Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa Brava
  5. Barcelona
Barcelona

Resor till Barcelona

Om du älskar att utforska nya kulturupplevelser är Barcelona i Spanien det perfekta resmålet för en cityresa. Staden har en rik kulturhistoria och är fortfarande ett viktigt kulturcentrum, både för spanjorerna och de många turister som kommer hit årligen. Till Barcelona reser många på cityresor året runt och inte bara på sommaren. Under de kallaste månaderna ligger temperaturerna mellan 12-18 grader, på höst och vår kan det bli upp till 20 grader. 

Barcelona består av tio distrikt, där Eixample är det kommersiella centrumet och Ciutat Vella är den äldsta med många historiska sevärdheter. Tack vare staden utbredda nätverk av bussar, lokala tåg, spårvagn och tunnelbana är det både lätt och smidigt att ta sig runt. 

Sevärdheter och saker att göra på cityresor i Barcelona

På cityresor till Barcelona finns det mängder av intressanta platser att besöka och imponerande sevärdheter att uppleva. Staden är kanske framför allt känd för konstnären Gaudi och hans påverkan på staden arkitektur. Hans verk kan ses runt om i Barcelonas centrum, men framför allt i Park Güell och den imponerande kyrkan Sagrada Família.  

Oavsett vad du vill fylla din stadssemester med kan Barcelona leverera. Den konstintresserade bör besöka både Picasso museet och det Europeiska museet för modern konst. Söker du något mer modernt är staden full av vackra väggmålningar av målade av kända gatukonstnärer. 

Om du älskar fotboll, får du inte missa FC Barcelonas hemma stadion Camp Nou. Det är en unik upplevelse att se hemmalaget spela tillsammans med de lokala supportrarna. Det är även möjligt att få en guidad tur där du får se allt från pressrum till omklädningsrum.  

Shoppa loss i Barcelona

Med ca 35 000 butiker är Barcelona ett mecka för dig som gillar att shoppa på semestern. Den mest kända shoppinggatan är Ramblas, men även vid Plaça de Catalunya, Passeig de Gràcia och Avenue Diagonal har gott om butiker. De största shoppingcentren heter Fnac och El Corte Inglés, där du kan hitta precis allt mellan himmel och jord. 

Ät gott på cityresan

Här finns självklart restauranger som serverar det bästa från alla världens hörn, men om du vill utforska spanska köket när du är i Barcelona rekommenderas tapas. Dessa små rätter låter dig smaka på många lokala specialiteter. Du får inte heller missa det lokala katalanska köket, som ofta blandar de bästa råvarorna från både havet och bergen. Längs gatan Carrer del Parlament finns det massor av fina restauranger som serverar både frukost, lunch, middag och drinkar. Om du söker den autentiska spanska upplevelsen rekommenderas området Gracia, där du hitta flera familjedrivna ”bodegas”. 

Storstad vid stranden

Barcelonas strand består av flera mindre stränder som löper hela vägen från hamnområdet till norra änden av staden. Många anser att Bogatell och Barceloneta är de två bästa, men om du vill bedöma själv kan du gå längs strandpromenaden och välja den som passa dig bäst. 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.