Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Algarvekusten
  5. Tavira
Tavira

Resor till Tavira

Resor till Tavira

Välkommen till Tavira - en av de charmigaste kuststäderna i Portugal. Staden ligger bara en mil från gränsen till Spanien på Portugals vackra Algarvekust. Staden har ett unikt läge vid floden Gilão som delar centrum som binds samman av en gammal romerska bro. Flodens stora betydelse för stadsbilden samt mycket arkitektur som bevarats från renässansen och medeltiden har gett Tavira smeknamnet "Algarves Venedig". Tavira har inte mindre än 37 kyrkor och många andra spännande, historiska och kulturella sevärdheter.

Taviras smala gator slingrar sig mellan de vitkalkade byggnaderna och på stadens många små torg kan du njuta av ett kaffe och mysig atmosfär. I sydvästra Tavira ligger stadens största frukt- och grönsakshall, och mittemot floden ligger stadens köpcentrum. Om du föredrar att spendera dagen på stranden rekommenderas det att ta en båt till Ilha de Tavira, en ö utanför kusten som erbjuder en 14 km lång vit sandstrand.

En dagstur till Spanien

Tavira är en utmärkt utgångspunkt för en mängd spännande utflykter. Det korta avståndet till spanska gränsen gör det smidigt att åka på en dagstur till Spanien. Då rekommenderar vi att du åker till den spanska staden Vila Real de Santo António. På stadens atmosfäriska gator kan du promenera runt och njuta av den lokala atmosfären, affärer, kaféer och restauranger.

Om du väljer att stanna på den portugisiska sidan av gränsen är utbudet av utflykter definitivt inte färre. Området kring Tavira erbjuder massor av vackra naturupplevelser, och om du är en golfentusiast finns flera fina golfbanor som Algarve är så känt för.

Res med Sunweb till Tavira

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På resor till Tavira med Sunweb ingår alltid flyg, hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
17ºC
22ºC
25ºC
29ºC
29ºC
30ºC
27ºC
27ºC
21ºC
16ºC
Min
7ºC
6ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
17ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober