1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa Brava
  5. Barcelona
Barcelona

Resor till Barcelona

Barcelona är en fantastisk stad vid Costa Brava! Här kan du shoppa, sola och va ute till de sena timmarna. Men det är också möjligt att promenera de smala gatorna och njuta av sangría på en terrass.

Om du åker till Barcelona, glöm inte att göra en omfattande planering i förväg, eftersom det finns så mycket att se i denna vackra stad. Från pittoreska gator fulla av butiker till vackra byggnader. Det finns något för alla.

Ett måste under din semester i Barcelona

Vad du inte bör missa under din semester i Barcelona är ett besök till den unika Sagrada Familia. Denna katedral byggdes 1882. Det är en mycket imponerande byggnad med fantastiska detaljer. Ett annat måste är den färgglada Park Güell som är full utav vacker mosaik. Som i nästan hela Spanien, hittar du också många smala, typiska spanska gator i denna stad som du kan strosa längst med i flera timmar.

Tapas & Sangria

Ett glas sangría bör du naturligtvis inte missa när du besöker detta vackra land. Njut av ett glas på en utav terrasserna på torget eller på den livliga Ramblas-boulevarden. Den fortsätter hela vägen till hamnen, där Columbus visar dig vägen till Amerika. På Ramblas hittar du marknaden La Boqueria full av stånd med frukt, grönsaker, nötter, ost, godis, men också kött och fisk. Mycket trevligt och sevärt! Det finns även möjligheter för shopping i Barcelona och till och med en dag på stranden. Längs stranden hittar du ett antal terrasser där du kan njuta av den god drink, perfekt under den varma solen. Om du vill utforska ännu mera så rekommenderas ett besök till exempel Malgrat de Mar eller Calella. Dessa populära orter nås smidigt med tåg.

 

Observera! Det finns ingen transfer tillgänglig för denna resa. Turguide finns tillgänglig via telefon.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Uppdaterad information om ditt resmål

För uppdateringar gällande regeringens reserådgivning och corona-åtgärder på resmålet, besök svenska ambassadens hemsida. Observera att denna information kan ändras och att du därför bör kontrollera den kontinuerligt fram till avresan.

Populära boenden

Populärt resmål för:

Soloresa Vänner Äldre par

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Costa Brava. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Costa Brava Special

Under denna dag får du se Costa Brava från en helt annan sida. Njut av all den skönhet som Costa Brava har att erbjuda. Vi besöker först den vackra byn Banyoles med sin olympiska sjön. Här tar vi en paus och på sommaren (juni / juli / augusti) kan du också bada i sjön! Nästa stopp är Besalu, en medeltida by. Slutligen åker vi till provinsen Girona, som är känd för sitt historiska stadsdel. Gå en promenad eller slå dig ner på en av de många trevliga torgen och njuta av solen. Beroende på väder kan rutten ändras lite, men det är säkert att bli en oförglömlig dag!

Cruising Barcelona

Du bör passa på att besöka Barcelona! Den här metropolen bjuder på kultur, historia, sport, shopping och härlig atmosfär. Ett unikt sätt att utforska staden på är med cykel. Du tar bussen till Barcelona, du hoppar på cruiser-cykel. En guide leder dig genom vackra Barcelona där du får se de största sevärdheterna. När du har cyklat genom denna imponerande stad i cirka 2 timmar, finns det fortfarande gott om tid att utforska Barcelona på egen hand. På kvällen plockar bussen upp dig igen och vi avslutar dagen vid National Palace där du kan får se fontänens ljus- och vattenshow

Catamaran cruise

Vill du ha sol och hav men inte ligga på stranden? Då är katamaran kryssning verkligen något för dig! Vi seglar längs Costa Bravas kust till de avlägsna vikarna. Längs vägen kastar vi ankar så att du kan bada.

Waterworld

I denna vattenpark kan du njuta av olika fantastiska attraktioner, bland annat vågpool, forsar och vattenrutschbanor. Detta är den perfekta utflykten för både barn och föräldrar.

Dali's world

Kliv in i en värld av otroliga konstverk och upplev Salvador Dalis magi på detta museum som kombinerar en spännande blandning av både konstutställningar och teater.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.