Tillbaka

Resor till Kalives

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Familjer med små barn
Vänner

Kalives är en mysig grekisk by som ligger ca 20km från Chania. Här hittar du både skön grekisk semesteratmosfär och en touch av det traditionella vardagslivet på Kreta. Kalives ligger nere vid en trevlig sandstrand som är särskilt lämplig för familjer med små barn, eftersom vattnet är ganska grunt. Byn ligger i vackra omgivningar och den vackra naturen är perfekt för vandring och cykelturer. Kalives har en liten fiskehamn, varifrån stadens restauranger får levererat färsk fisk dagligen. På stadens huvudgata finns det ett urval av butiker och små trevliga tavernor. Längs kusten finns det också små kaféer och restauranger som serverar utsökta traditionella grekiska rätter.

Med sitt centrala läge är Kalives en riktigt bra utgångspunkt för att upptäcka Kretas många spännande sevärdheter. Sunweb rekommenderar Kalives för barnfamiljer och par, som önskar en avkopplande semester i lugna omgivningar.

Sunweb erbjuder dansk guide-service i Kalives och våra danska guider kommer och besöker ditt hotell eller ett ställe i närheten flera gånger under din semester.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen