Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Perama
Perama

Resor till Perama

Resor till Perama

Perama är en trevlig, familjevänlig semesterort I Grekland som ligger på Korfus östkust, ca 20-minuters bilresa söder om Korfu stad. Perama ligger i vackra, lummiga omgivningar, och den lilla staden är särskilt känd för Achilleion Palace. Palatset byggdes ursprungligen för att hedra den österrikiska kejsarinnan Sissi och har sedan dess bland annat använts som en av inspelningsplatserna för James Bond-filmen "For Your Eyes Only."

Perama är det perfekta resmålet om du vill ha en lugn och avkopplande semester. Här finns en fin sandstrand där vattnet är långgrunt. Det klara vattnet är perfekt för snorkling där du kan uppleva det spännande livet under havsytan.

Längs kusten hittar du små, mysiga tavernor som serverar läcker grekisk mat och den lokala drycken Ouzo. I stadens centrum finns också flera små butiker där du kan köpa souvenirer och olika lokala typer av hantverk. Perama har allt du kan önska för en avkopplande semester på Korfu.

Från Perama kan du göra även göra utflykter till flera andra av korfus mysiga semesterorter. Åk till exempel till Agios Gordios på västkusten som ligger bara 13 km bort. Här kan du njuta av en härlig badstrand med fin vit sand i härligt gröna omgivningar.

Är du ute efter mer liv och rörelse kan vi rekommendera ett besök till en av korfus mest färgstarka städer, Gouvia, som bjuder på ett aktivt nöjesliv och en stenstrand med massor av vattensportsaktiviteter.

 

Resor till Perama med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive med massor av anläggningar för barn och mer exklusiva hotell, för vuxna och par som gärna vill njuta av en semester med en touch av lyx.

På resor till Perama med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
16ºC
19ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
34ºC
27ºC
24ºC
18ºC
15ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
10ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
14ºC
10ºC
4ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €