Tillbaka

Resor till Piskopiano

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med äldre barn
Unga par
Äldre par
Övriga

Resor till Piskopiano

I den grekiska lilla staden Piskopiano på östra Kreta kommer du att mötas av äkta grekisk byatmosfär. Staden är belägen ovanför Kretas norra kust på den östra delen av ön, inte långt från välkända turistorter som Hersonissos, Stalis och Malia. Den fridfulla byn är omgiven av stora olivlundar, och var du vänder blicken blir du påmind om Kretas enorma produktion av oliver.

På Piskopianos gator och längs de smala vägarna i utkanten av staden kan du njuta av lugnet. På kvällen hittar du en handfull tavernor som serverar traditionell kretensisk mat. Några minuters promenad från Piskopiano ligger det lilla torget i gamla Hersonissos. På torget finns flera charmiga tavernor med rutiga dukar och frodiga vinstockar som hänger ner från taket. Här kan du njuta av utsökta måltider från den klassiskt grekiska menyn.

Från Piskopiano har du 3 km till Hersonissos livliga centrum, där hittar du allt du kan tänkas önska i form av underhållning. Här kan du shoppa i en mängd olika souvenirbutiker, dansa hela natten lång på nattklubbar eller njuta av dagen på populära Star Beach. Förutom en härlig strand finns här också ett fint poolområde med många pooler och små vattenrutschbanor. Hersonissos är inte det enda populära resmålet nära Piskopiano. Från hamnen i Hersonissos avgår dagligen flera kryssningar som tar dig ut på fantastiska utflykter till havs.

Från Piskopiano har du också bara ca 25 minuters biltur till Kretas mest kända attraktion, Knossos, som är ett absolut måste att besöka för alla som är intresserade av historia.

 

Res till Piskopiano med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider.

På våra billiga resor till Piskopiano med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

 

OBS:

Från och med 1 januari 2018 kommer turistskatt utkrävas i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 5 kr

Hotell / lägenheter klass 3: 15 kr

Hotell / lägenheter klass 4: 30 kr

Hotell / lägenheter klass 5: 40 kr

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen