Tillbaka

Resor till Olhos d'Agua

Destination image

Populärt resmål för:

Vänner
Familjer med små barn
Äldre par
Övriga

Resor till Olhos d'Agua

Olhos d'Agua ligger mitt på den vackra Algarvekusten i Portugal, ca 10 minuters bilresa från den livliga semesterorten Albufeira. Olhos d'Agua betyder "ögonens vatten", och staden fick sitt namn från en källa vid stranden, som ibland kan ses vid lågvatten. Olhos d'Agua erbjuder lugn atmosfär att koppla av i och njuta av lugnet, bort från den hektiska vardagen. Här kan du tillbringa dagarna på stranden, och när kvällen faller på har staden ett bra urval av både portugisiska och internationella restauranger.

Stranden i Olhos d'Agua är väldigt vacker. Den är omgiven av branta bergväggar med mindre klippformationer på den annars fina gyllene sandstranden, som ibland lockar strandens yngre gäster till klättring. Här kan du hyra solstolar och parasoll, och på den lilla strandpromenaden kan du ta en paus från solen och äta en glass eller en god lunch. Sida vid sida med badgäster på stranden lastar lokala fiskare av sina båtar med dagens fångst.

Den livliga semesterorten Albufeira ligger väster om Olhos d'Agua, och närheten till staden gör det enkelt att ta en promenad dit och gå runt i smala kullerstensgatorna i gamla stan eller titta på färgglada fiskebåtar i den vackra fiskehamnen. I Albufeira, har du också bra shoppingmöjligheter eller så kan du äta på en av de läckra fiskrestaurangerna. Åker du istället mot öst är det inte långt till Vilamoura, där du hittar en extra imponerande småbåtshamn med många lyxiga båtar som gör staden väl värd ett besök.

 

Res med Sunweb till Olhos d'Agua

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Olhos d'Agua med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och kan komma att ändras. Det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av låg närvaro.

a picture
Ria Formosa båttur

Strax innan du landade på med flyget såg du kanske det vackra naturreservatet på öarna? Denna båttur får du upptäcka mångfalden på öarna och stränder i naturparken Ria Formosa. Under denna tur kan du se fyren på Farol Island. Vi gör ett stopp vid Isla Deserta där du kan ta ett dopp eller en promenad. Då besöker vi ön Culatra med ett 1 timmes 30 minuters stopp före lunchen. Du får möjlighet att prova bläckfisk "Feijoada" eller blandad fiskgrill i en fiskeby med endast 1000 invånare. Under pausen kan du också njuta av stranden. Sedan fortsätter till Bay of Armona Island där vi kommer att göra ett stopp - den här gången i 30 minuter. Vi återvänder sedan till kuststaden Olhão med olika tonfiskfabriker, en stor fiskehamn och typiska vita kubhus. Dessa hus har plana tak, där fiskarna lät sin fisk torka. Denna tur är en av de bästa om du vill uppleva området Ria Formosa och de omgivande vackra öarna. Kaptenen är din guide och ger dig information om området, flora och fauna. Lunch ingår.

a picture
4x4 Jeepsafari

Gör dig redo för en dag med massor av upplevelser på den portugisiska landsbygden. Jeepen kör på små, slingrande vägar genom det vackra landskapet. Längs vägen besöker vi charmiga små byar som ger intrycket av att vara små tidsluckor som inte har ändrats på årtionden. Dagen bjuder också på en god traditionell portugisisk lunch. Kom ihåg badkläder, det kommer att finnas tid för ett svalkande dopp.

a picture
Loulé bondmarknad

Ett besök i den vackra staden Loulé med omgivning. Möt lokalbefolkningen, helgmarknaderna och dess moriska ursprung. Du kan fritt gå runt på marknaden och utforskar de smala shoppinggatorna. Den lokala marknaden ligger i ett moriskt palats bär du kan köpa färska matvaror och artefakter. Du kan också besöka det moriska slottet med en 2000 år lång historia. Halvdagsutflykt.

a picture
Sevilla citytrip

Andalusiens huvudstad är en av de vackraste städerna i Spanien. Du har möjlighet att besöka Maria Luisa-parken, den berömda Plaza de España, den judiska kvarteren (Barrio de Santa Cruz) och Alcazar-palatset, den kungliga familjens bostad. Du kan också se den vackra arkitekturen från 1929 Expo och den nyaste Expo-platsen 1992. Macarena-basilikan är också värt ett besök. Det finns tid att shoppa, äta en god tapas-lunch eller besöka den största gotiska katedralen i världen. Lunch och entréavgifter ingår inte.

Temperatur per månad

Till toppen