Tillbaka

Resor till Perama

Destination image

Resor till Perama

Perama är en trevlig, familjevänlig semesterort I Grekland som ligger på Korfus östkust, ca 20-minuters bilresa söder om Korfu stad. Perama ligger i vackra, lummiga omgivningar, och den lilla staden är särskilt känd för Achilleion Palace. Palatset byggdes ursprungligen för att hedra den österrikiska kejsarinnan Sissi och har sedan dess bland annat använts som en av inspelningsplatserna för James Bond-filmen "For Your Eyes Only."

Perama är det perfekta resmålet om du vill ha en lugn och avkopplande semester. Här finns en fin sandstrand där vattnet är långgrunt. Det klara vattnet är perfekt för snorkling där du kan uppleva det spännande livet under havsytan.

Längs kusten hittar du små, mysiga tavernor som serverar läcker grekisk mat och den lokala drycken Ouzo. I stadens centrum finns också flera små butiker där du kan köpa souvenirer och olika lokala typer av hantverk. Perama har allt du kan önska för en avkopplande semester på Korfu.

Från Perama kan du göra även göra utflykter till flera andra av korfus mysiga semesterorter. Åk till exempel till Agios Gordios på västkusten som ligger bara 13 km bort. Här kan du njuta av en härlig badstrand med fin vit sand i härligt gröna omgivningar.

Är du ute efter mer liv och rörelse kan vi rekommendera ett besök till en av korfus mest färgstarka städer, Gouvia, som bjuder på ett aktivt nöjesliv och en stenstrand med massor av vattensportsaktiviteter.

 

Resor till Perama med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive med massor av anläggningar för barn och mer exklusiva hotell, för vuxna och par som gärna vill njuta av en semester med en touch av lyx.

På resor till Perama med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen