1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Kato Korakiana
Kato Korakiana

Resor till Kato Korakiana

Kato Korakiana ligger på Korfus norra kust, ca 13 km från Korfu stad. Byn ligger vid foten av berget Pantokratoras och är känd tack vare sina spännande historiska rötter samt för de vackra landskap som omger byn. Resor till Kato Korakiana rekommenderas extra mycket till dig som gillar friluftsliv då de många vackra vandringslederna kantade av höga tallar och pinjeträd ger en fantastiska möjligheter att uppleva den vackra naturen på Korfu. Staden ligger en bit in åt land nära semesterorterna Gouvia och Ipsos, och närmaste strand hittar du i Ipsos, ca 1,6 km från Kato Korakiana.

Historia och grekisk charm

För historieälskare kommer stadens många historiska sevärdheter utan tvekan att ge ett intryck. En tur genom staden bjuder både på bysantinska kyrkor, vackra kloster och byggnader som går hela vägen tillbaka till medeltiden. Kato Korakianas centrum utgör ett litet område där du verkligen känner den lokala atmosfären. Här kan du shoppa, njuta av en kopp eftermiddagskaffe på ett av kaféerna eller äta en utsökt grekisk måltid på en av de mysiga tavernorna.

En dagstur till Korfu stad

Från Kato Korakiana går det buss till både Gouvia, Dassia och Korfu stad, öns största stad. Det korta avståndet till Korfu stad gör detta till en utmärkt dagsutflykt. Promenera genom staden och upptäck de många spåren från gångna tider. Förutom den unika arkitekturen och de många historiska sevärdheterna finns det också ett stort utbud av barer, restauranger och butiker i stadens centrum. Observera att Sunweb inte har en guidetjänst på Korfu.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
23ºC
21ºC
23ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
26ºC
22ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Unga par Äldre par Familjer med äldre barn Soloresa

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €