1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Algarvekusten
  5. Tavira
Tavira

Resor till Tavira

Resor till Tavira

Välkommen till Tavira - en av de charmigaste kuststäderna i Portugal. Staden ligger bara en mil från gränsen till Spanien på Portugals vackra Algarvekust. Staden har ett unikt läge vid floden Gilão som delar centrum som binds samman av en gammal romerska bro. Flodens stora betydelse för stadsbilden samt mycket arkitektur som bevarats från renässansen och medeltiden har gett Tavira smeknamnet "Algarves Venedig". Tavira har inte mindre än 37 kyrkor och många andra spännande, historiska och kulturella sevärdheter.

Taviras smala gator slingrar sig mellan de vitkalkade byggnaderna och på stadens många små torg kan du njuta av ett kaffe och mysig atmosfär. I sydvästra Tavira ligger stadens största frukt- och grönsakshall, och mittemot floden ligger stadens köpcentrum. Om du föredrar att spendera dagen på stranden rekommenderas det att ta en båt till Ilha de Tavira, en ö utanför kusten som erbjuder en 14 km lång vit sandstrand.

En dagstur till Spanien

Tavira är en utmärkt utgångspunkt för en mängd spännande utflykter. Det korta avståndet till spanska gränsen gör det smidigt att åka på en dagstur till Spanien. Då rekommenderar vi att du åker till den spanska staden Vila Real de Santo António. På stadens atmosfäriska gator kan du promenera runt och njuta av den lokala atmosfären, affärer, kaféer och restauranger.

Om du väljer att stanna på den portugisiska sidan av gränsen är utbudet av utflykter definitivt inte färre. Området kring Tavira erbjuder massor av vackra naturupplevelser, och om du är en golfentusiast finns flera fina golfbanor som Algarve är så känt för.

Res med Sunweb till Tavira

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På resor till Tavira med Sunweb ingår alltid flyg, hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer med äldre barn Familjer med små barn

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Algarve. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Kryssning längs Algarves kust

Upplev Algarvekusten från havet på en båttur. Mellan Albufeira och Carvoeiro seglar vi förbi vackra klippformationer, och den populära grottan i Benagil. På vägen tillbaka kommer det finnas chans att se delfiner utanför kusten. Det är möjligt att boka transport till och från ditt hotell. Utflykten kan bokas från Vilamoura, Tavira, Monte Gordo och kostar 20-40 €, beroende på vart ditt hotell ligger. Bebispris 0-2 år och barnpris 3-10 år.

Algarve-expedition 4x4

HELDAGSUTFLYKT: Du får uppleva Algarves magiska inland med dess traditioner och fantastisk utsikt. På vägen till Mount Monchique kommer din förare att berätta om regionens flora, fauna och portugisisk livsstil. Vi stannar vid ett traditionellt destilleri för att smaka på en traditionell drink från regionen och dess lokala honung. Lunch ingår. Tillgängligt från: Carvoeiro, Ferragudo, Alvor, Praia da Rocha, Lagos. Bebispris 0-2 år och barnpris 3-10 år.

Best of the West

HELDAGSUTFLYKT: Detta är en av de trevligaste utflykterna som Algarvekusten har att erbjuda. På turen får du uppleva alla sevärdheter i området på samma dag. Vi börjar i Silves, Algarvekustens gamla moriska huvudstad, där du kan besöka ett slott och en katedral. Du kan också åka till Fója som ligger i Monchiquebergen, som är den högsta punkten på Algarvekusten. På klara, molnfria dagar ser du hela kusten. Vi besöker också den vackra, historiska staden Lagos och "End of the World", ett annat namn för den berömda Cape St. Vincent. Observera att lunch- och entrébiljetter till de historiska monumenten inte ingår. Utflykten kan bokas från: Albufeira, Olhos d´agua, Galé, Armação de Pêra, Carvoeiro, Ferragudo, Praia da Rocha, Alvor och Lagos. Bebispris 0-3 år och barnpris 4-10 år.

