Tillbaka

Resor till Kato Korakiana

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Familjer med äldre barn
Soloresa

Kato Korakiana ligger på Korfus norra kust, ca 13 km från Korfu stad. Byn ligger vid foten av berget Pantokratoras och är känd tack vare sina spännande historiska rötter samt för de vackra landskap som omger byn. Resor till Kato Korakiana rekommenderas extra mycket till dig som gillar friluftsliv då de många vackra vandringslederna kantade av höga tallar och pinjeträd ger en fantastiska möjligheter att uppleva den vackra naturen på Korfu. Staden ligger en bit in åt land nära semesterorterna Gouvia och Ipsos, och närmaste strand hittar du i Ipsos, ca 1,6 km från Kato Korakiana.

Historia och grekisk charm

För historieälskare kommer stadens många historiska sevärdheter utan tvekan att ge ett intryck. En tur genom staden bjuder både på bysantinska kyrkor, vackra kloster och byggnader som går hela vägen tillbaka till medeltiden. Kato Korakianas centrum utgör ett litet område där du verkligen känner den lokala atmosfären. Här kan du shoppa, njuta av en kopp eftermiddagskaffe på ett av kaféerna eller äta en utsökt grekisk måltid på en av de mysiga tavernorna.

En dagstur till Korfu stad

Från Kato Korakiana går det buss till både Gouvia, Dassia och Korfu stad, öns största stad. Det korta avståndet till Korfu stad gör detta till en utmärkt dagsutflykt. Promenera genom staden och upptäck de många spåren från gångna tider. Förutom den unika arkitekturen och de många historiska sevärdheterna finns det också ett stort utbud av barer, restauranger och butiker i stadens centrum. Observera att Sunweb inte har en guidetjänst på Korfu.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen