Tillbaka

Resor till Praia da Luz

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Övriga
Familjer med små barn
Vänner

Resor till Praia da Luz

Praia da Luz är en charmig liten stad ligger på den Algarves västkust - perfekt för par och familjer med små barn som söker en lugn semester med en fantastisk strand.I Praia da Luz hittar du främst mysiga små hotell och lägenheter. Stadens hjärta är den fina sandstrand med sin karamellfärgade sand som bjuder in till en promenad längs vattnet. Stranden är ganska bred och här finns möjlighet att hyra solstolar samt paraplyer. Nära stranden finns både restauranger och kaféer. Bakom strandgatan även ett mindre utbud av mataffärer och små butiker.

På resor till Portugal, och framför allt Praia da Luz får du uppleva det traditionella köket med färsk fisk och kryddig piri-piri. Byn livnärde sig tidigare på sitt fiske och utbudet av restauranger präglas fortfarande av smaker från havet. Du kan hitta många av Portugals mest utsökta fiskrätter i de mysiga restaurangerna.

 

Utflykter i västra Algarve.

Utflykterna i västra Algarve är många - speciellt om söker vackra naturupplevelser. Nära Praia da Luz finns flera områden där du kan uppleva storkar i deras naturliga miljö. När du semester i Praia da Luz rekommenderas det varmt att göra en utflykt upp längs kusten och uppleva det karga kustlandskapet. Det är inte heller långt till den historiska staden Lagos som också är värt ett besök under semestern.

 

Res med Sunweb till Praia da Luz

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Praia da Rocha med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och kan komma att ändras. Det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av låg närvaro.

a picture
Ria Formosa båttur

Strax innan du landade på med flyget såg du kanske det vackra naturreservatet på öarna? Denna båttur får du upptäcka mångfalden på öarna och stränder i naturparken Ria Formosa. Under denna tur kan du se fyren på Farol Island. Vi gör ett stopp vid Isla Deserta där du kan ta ett dopp eller en promenad. Då besöker vi ön Culatra med ett 1 timmes 30 minuters stopp före lunchen. Du får möjlighet att prova bläckfisk "Feijoada" eller blandad fiskgrill i en fiskeby med endast 1000 invånare. Under pausen kan du också njuta av stranden. Sedan fortsätter till Bay of Armona Island där vi kommer att göra ett stopp - den här gången i 30 minuter. Vi återvänder sedan till kuststaden Olhão med olika tonfiskfabriker, en stor fiskehamn och typiska vita kubhus. Dessa hus har plana tak, där fiskarna lät sin fisk torka. Denna tur är en av de bästa om du vill uppleva området Ria Formosa och de omgivande vackra öarna. Kaptenen är din guide och ger dig information om området, flora och fauna. Lunch ingår.

a picture
4x4 Jeepsafari

Gör dig redo för en dag med massor av upplevelser på den portugisiska landsbygden. Jeepen kör på små, slingrande vägar genom det vackra landskapet. Längs vägen besöker vi charmiga små byar som ger intrycket av att vara små tidsluckor som inte har ändrats på årtionden. Dagen bjuder också på en god traditionell portugisisk lunch. Kom ihåg badkläder, det kommer att finnas tid för ett svalkande dopp.

a picture
Loulé bondmarknad

Ett besök i den vackra staden Loulé med omgivning. Möt lokalbefolkningen, helgmarknaderna och dess moriska ursprung. Du kan fritt gå runt på marknaden och utforskar de smala shoppinggatorna. Den lokala marknaden ligger i ett moriskt palats bär du kan köpa färska matvaror och artefakter. Du kan också besöka det moriska slottet med en 2000 år lång historia. Halvdagsutflykt.

a picture
Sevilla citytrip

Andalusiens huvudstad är en av de vackraste städerna i Spanien. Du har möjlighet att besöka Maria Luisa-parken, den berömda Plaza de España, den judiska kvarteren (Barrio de Santa Cruz) och Alcazar-palatset, den kungliga familjens bostad. Du kan också se den vackra arkitekturen från 1929 Expo och den nyaste Expo-platsen 1992. Macarena-basilikan är också värt ett besök. Det finns tid att shoppa, äta en god tapas-lunch eller besöka den största gotiska katedralen i världen. Lunch och entréavgifter ingår inte.

Temperatur per månad

Till toppen