Best of the East

HELDAGSUTFLYKT: Utforska den lugna och mer traditionella östra delen av Algarvekusten, som erbjuder charmiga städer, fin arkitektur och historiska sevärdheter. Denna utflykt, som du inte får missa, tar dig på en guidade tur till Algarvekustens före detta huvudstad, Faro. Den charmiga staden Tavira som också kallas "Algarvekustens Venedig" har totalt 37 kyrkor och hus med speciella tak kallade "4 águas". Du kommer också få tid att besöka slottet i Tavira, som antas vara byggt under tidig stenålder. Vi besöker också fiskebyarna Olhão, Gilão och Cacela Velha. Slutligen åker vi till Montegordo och Vila Real de Santo Antonio, som ligger vid gränsen till Spanien och skiljs endast av floden Guadiana. Observera att lunch- och entrébiljetter till de historiska monumenten inte ingår. Utflykten kan bokas från: Albufeira

Besöka Lissabon

HELDAGSUTFLYKT: Åk med till Portugals fascinerande huvudstad Lissabon. Tidigt på morgonen går bussen norrut mot en dag full av spännande upplevelser. Vid infarten till Lissabon passerar vi ”25 april bron”, därifrån har du utsikt över Lissabon och den 100 meter höga Kristusstatyn. Vi besöker det vackra Belém-distriktet, som bland annat är känd för sina Pasteis de natas-kakor. Längs vägen besöker vi klostret Jeronimus och Tower of Bélem innan vi går vidare till gamla stan, Alfama. Innan vi lämnar Lissabon besöker vi också några av stadens mest kända attraktioner; Liberty Avenue, statyn Marquês de Pombal och Parque das Nações. På vägen tillbaka till Algarvekusten kommer vi att köra via bron Vasco da Gama, som är den längsta bron i Europa. Observera att lunch- och inträdesbiljetter till de historiska monumenten inte ingår. Utflykten kan bokas från: Albufeira, Olhos d´agua, Galé, Armação de Pêra, Carvoeiro, Ferragudo, Praia da Rocha, Alvor och Lagos. Bebispris 0-3 år och barnpris 4-10 år.

Sevilla stadsresa

HELDAGSUTFLYKT: Upptäck den charmiga spanska staden Sevilla, vars fascinerande arkitektur och många kulturella attraktioner definitivt är värt ett besök. Under dagen kan du besöka Plaza de España, det judiska kvarteret (Barrio de Santa Cruz) och det kungliga palatset i Alcazar. Det finns möjlighet att shoppa samt njuta av goda tapas på en av stadens många restauranger. Observera att lunch- och inträdesbiljetter till de historiska monumenten inte ingår. Turen kan bokas från alla städer på Algarvekusten. Bebispris 0-3 år och barnpris 4-10 år.

Chicken Piri Piri by Night i Guia

KVÄLLSUTFLYKT: Utforska Portugals kulinariska traditioner och prova en av landets specialiteter, piri piri kyckling, i den autentiska byn Guia, även kallad piri piri kyckling huvudstad. Njut av de gamla familjereceptet på restaurangen Ramires, vinnare av många priser för dess unika piri piri. En härlig kväll där du naturligtvis både plockas upp och lämnas av på ditt hotell. Utflykten kan bokas från: Albufeira, Olhos d´agua och Galé.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
17ºC
22ºC
25ºC
29ºC
29ºC
30ºC
27ºC
27ºC
21ºC
16ºC
Min
7ºC
6ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
17ºC
11ºC
8ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter
Munskydd
Ja
Användning av munskydd är obligatoriskt i kollektivtrafik, butiker och stormarknader och alla andra offentliga inomhusutrymmen. Det är också obligatoriskt utomhus- och på arbetsplatser där det inte är möjligt att hålla 2 meters avstånd, och när människor inte kommer från samma hushåll. Barn under 10 år är undantagna.
Viktig information angående obligatoriska dokument
Läs FAQ-sidan här
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max. 10 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Nej
Restauranger
Öppet
Från 12 års ålder är det obligatoriskt att ha ett EU Corona -certifikat eller ett negativt Covid-19 test (under helgen efter fredag 19:00 och på helgdagar), om du vill äta inom en rörlig tid. PCR -test (max. 72 timmar) eller ett antigenprov (max. 24 timmar). Öppet till 02:00, max. 6 personer per bord inomhus och max. 10 personer utomhus.
Barer
Öppet
Öppet till 02:00, max. 6 personer per bord inomhus och max. 10 personer utomhus
Klubbar, nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Stänger kl 22:30.
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Kommer att tillåtas från 19 april och framåt med begränsad kapacitet.
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
2/3 av kapaciteten. Munskydd är krav och den första raden får inte användas
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Endast med 2/3 av kapaciteten.
Strand
Öppet
Håll ett avstånd på 1,5 meter. För grupper som inte tillhör samma sällskap, krav på 3 meters avstånd mellan parasoller. 
Bra att veta
Ja

Kroppstemperatur kan komma att mätas. Möjligheten att utföra kroppstemperaturmätningar på icke-invasivt sätt.

Följ Ambassadens reseinformation.

Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer .