1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Agios Ioannis
Agios Ioannis

Resor till Agios Ioannis

Agios Ioannis är den perfekta platsen för avkoppling i Korfu. Området är ca. 19 km söder om Korfu stad och sträcker sig längs en 2 km lång strand. Här ligger högklassiga hotell sida vid sida, och erbjuder ultimat avkoppling.

 

Härlig strand och avkoppling

Agios Ioannis är omgiven av vacker skog, och de många cykellederna gör det enkelt att uppleva den frodiga naturen på Korfu. Stranden i Agios Ioannis består av sand och stenar, och den avslappnade atmosfären gör den till en idealisk plats, för både vuxna och familjer med barn, att njuta av sol och bad. Här kan du hyra solstolar och parasoller, längs stranden finns ett antal tavernor och små strandkaféer där du kan ta en paus från middagssolen och äta en glass eller en god lunch.

 

Utflykt i Agios Ioannis

Agios Ioannis är en utmärkt utgångspunkt för utflykter runt ön. Hyr en bil och upptäck de många charmiga byarna och det underbara landskapet. Det korta avståndet från Agios Ioannis till Korfu stad gör öns största stad till en perfekt utflyktsdestination. Här kan du promenera på de trevliga gatorna, äta en utsökt middag på en av stadens många restauranger eller utforska det imponerande hamnområdet. Den gamla staden Korfu finns på UNESCOs lista över världsarv, och här hittar du en fantastisk atmosfär samt en unik kombination av arkitektur som kännetecknas av tidigare mästare. Området är definitivt värt ett besök under din semester.

 

Res med Sunweb till Agios Ioannis

Sunweb erbjuder guider under din semester i Agios Ioannis. Våra guider besöker ditt hotell eller närliggande plats flera gånger under din semester.

Populärt resmål för:

Unga par Äldre par Familjer med äldre barn Familjer med små barn

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
30ºC
32ºC
33ºC
27ºC
23ºC
18ºC
14ºC
Min
2ºC
7ºC
8ºC
10ºC
14ºC
19ºC
21ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC
3ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Munskydd krävs inomhus. På gatorna krävs det inte. Endast när du befinner dig i ett trångt uteområde där 1,5 meters avstånd inte är möjligt.
Viktig information angående obligatoriska dokument
Läs FAQ-sidan här
Antal personer som får samlas utomhus
Nej
Det finns ingen begränsning så länge 1,5 meters avstånd upprätthålls
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Nej
Restauranger
Öppet
Ingen stängningstid, max 10 personer per bord. Inomhus är endast tillåtet om du har vaccinerats (14 dagar efter den senaste vaccinationen). Uteservering är möjligt för ovaccinerade personer. Denna åtgärd tillämpas inte på hotellrestauranger
Barer
Öppet
Ingen stängningstid, max 10 personer per bord. Inomhus är endast tillåtet om du har vaccinerats (14 dagar efter den senaste vaccinationen). Uteservering är möjligt för ovaccinerade personer. Denna åtgärd tillämpas inte på barer på hotell.
Klubbar, nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Delvis
Museum & friluftsarkeologiska platser är öppna. Endast tillåtet när du är vaccinerad eller med ett återhämtningsintyg eller med ett snabbtest inom högst 48 timmar.
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Kapacitet på 85% av kapaciteten - privat transfer max. 2 personer. Max. 4 personer i en (hyr) bil, med undantag för familjer med barn under 18 år, då är fler personer tillåtna.
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Munskydd är obligatoriskt från 3 års ålder.
Strand
Öppet
Bra att veta
N/A