1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Agios Ioannis
Agios Ioannis

Resor till Agios Ioannis

Agios Ioannis är den perfekta platsen för avkoppling i Korfu. Området är ca. 19 km söder om Korfu stad och sträcker sig längs en 2 km lång strand. Här ligger högklassiga hotell sida vid sida, och erbjuder ultimat avkoppling.

 

Härlig strand och avkoppling

Agios Ioannis är omgiven av vacker skog, och de många cykellederna gör det enkelt att uppleva den frodiga naturen på Korfu. Stranden i Agios Ioannis består av sand och stenar, och den avslappnade atmosfären gör den till en idealisk plats, för både vuxna och familjer med barn, att njuta av sol och bad. Här kan du hyra solstolar och parasoller, längs stranden finns ett antal tavernor och små strandkaféer där du kan ta en paus från middagssolen och äta en glass eller en god lunch.

 

Utflykt i Agios Ioannis

Agios Ioannis är en utmärkt utgångspunkt för utflykter runt ön. Hyr en bil och upptäck de många charmiga byarna och det underbara landskapet. Det korta avståndet från Agios Ioannis till Korfu stad gör öns största stad till en perfekt utflyktsdestination. Här kan du promenera på de trevliga gatorna, äta en utsökt middag på en av stadens många restauranger eller utforska det imponerande hamnområdet. Den gamla staden Korfu finns på UNESCOs lista över världsarv, och här hittar du en fantastisk atmosfär samt en unik kombination av arkitektur som kännetecknas av tidigare mästare. Området är definitivt värt ett besök under din semester.

 

Res med Sunweb till Agios Ioannis

Sunweb erbjuder guider under din semester i Agios Ioannis. Våra guider besöker ditt hotell eller närliggande plats flera gånger under din semester.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
30ºC
32ºC
33ºC
27ºC
23ºC
18ºC
14ºC
Min
2ºC
7ºC
8ºC
10ºC
14ºC
19ºC
21ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC
3ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer med små barn Soloresa

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €