Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Marocko
  4. Agadir
Agadir

Resor till Agadir

Agadir-regionen, eller snarare provinsen Agadir-Ida ou Tanane, ligger i västra Marocko vid Atlanten. En vacker kustlinje pryder denna region med.

Hamnstaden Agadir

Den mest kända platsen i denna region, i sydväst, är den livliga badorten Agadir. Med sina kilometerlånga sandstränder och många hotell är detta en attraktiv semesterort för turister. På grund av sitt läge vid Atlanten är Agadir också ett dragplåster för vattensportentusiaster. Surfare får sitt lystmäte här på grund av vinden och de varma temperaturerna som verkar vara en konstant närvaro här. Eftersom staden drabbades av en jordbävning för många år sedan, har återuppbyggnaden säkerställt att dagens Agadir är en modern stad med många bekvämligheter.

Fiskebyn Taghazout

Om du letar efter en lite lugnare plats i Marocko ska du välja Taghazout. Den här stranden och kustbyn är ett riktigt surfparadis med en avslappnad atmosfär. Lokalbefolkningen är vänlig och, efter alla dessa år, van vid att turister kommer för att beundra deras vackra plats. Även här är stränderna fantastiska för att njuta av det härliga solskenet eller ta en skön strandpromenad.

Essaouira

Ett absolut måste är att besöka charmiga Essaouira, en stad vars medina finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är en stad med många ansikten som har fått utstå mycket under sina många århundraden. Staden lockar inte bara konstnärer och musiker, utan även gatuartister och typiska gatuförsäljare. Det är en smältdegel av olika nationaliteter, var och en med sin egen historia. När du vandrar genom de små gatorna med vita hus och blå dörrar kommer du för ett ögonblick att tro att du befinner dig i Grekland. Slutligen rullar du upp byxbenen för en härlig promenad genom vågorna och så slutar denna perfekta dag i vackra Marocko.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
20ºC
22ºC
25ºC
30ºC
33ºC
34ºC
30ºC
26ºC
21ºC
16ºC
Min
4ºC
9ºC
10ºC
11ºC
13ºC
19ºC
20ºC
21ºC
19ºC
15ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Agadir eller Marrakech. Flygresan tar ca 4 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av en engelsktalande representant.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsstegen. Transfers från Marrakech flygplats till Marrakech tar ca 30 minuter, från Agadir flygplats till Agadir tar ca 50 minuter och från Marrakech till Agadir tar det ca 3 timmar.

Tidtabell för flyget

Om flygbolaget informerar oss om att det är osannolikt att en flygning kommer att ändras, visar vi flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avresa. Observera: på biljetterna måste förnamn och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen är felstavade kan du nekas plats på flyget.

Mer information om flygresor, t.ex. bagage och internetincheckning per flygbolag, finns i reseinformationen på den här webbplatsen.