7,3 10

Fly & Drive Lissabon 10 dagar - inklusive hyrbil

Med Fly-drive Lissabon kommer du att upptäcka höjdpunkterna i Portugals huvudstad Lissabon och dess omgivningar. Du kommer att besöka Portugals Venedig, Estorils stränder och olika kulturskatter. Under den här resan kan du också bli överraskad av det fantastiska portugisiska köket och smaka på kulturen.

 

Dag 1: Från Lissabons flygplats till hotellet i Lissabon

Ankomst till Lissabons flygplats. Här hämtar du din bil och kör till hotell Roma (eller motsvarande) i Lissabon där du kommer att tillbringa natten.

Dag 2: Från Lissabon till Évora (ca 135 km)

Efter frukost kör du till Évora. Här kan du besöka det romerska templet, benkapellet i São Fransisco-kyrkan och Praça de Giraldo, stadskärnans historiska centrum. Du övernattar på Evora Hotel eller motsvarande.

Dag 3: Från Évora till Estremoz, Marvão och Fátima (ca 280 km)

Idag kan du besöka slotten Estremoz och Marvão. I Marvão kan du ta dig tid att njuta av det vackra landskapet. Denna medeltida stad är omgiven av gamla stadsmurar och är en av de vackraste städerna i Portugal. Promenera genom de smala slingrande gatorna och njut av det gotiska gatubilden. Efter Marvão kör du vidare till pilgrimsorten Fatima där du övernattar på hotell São Jose eller motsvarande hotell i Fátima.

Dag 4: Från Fátima till Batalha, Mealhada och Viseu (ca 200 km)

Dagens första stopp är Batalha där du kan besöka det gotiska klostret från 1300-talet. Du kan sedan köra vidare för en traditionell lunch i Mealhada. När du har ätit kör du till den historiska staden Viseu där du avslutar dagen. Du övernattar på hotell Grão Vasco eller ett motsvarande hotell i Viseu.

Dag 5: Från Viseu till Lamego, Régua, Mesão Frio, Amarante och Porto (ca 180 km)

Efter frukost kör du till Lamego. Här kan du prova den berömda lokala skinkan och besöka slottet och den imponerande kyrkogården "Nossa Senhora dos Remedios". Fortsätt resan till Régua, där du kan besöka hamnmuseet. Därefter kör du till Mesão Frio. Vägen går längs Dourofloden och erbjuder den mest imponerande utsikten över floden och de vackra vingårdarna. Därefter kan du besöka det pittoreska Amarante. Du avslutar dagen i Porto där du kommer att tillbringa natten på Hotel Star Inn Porto eller ett likvärdigt hotell.

Dag 6: Porto

Idag har du hela dagen på dig att utforska den imponerande staden Porto. Porto är Portugals näst största stad och är känd för sitt portvin. Du tillbringar natten på Hotel Star Inn Porto eller ett likvärdigt hotell.

Dag 7: Från Porto till Aveiro och Coimbra (ca 140 km)

Dagen börjar idag i Aveiro, Portugals Venedig. En plats som anses vara en av de vackraste i Portugal. Du kommer att njuta av de färgglada gondolerna och de vackra jugendhusen. När du är här ska du smaka på den lokala söta delikatessen ovos moles. En läcker delikatess gjord av äggula och socker. Efter ditt besök i Aveiro åker du till studentstaden Coimbra. Besök Coimbras universitet och den historiska stadskärnan. Du övernattar på hotell Dom Luis eller ett motsvarande hotell i Coimbra.

Dag 8: Från Coimbra till Óbidos och Lissabon (ca 221 km)

Efter frukost åker du till den historiska staden Óbidos som är känd för sina kulturskatter och sin körsbärslikör Ginja. Du kan gå på en provning här för att smaka på Ginja själv. Därefter fortsätter resan till Lissabon. Här tillbringar du natten på hotell Roma eller motsvarande.

Dag 9: Till Lissabon

Vi sparar det bästa till sist. Hela dagen kan du besöka den historiska portugisiska huvudstaden Lissabon. Låt dig överraskas av de många kulturskatterna, det autentiska gatubilden och de mysiga kaffebarerna som staden har att erbjuda. Du kommer också att tillbringa natten på hotell Roma eller ett motsvarande hotell i Lissabon.

Dag 10: Till flygplatsen.

Slutet av resan. Idag kör du tillbaka till flygplatsen och ser tillbaka på en fantastisk resa.

 • Upptäck Lissabon och dess omgivningar
 • Gamla skatter
 • Vackra stränder
 • Smaka på det lokala köket

Läs om vad vi gör för att garantera en trygg och säker semester. Vi följer alltid Utrikesdepartementets reserådgivning för resor till ditt resmål.

Rumstyp

1-personsrum comfort
för 1 person
turistskatt: ca 2,00 euro per person / natt (betalas lokalt, obligerad)
2-personersrum comfort
för 2 till 3 personer
turistskatt: ca 2,00 euro per person / natt (betalas lokalt, obligerad)

Måltider

Frukost

Observera

 • Att följa rutten är helt frivilligt och är mer en vägledning. Du kan naturligtvis välja hur rutten ska se ut.
 • De hotell där du övernattar är medvetna om eran ankomst.
 • Ni kommer att bo på bekväma tre- eller fyrstjärniga hotell under resan.
 • Om en tredje person följer med dig sover de i samma rum.
 • Observera att om du kör på avgiftsbelagda vägar tillkommer ytterligare avgifter. Det är också möjligt att ta nationella vägar.
 • Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och kostar mellan 15 och 30 euro per dag.
 • Det motsvarande hotellet kan ligga på ett avstånd av 0 till 25 kilometer från det erbjudna hotellet.
 • Om du vill förlänga resan, vänligen kontakta vår kundsupport innan du bokar denna flyg- och bilresa. Detta beror på att när returresan väl är bokad kan den inte ändras.

Läge och avstånd

På hotellet

Obligatoriska kostnader
 • turistskatt: ca 2,00 euro per person / natt (betalas lokalt, obligerad)

Det kan ske förändringar gällande lokala tjänster och anläggningar relaterat till Covid-19, från bokningstidpunkten till avresan. Alla åtgärder kan komma att ändras och därför kan inga rättigheter härledas från dem.

Fly & Drive Lissabon

Vill du njuta av maximal frihet och vara säker på att ditt hotell redan är bokat? Detta är möjligt tack vare de olika "fly & drives" i och runt Lissabon. Det är så du får chansen att upptäcka de vackraste platserna i landet.

Costa de Lisboa

Som namnet antyder är Costa de Lisboa Lissabons kustregion. Ett härligt semestermål med en vacker kustlinje, trevliga badorter och mycket kultur. Ett av dess kännetecken är ett särskilt behagligt klimat med en uppfriskande bris och mycket solsken. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 20 och 25 grader, men i inlandet kan det bli mycket varmare.

 

 

Historia och kultur i Lissabon

Det finns mycket portugisisk historia att se i denna region. Du kan beundra vackra palats och slott. Särskilt den autentiska staden Sintra är värd ett besök. Huvudstaden Lissabon har sin egen karaktär och utstrålar mycket charm. Det finns många sevärdheter och vackra stadsdelar att besöka. Varför inte prova det typiska portugisiska stadslivet på stämningsfulla restauranger och kaféer med de mest utsökta rätterna och traditionell fadomusik. I Costa de Lisboa hittar du den perfekta kombinationen av kultur, sol, hav och strand.

 

Det finns mer att upptäcka på Costa de Lisboa

Det här området är bekvämt beläget och du kan lätt ta dig med tåg från badorter som Cacais och Estoril. Så du kan vara i Lissabon på nolltid och variera din strandsemester med ett besök i denna imponerande huvudstad! Sunweb har valt ut ett brett utbud av lägenheter och hotell på Costa de Lisboa. 

Observera att det inte finns någon guide på Costa de Lisboa. Vid ankomsten till Lissabons flygplats möts du av en lokal (engelsktalande) representant.

Vad kännetecknar Costa de Lisboa

 • Mycket kultur
 • Rik historia
 • Vacker kustlinje
 • Underbar semesterdestination

Temperaturer

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
9ºC
12ºC
14ºC
15ºC
20ºC
25ºC
30ºC
31ºC
25ºC
20ºC
16ºC
12ºC
Min
3ºC
8ºC
9ºC
11ºC
11ºC
14ºC
19ºC
20ºC
18ºC
13ºC
9ºC
7ºC

Flygresan

Du flyger till Lissabon. Flygresan tar cirka 3 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs värd(ar) eller lokala representant(er).

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i samband med bokningen. Transfertiderna från Lissabon är följande:

Costa de Caparica och Lissabon centrum - cirka 20 minuter

Estoril och Cascais - cirka 30 minuter

Paco de Arcos - cirka 40 minuter

Ericeira och Obidos - ca 60 minuter

Sesimbra - cirka 80 minuter

* För små sällskap (mindre än 10 personer) kan det hända att du tas till ditt boende med buss. Man strävar efter att uppnå en väntetid på högst 45 minuter.

Flygtidtabell

Om flygbolaget informerar oss om att det är osannolikt att en flygning kommer att ändras kommer vi att visa flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra allt för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100 %. Alla offentliggjorda flygtider kan därför alltid ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna till dig senast en vecka före avresa. Observera att för- och efternamn måste stavas som i passet eller ID-kortet på biljetterna. Om namnen är felaktigt skrivna kan du bli nekad att flyga.

Lokal representation

Det finns ingen Sunweb-tourguide på Costa de Lisboa. Vid ankomsten till Lissabons flygplats möts du av byråns lokala (engelsktalande) representant. Du får information om returresan, t.ex. exakta flygtider och upphämtningstid för transfern (det sistnämnda gäller endast boende inklusive transfer och exklusive biluthyrning) via fax på ditt boende 2 dagar före avresa.

Mer information om flygningen, t.ex. om bagage och incheckning via internet per flygbolag, finns i reseinformationen på den här webbplatsen.

Gästbetyg

7,3
Mycket bra Utifrån 9 betyg

100 % genuina gästupplevelser

Riktlinjer för gästbedömningar

För att hålla omdömen så relevanta som möjligt arkiverar vi omdömen som är äldre än 36 månader.  

Endast gäster som bokat genom Sunweb Group och har bott på boendet i fråga kan skriva en recension. Vi bjuder in gäster att skriva en recension via e-post efter att de återvänt från sin resa. Det är möjligt att lämna en recension anonymt, dock har Sunweb Group tillgång till bokningsnummer och uppgifter. 

Vi publicerar alla kommentarer i sin helhet oavsett om de är positiva eller negativa, så länge de följer våra riktlinjer.

Riktlinjer för recensioner.  

Dessa riktlinjer finns till för innehållet ska hålla en respektfull ton, fritt från svordomar och kränkningar. Detta gäller självklart oavsett recensionens övriga innehåll. Recensioner som innehåller svordomar eller uppenbara osanningar kommer inte att publiceras.

För att hålla innehållet relevant bör kommentarer relatera till boendet. Var gärna detaljerad då detta hjälper andra att fatta informerade beslut. Vänligen undvik från att inkludera politiska, etiska eller religiösa åsikter. Innehålls som ämnar att marknadsföra kommer att plockas bort.

Allt innehåll bör vara genuint och unika gästupplevelser. Din recension är värdefull för oss, när de är individuella och opartiska.  

Respektera andras integritet. Sunweb Group döljer alla identifierbara uppgifter.

Åsikter som uttrycks tillhör Sunweb Groups gäster. Sunweb Group står inte för eller tar ansvar för de åsikter som uttrycks i recensioner eller svar.


mest bokad av Med partner
Utmärkt
Mycket bra
Medel
Dåligt
Mycket dåligt
6
Barnvänligt
7,7
Städning
7,6
Pris/kvalitet
7,2
Faciliteter
6,6
Semester
7,2
Boende
7,3
Läge
7,8
Personal

Gästbetyg

Typ av resa
Visa endast gästbetyg på svenska

100 % genuina gästupplevelser

Riktlinjer för gästbedömningar

För att hålla omdömen så relevanta som möjligt arkiverar vi omdömen som är äldre än 36 månader.  

Endast gäster som bokat genom Sunweb Group och har bott på boendet i fråga kan skriva en recension. Vi bjuder in gäster att skriva en recension via e-post efter att de återvänt från sin resa. Det är möjligt att lämna en recension anonymt, dock har Sunweb Group tillgång till bokningsnummer och uppgifter. 

Vi publicerar alla kommentarer i sin helhet oavsett om de är positiva eller negativa, så länge de följer våra riktlinjer.

Riktlinjer för recensioner.  

Dessa riktlinjer finns till för innehållet ska hålla en respektfull ton, fritt från svordomar och kränkningar. Detta gäller självklart oavsett recensionens övriga innehåll. Recensioner som innehåller svordomar eller uppenbara osanningar kommer inte att publiceras.

För att hålla innehållet relevant bör kommentarer relatera till boendet. Var gärna detaljerad då detta hjälper andra att fatta informerade beslut. Vänligen undvik från att inkludera politiska, etiska eller religiösa åsikter. Innehålls som ämnar att marknadsföra kommer att plockas bort.

Allt innehåll bör vara genuint och unika gästupplevelser. Din recension är värdefull för oss, när de är individuella och opartiska.  

Respektera andras integritet. Sunweb Group döljer alla identifierbara uppgifter.

Åsikter som uttrycks tillhör Sunweb Groups gäster. Sunweb Group står inte för eller tar ansvar för de åsikter som uttrycks i recensioner eller svar.


Resenärer

Välj antal personer och rum. Vid fler än 9 personer, vänligen kontakta oss.
Välj avreseort
Välj rumstyp

Vill du boka för säsongen 2023?

Fyll i din e-postadress så får du ett meddelande när detta boende är möjligt att boka inför den kommande sommarsäsongen.

Fel

Ett problem har uppstått

Vi ber om ursäkt...

Det verkar som att det uppstod ett tekniskt problem. Vi ber om ditt tålamod medan vi löser problemet. Under tiden kan du lägga till boendet i dina favoriter och återkomma lite senare!

Val av olika flygplatser

Du har valt ett flyg som avgår från {DEPARTURE_AIRPORT} och återvänder till {ARRIVAL_AIRPORT}.