Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Kreta
  5. Piskopiano
Piskopiano

Resor till Piskopiano

Resor till Piskopiano

I den grekiska lilla staden Piskopiano på östra Kreta kommer du att mötas av äkta grekisk byatmosfär. Staden är belägen ovanför Kretas norra kust på den östra delen av ön, inte långt från välkända turistorter som Hersonissos, Stalis och Malia. Den fridfulla byn är omgiven av stora olivlundar, och var du vänder blicken blir du påmind om Kretas enorma produktion av oliver.

På Piskopianos gator och längs de smala vägarna i utkanten av staden kan du njuta av lugnet. På kvällen hittar du en handfull tavernor som serverar traditionell kretensisk mat. Några minuters promenad från Piskopiano ligger det lilla torget i gamla Hersonissos. På torget finns flera charmiga tavernor med rutiga dukar och frodiga vinstockar som hänger ner från taket. Här kan du njuta av utsökta måltider från den klassiskt grekiska menyn.

Från Piskopiano har du 3 km till Hersonissos livliga centrum, där hittar du allt du kan tänkas önska i form av underhållning. Här kan du shoppa i en mängd olika souvenirbutiker, dansa hela natten lång på nattklubbar eller njuta av dagen på populära Star Beach. Förutom en härlig strand finns här också ett fint poolområde med många pooler och små vattenrutschbanor. Hersonissos är inte det enda populära resmålet nära Piskopiano. Från hamnen i Hersonissos avgår dagligen flera kryssningar som tar dig ut på fantastiska utflykter till havs.

Från Piskopiano har du också bara ca 25 minuters biltur till Kretas mest kända attraktion, Knossos, som är ett absolut måste att besöka för alla som är intresserade av historia.

 

Res till Piskopiano med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider.

På våra billiga resor till Piskopiano med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

 

OBS:

Turistskatt betalas vid boende på hotell och lägenheter i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 5 kr

Hotell / lägenheter klass 3: 15 kr

Hotell / lägenheter klass 4: 30 kr

Hotell / lägenheter klass 5: 40 kr

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
16ºC
17ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
22ºC
20ºC
13ºC
Min
7ºC
9ºC
10ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
20ºC
17ºC
13ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €