Tillbaka

Resor till Kissamos

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Vänner
Familjer med äldre barn
Övriga

Kissamos, även kallad Kastilli, ligger i vackra omgivningar på den nordvästra delen av Kreta. Här finns det ingen trängsel på stranden och trånga restauranger utan snarare en mysig och avkopplande stämning. Här är en mycket speciell atmosfär och lokalbefolkningen är vänliga och välkomnande. Längs den vackra kuststräckan hittar du mysiga små hotell och semesterlägenheter. Det finns ett litet urval av bra restauranger och tavernor och några små barer. I Kissamos kommer du också träffa på greker under semestern - och de vet förmodligen var du hittar den bästa stämningen.

Stränderna är vackra och fridfulla och naturen omkring Kissamos är hänförande. Här finns olivlundar och druvfält, och bergen i bakgrunden. På vissa ställen går klipporna helt ner till havet. Små, slingrande vägar leder dig från den ena byn till den andra. Detta är en av de trevligaste semesterplatserna på Kreta. Vi rekommenderar Kissamos för vuxna och för familjer som önskar att ha semester i lugna omgivningar.

Transfer till Kissamos tar ca 1 timme och 15 min. från Chania flygplats, beroende på placeringen av hotellet och antalet stopp längs vägen. Transfer är inte en del av priset, men finns som tillval.

Sunweb erbjuder inte guide-service i Kissamos, men du är alltid välkommen att kontakta våra guider i Chania per telefon eller SMS.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen