Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Algarvekusten
  5. Praia da Luz
Praia da Luz

Resor till Praia da Luz

Resor till Praia da Luz

Praia da Luz är en charmig liten stad ligger på den Algarves västkust - perfekt för par och familjer med små barn som söker en lugn semester med en fantastisk strand.I Praia da Luz hittar du främst mysiga små hotell och lägenheter. Stadens hjärta är den fina sandstrand med sin karamellfärgade sand som bjuder in till en promenad längs vattnet. Stranden är ganska bred och här finns möjlighet att hyra solstolar samt paraplyer. Nära stranden finns både restauranger och kaféer. Bakom strandgatan även ett mindre utbud av mataffärer och små butiker.

På resor till Portugal, och framför allt Praia da Luz får du uppleva det traditionella köket med färsk fisk och kryddig piri-piri. Byn livnärde sig tidigare på sitt fiske och utbudet av restauranger präglas fortfarande av smaker från havet. Du kan hitta många av Portugals mest utsökta fiskrätter i de mysiga restaurangerna.

 

Utflykter i västra Algarve.

Utflykterna i västra Algarve är många - speciellt om söker vackra naturupplevelser. Nära Praia da Luz finns flera områden där du kan uppleva storkar i deras naturliga miljö. När du semester i Praia da Luz rekommenderas det varmt att göra en utflykt upp längs kusten och uppleva det karga kustlandskapet. Det är inte heller långt till den historiska staden Lagos som också är värt ett besök under semestern.

 

Res med Sunweb till Praia da Luz

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Praia da Rocha med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
16ºC
21ºC
23ºC
27ºC
27ºC
27ºC
25ºC
25ºC
20ºC
16ºC
Min
8ºC
7ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
12ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober