Tillbaka

Resor till Gournes

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med äldre barn
Vänner
Äldre par
Övriga

Greklands största ö Kreta ligger staden Gournes. Staden hittar du ca 15 km öster om huvudstaden Heraklion och 15 km väster om semesterorten Hersonissos. Gournes är en liten by med autentisk grekisk atmosfär och erbjuder souvenirbutiker, restauranger, ett oerhört mysigt bageri samt en tidigare amerikansk militärbas. Här får du möjligheten att komma nära den grekiska kulturen, Kanske så pass att du unnar dig att smaka på ett glas Ouzo.

En dag på stranden

Stränder i Gournes är små sandstränder där du kan njuta av solen och dopp i det blå. Om du tar en bit väster ut kommer du till byn Kokkini Hani där du hittar en bredare sandstrand. Här är långgrunt och väldigt barnvänligt. Öster om Gournes ligger byn Gouves som också har en fin sandstrand.

Resa med Sunweb till Gournes

Sunweb erbjuder skandinavisk guideservice i Gournes. Våra guider möter dig på flygplatsen och besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder även utflykter med skandinavisk guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen