären Gaudi och hans påverkan på staden arkitektur. Hans verk kan ses runt om i Barcelonas centrum, men framför allt i Park Güell och den imponerande kyrkan Sagrada Família.  

Oavsett vad du vill fylla din stadssemester med kan Barcelona leverera. Den konstintresserade bör besöka både Picasso museet och det Europeiska museet för modern konst. Söker du något mer modernt är staden full av vackra väggmålningar av målade av kända gatukonstnärer. 

Om du älskar fotboll, får du inte missa FC Barcelonas hemma stadion Camp Nou. Det är en unik upplevelse att se hemmalaget spela tillsammans med de lokala supportrarna. Det är även möjligt att få en guidad tur där du får se allt från pressrum till omklädningsrum.  

Shoppa loss i Barcelona

Med ca 35 000 butiker är Barcelona ett mecka för dig som gillar att shoppa på semestern. Den mest kända shoppinggatan är Ramblas, men även vid Plaça de Catalunya, Passeig de Gràcia och Avenue Diagonal har gott om butiker. De största shoppingcentren heter Fnac och El Corte Inglés, där du kan hitta precis allt mellan himmel och jord. 

Ät gott på cityresan

Här finns självklart restauranger som serverar det bästa från alla världens hörn, men om du vill utforska spanska köket när du är i Barcelona rekommenderas tapas. Dessa små rätter låter dig smaka på många lokala specialiteter. Du får inte heller missa det lokala katalanska köket, som ofta blandar de bästa råvarorna från både havet och bergen. Längs gatan Carrer del Parlament finns det massor av fina restauranger som serverar både frukost, lunch, middag och drinkar. Om du söker den autentiska spanska upplevelsen rekommenderas området Gracia, där du hitta flera familjedrivna ”bodegas”. 

Storstad vid stranden

Barcelonas strand består av flera mindre stränder som löper hela vägen från hamnområdet till norra änden av staden. Många anser att Bogatell och Barceloneta är de två bästa, men om du vill bedöma själv kan du gå längs strandpromenaden och välja den som passa dig bäst. 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Soloresa Unga par

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Costa Brava. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Costa Brava Special

Under denna dag får du se Costa Brava från en helt annan sida. Njut av all den skönhet som Costa Brava har att erbjuda. Vi besöker först den vackra byn Banyoles med sin olympiska sjön. Här tar vi en paus och på sommaren (juni / juli / augusti) kan du också bada i sjön! Nästa stopp är Besalu, en medeltida by. Slutligen åker vi till provinsen Girona, som är känd för sitt historiska stadsdel. Gå en promenad eller slå dig ner på en av de många trevliga torgen och njuta av solen. Beroende på väder kan rutten ändras lite, men det är säkert att bli en oförglömlig dag!

Cruising Barcelona

Du bör passa på att besöka Barcelona! Den här metropolen bjuder på kultur, historia, sport, shopping och härlig atmosfär. Ett unikt sätt att utforska staden på är med cykel. Du tar bussen till Barcelona, du hoppar på cruiser-cykel. En guide leder dig genom vackra Barcelona där du får se de största sevärdheterna. När du har cyklat genom denna imponerande stad i cirka 2 timmar, finns det fortfarande gott om tid att utforska Barcelona på egen hand. På kvällen plockar bussen upp dig igen och vi avslutar dagen vid National Palace där du kan får se fontänens ljus- och vattenshow

Catamaran cruise

Vill du ha sol och hav men inte ligga på stranden? Då är katamaran kryssning verkligen något för dig! Vi seglar längs Costa Bravas kust till de avlägsna vikarna. Längs vägen kastar vi ankar så att du kan bada.

Waterworld

I denna vattenpark kan du njuta av olika fantastiska attraktioner, bland annat vågpool, forsar och vattenrutschbanor. Detta är den perfekta utflykten för både barn och föräldrar.

Dali's world

Kliv in i en värld av otroliga konstverk och upplev Salvador Dalis magi på detta museum som kombinerar en spännande blandning av både konstutställningar och teater.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.