Tillbaka

Resor till Türkbükü

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par

Resor till Türkbükü

Den lilla turkiska kuststaden Türkbükü ligger på den norra delen av Bodrum halvön ca 16 km norr om själva staden Bodrum. Türkbüküs små vitkalkade hus och smala gator är omgivna av grönskande bergssluttningar med massor av olivlundar och citrusodlingar.

Här kan du njuta av en semester i lugn och avkopplande miljö med massor av möjligheter att utforska Bodrums många utflyktsmål. Till skillnad från många andra badorter i Turkiet, är Türkbükü inte känd för sina stränder, men det gör inte staden mindre attraktivt som resmål för en solsemester. Längs kusten finns hotell och lokala restauranger med den ena mysiga trä terrassen efter den andra. Här inbjuder solstolar och det kristallklara vattnet till en avkopplande semester i solen.

När kvällen faller på, är uteserveringarna den perfekta platsen att njuta av ett stort fat med Mezo (turkiska smårätter) med utsikt över bukten och den vackra solnedgången.

Türkbükü är ett bra val, framför allt för vuxna, par och familjer som vill njuta av sin semester och varandra i vacker lugn miljö. Detta är även en bra utgångspunkt för för att besöka flera av Bodrum halvöns många spännande kuststäder, som till exempel bodrums många sevärdheter, marknaden i Turgutreis eller en mysig strand i Torba. Utlykten görs smidigt med antingen taxi eller den lokala färdmedlet dolmus, som är en liten buss.

 

Res med Sunweb till Türkbükü

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På våra billiga resor till Türkbükü ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

Barn 0 till 6 år deltar gratis och 7 till 12 år får 50% rabatt. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Naturligtvis erbjuder Sunweb fler utflykter. Guiden kan ge dig mer information om detta under välkomstmötet.

a picture
Sunweb Pearl

En dag på havet endast för Sunwebs gäster! Inklusive guide, lokala drycker, lunchbuffé, handduk, ingen hög musik och framförallt mer än tillräckligt med utrymme för alla ombord! Njut av Solen och vinden i håret på denna härliga båttur.

a picture
Kos

Besöka den charmiga lilla grekiska ön Kos, som bara ligger en kort båtresa från Bodrum. Här kommer du att upptäcka att även om avståndet är kort, kan de kulturella skillnaderna vara stora. En dag på Kos är en dag på egen hand där du själv bestämmer takten och får trevliga tips av guiden. Detta är en utflykt för hela familjen.

a picture
Jeepsafari

En fartfylld dag i det vackra bergiga området runt Bodrum. Vi kör öppna jeepar på branta sluttningar och genom öppna landskap. Vi stannar i en by och besöker en familj som fortfarande bor på traditionellt sätt. Under dagen gör vi ett par avstickare i några av Bodrum halvöns vackra vikar så att du kan ta ett svalkande dopp och spola bort dammet. En jeepsafari är en rolig och annorlunda upplevelse för vuxna och äldre barn.

a picture
Hamam

Det bästa sättet att börja din semester är att besöka det turkiska badet, hamam. Här kommer du att bli bortskämd och få en trevlig och avkopplande start på semestern. Efter en stund i ångbastun eller bastu där din kroppstemperatur ökar och porerna öppnas tar du ett dopp i iskallt bad. Temperaturskiftet ökar blodflödet. Därefter kommer du att gå in i "hararet", det varma rummet. Här lägger du dig på en stor, uppvärmd marmor sten och bara skrubbas med hampahandske för att ta bort alla döda hudceller. Därefter massera du med det mjukaste olivtvålskum. Din hud kommer att bli mjuk och mer mottagligt för solen. Behandlingen avslutas med en härlig oljemassage.

Temperatur per månad

Till toppen