Tillbaka

Resor till Gennadi

Destination image

Resor till Gennadi

Gennadi är en liten by som ligger på den Rhodos sydostkust. Här kan du njuta av din semester i lugna omgivningar i en sann grekisk by. I Gennadi hittar några butiker, kaféer och mysiga tavernor där du kan äta välkända rätter såsom moussaka, kalamari och tzatziki.

Längs Gennadi löper stadens strand som är lång, bred och täckt med små stenar. Här kan du hyra solstolar och det finns också några enkla strandbarer där du kan köpa en svalkande förfriskning. Den steniga stranden vägs upp av det kristallklara vattnet, som gör att du kan snorkla runt och uppleva livet under havet.

Utflykter med Gennadi som utgångspunkt

På resor till Gennadi rekommenderas det att hyra en bil och köra ut och utforska ön. Besök till exempel den vita staden Lindos, bara 21 km från Gennadi. Här kan du utforska de smala, bilfria gatorna i centrum eller njuta av fantastisk utsikt och atmosfären på en av stadens charmiga takrestauranger. Du kan också åka de 60 kilometerna till Rhodos stad där man kan uppleva den stora, vackra marinan eller promenera runt på kullerstensgatorna i den medeltida staden.

 

Res med Sunweb till Gennadi

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Gennadi med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre
Resor till Gennadi

Utflykter

Fjärilsdalen & Den gamla stadsdelen

På denna utflykt kommer du att besöka två av Rhodos mest kända attraktioner. Vi åker först till Petaloudes, även känd som Fjärilsdalen. Här lever tusentals fjärilar och du kan skåda fina färgglada fjärilarna på en vandring genom dalen. Efter denna naturupplevelse kör vi med buss till Rhodos gamla stadselen. Här ser vi ruinerna av Apollons tempel, Rhodos Akropolis och den gamla amfiteatern. Sedan får du tid att gå runt på egen hand och njuta av en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa.

Jeepsafari

Upplev Rhodos vackra natur i öppna jeepar. Vi kör över kullar, på små vägar och i terräng genom skogen. Längs vägen kan du njuta av en spektakulär utsikt över Rhodos och öns vackra vikar. På denna resa får du se sidor av Rhodos som man aldrig annars skulle sett. Vid lunchtid äter vi en picknick i närheten av en liten kyrka. Dagen avslutas med ett uppfriskande dopp i havet så glöm inte att ta med badkläder och handduk.

Symi

Vi seglar från hamnen i Rhodos stad till den vackra ön Symi där de venetianska husen byggda i sten möter dig redan vid inseglingen. Tidigare var ön känd för sin tillverkning av naturliga tvättsvampar och dessa säljs i många butiker längs de smala gränderna. Det rekommenderas att äta fisk till lunch eftersom ön är full av nyfångad fisk. Efter några timmar på egen hand tar vi oss till Panormiti på den sydliga delen av ön där det berömda klostret St. Michele ligger.

Fethiye

Under din semester på Rhodos har du möjligheten för att kombinera två helt olika kulturer. Vi seglar till Fethyie i Turkiet, där vi besöker först den antika amfiteatern i Telmessos. Därefter kör vi med buss till de berömda lykiska kungliga gravarna som är uthuggna i klipporna. Efter det kör vi genom den övergivna staden Karmylassos som gömmer på både grekisk och turkisk historia. Tillbaka i Fethiye får ni tid att utforska, då kan man promenera genom de smala gränderna i gamla stan där det finns goda möjligheter att shoppa. Du kan också besöka den lilla fiskmarknaden och köpa färsk fisk som restaurangerna sedan tillagar precis efter dina önskemål. En härlig dag med upplevelser som du sent kommer att glömma.

Temperatur per månad

Till toppen