1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa del Sol
  5. Málaga
Málaga

Resor till Málaga

När är det bäst att åka på en cityresa till Málaga i Spanien? Tack vare ljumma klimatet under höst och vinter är finns det egentligen ingen dålig tid att besöka staden. Medeltemperaturen under vintern är ca 16 grader och under högsommaren kan det bli upp till 34.  

Málaga ligger längs Costa del Sol i den spanska regionen Andalusien. Detta är inte bara en viktig turiststad utan är även en av de äldsta städerna i Europa och är indelad i 11 distrikt, som är centrerade runt distriktet Centro.

Sevärdheter och saker att göra i Málaga

Málaga är full vackra sevärdheter som du kan uppleva på din cityresa. Den äldsta av dessa är den romerska teatern som byggdes runt år 100. Något modernare är Málagas gamla stadsdel där du hittar katedralen med 360 graders utsikt över staden i det 87 meter höga kyrktornet.

För dig som gärna besöker museum under stadssemestern kommer älska Málaga. Här kan du besöka både Picassos barndomshem och se han tavlor ställas ut. Det finns även ett museum helt tillägnat Andalusiens viner.

En unik upplevelse är kvarteret Soho där många av husväggarna har smyckats med vacker gatukonst. Detta område ansågs tidigare vara förfallet, men ses idag som ett hippt konstnärscentrum för hela Andalusien.

Shoppa på cityresan

Om du söker kläder och assessorer hittar du Málags bästa shopping längs de två parallellgatorna Calle Larios och Calle Nueva. Centro Larios är ett stort och mycket populärt shoppingcenter med ca 150 butiker och självklart kan du även hitta shoppinggiganten El Corte Inglés i Málaga.

Om du har checkat ut från ditt hotell och har några timmar att kvar innan hemresan är Plaza Mayor en perfekt plats att spendera dem. Detta shoppingcenter ligger nära Málagas flygplats och här finns även bio och en bowlinghall.

Storstadens stränder

Malagueta Beach ligger intill hamnen i centrum och är därför nära till hands om du vill spendera en halvdag på stranden.  La Caleta är mycket populär och därför även mycket befolkad under sommaren. El Palo Beach är den mest familjevänliga stranden och Penon del Cuervo Beach är populär bland ungdomar som samlas här för att festa och grilla! Söker du äventyr är stranden El Campo de Golf är mycket populär bland kitesurfare.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
23ºC
21ºC
23ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
26ºC
22ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.