Tillbaka

Resor till Tavira

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Familjer med äldre barn
Unga par
Familjer med små barn

Resor till Tavira

Välkommen till Tavira - en av de charmigaste kuststäderna i Portugal. Staden ligger bara en mil från gränsen till Spanien på Portugals vackra Algarvekust. Staden har ett unikt läge vid floden Gilão som delar centrum som binds samman av en gammal romerska bro. Flodens stora betydelse för stadsbilden samt mycket arkitektur som bevarats från renässansen och medeltiden har gett Tavira smeknamnet "Algarves Venedig". Tavira har inte mindre än 37 kyrkor och många andra spännande, historiska och kulturella sevärdheter.

Taviras smala gator slingrar sig mellan de vitkalkade byggnaderna och på stadens många små torg kan du njuta av ett kaffe och mysig atmosfär. I sydvästra Tavira ligger stadens största frukt- och grönsakshall, och mittemot floden ligger stadens köpcentrum. Om du föredrar att spendera dagen på stranden rekommenderas det att ta en båt till Ilha de Tavira, en ö utanför kusten som erbjuder en 14 km lång vit sandstrand.

En dagstur till Spanien

Tavira är en utmärkt utgångspunkt för en mängd spännande utflykter. Det korta avståndet till spanska gränsen gör det smidigt att åka på en dagstur till Spanien. Då rekommenderar vi att du åker till den spanska staden Vila Real de Santo António. På stadens atmosfäriska gator kan du promenera runt och njuta av den lokala atmosfären, affärer, kaféer och restauranger.

Om du väljer att stanna på den portugisiska sidan av gränsen är utbudet av utflykter definitivt inte färre. Området kring Tavira erbjuder massor av vackra naturupplevelser, och om du är en golfentusiast finns flera fina golfbanor som Algarve är så känt för.

Res med Sunweb till Tavira

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På resor till Tavira med Sunweb ingår alltid flyg, hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och kan komma att ändras. Det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av låg närvaro.

a picture
Ria Formosa båttur

Strax innan du landade på med flyget såg du kanske det vackra naturreservatet på öarna? Denna båttur får du upptäcka mångfalden på öarna och stränder i naturparken Ria Formosa. Under denna tur kan du se fyren på Farol Island. Vi gör ett stopp vid Isla Deserta där du kan ta ett dopp eller en promenad. Då besöker vi ön Culatra med ett 1 timmes 30 minuters stopp före lunchen. Du får möjlighet att prova bläckfisk "Feijoada" eller blandad fiskgrill i en fiskeby med endast 1000 invånare. Under pausen kan du också njuta av stranden. Sedan fortsätter till Bay of Armona Island där vi kommer att göra ett stopp - den här gången i 30 minuter. Vi återvänder sedan till kuststaden Olhão med olika tonfiskfabriker, en stor fiskehamn och typiska vita kubhus. Dessa hus har plana tak, där fiskarna lät sin fisk torka. Denna tur är en av de bästa om du vill uppleva området Ria Formosa och de omgivande vackra öarna. Kaptenen är din guide och ger dig information om området, flora och fauna. Lunch ingår.

a picture
4x4 Jeepsafari

Gör dig redo för en dag med massor av upplevelser på den portugisiska landsbygden. Jeepen kör på små, slingrande vägar genom det vackra landskapet. Längs vägen besöker vi charmiga små byar som ger intrycket av att vara små tidsluckor som inte har ändrats på årtionden. Dagen bjuder också på en god traditionell portugisisk lunch. Kom ihåg badkläder, det kommer att finnas tid för ett svalkande dopp.

a picture
Loulé bondmarknad

Ett besök i den vackra staden Loulé med omgivning. Möt lokalbefolkningen, helgmarknaderna och dess moriska ursprung. Du kan fritt gå runt på marknaden och utforskar de smala shoppinggatorna. Den lokala marknaden ligger i ett moriskt palats bär du kan köpa färska matvaror och artefakter. Du kan också besöka det moriska slottet med en 2000 år lång historia. Halvdagsutflykt.

a picture
Sevilla citytrip

Andalusiens huvudstad är en av de vackraste städerna i Spanien. Du har möjlighet att besöka Maria Luisa-parken, den berömda Plaza de España, den judiska kvarteren (Barrio de Santa Cruz) och Alcazar-palatset, den kungliga familjens bostad. Du kan också se den vackra arkitekturen från 1929 Expo och den nyaste Expo-platsen 1992. Macarena-basilikan är också värt ett besök. Det finns tid att shoppa, äta en god tapas-lunch eller besöka den största gotiska katedralen i världen. Lunch och entréavgifter ingår inte.

Temperatur per månad

Till toppen