Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Marocko
  4. Marrakech
Marrakech

Resor till Marrakech

Vid foten av de höga Atlasbergen och i det inre av Marocko ligger förtrollande Marrakech, som också är huvudstad i provinsen med samma namn. Det är en stad med otaliga möjligheter.

Två delar

Marrakech är en av de kungliga städerna i Marocko. Denna kungliga stad har två delar av staden med ett överflöd av skillnader, den gamla Medina och Ville Nouvelle. Medina är hjärtat i den orientaliska världen med smala vindlande gator och livliga marknadstorg. En mycket välbesökt plats med många arabiska atmosfärer som du ser överallt. Ville Nouvelle är modern, lugnare och har en mer västerländsk känsla. Atmosfären är helt annorlunda än i den gamla medinan och i den här delen av staden är gatorna breda och rymliga.

Nästan magiskt...

Kulturintresserade kommer få sitt lystmäte bara genom att sätta sin fot i Marrakech. På de traditionella marknaderna, soukerna, kan du pruta på lädervaror, smycken och kryddor, medan du på det centrala torget Djemaa el Fna kan träffa akrobater, ormtjusare och historieberättare samt gå vilse i timmar i de små gränderna. Överallt i den ockrafärgade staden hittar du gamla moskéer och imponerande palats, och du får uppleva den speciella orientaliska atmosfär som skapas av dofter, ljud och bilder. Överallt i den ockrafärgade staden hittar man gamla moskéer och imponerande palats och kan insupa den speciella orientaliska atmosfär som skapas av dofter, ljud och bilder. Den här atmosfären hittar man till exempel också i de så kallade Riads.

Lite lugnare

Ville Nouvelle, eller den nya staden, är ett trevligt ställe att fly från den gamla stadens "liv och rörelse" en stund. Här promenerar du genom vackra trädgårdar med doftande planteringar och blommor. Vad du verkligen bör sätta på din lista för att gå och se är Jardin Majorelle. Det är inte en särskilt stor park, men atmosfären här är fantastisk och här kommer du att skjuta bilder som är bra för din klippbok eller sociala medier.

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Marrakech. Flygresan tar ca 4 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts ni av engelsktalande reseledare.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfers från Marrakech flygplats till Marrakech tar ca 40 minuter, från Agadir flygplats till Agadir tar ca 30 minuter och från Marrakech till Agadir ca 3 timmar.

Tidtabell för flyget

Om flygbolaget informerar oss om att det är osannolikt att en flygning kommer att ändras, visar vi flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas känner vi inte heller till dem. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avresa. Observera: på biljetterna måste förnamn och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen är felstavade kan du nekas plats på flyget.