1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Costa del Sol
  5. Málaga
Málaga

Resor till Málaga

När är det bäst att åka på en cityresa till Málaga i Spanien? Tack vare ljumma klimatet under höst och vinter är finns det egentligen ingen dålig tid att besöka staden. Medeltemperaturen under vintern är ca 16 grader och under högsommaren kan det bli upp till 34.  

Málaga ligger längs Costa del Sol i den spanska regionen Andalusien. Detta är inte bara en viktig turiststad utan är även en av de äldsta städerna i Europa och är indelad i 11 distrikt, som är centrerade runt distriktet Centro.

Sevärdheter och saker att göra i Málaga

Málaga är full vackra sevärdheter som du kan uppleva på din cityresa. Den äldsta av dessa är den romerska teatern som byggdes runt år 100. Något modernare är Málagas gamla stadsdel där du hittar katedralen med 360 graders utsikt över staden i det 87 meter höga kyrktornet.

För dig som gärna besöker museum under stadssemestern kommer älska Málaga. Här kan du besöka både Picassos barndomshem och se han tavlor ställas ut. Det finns även ett museum helt tillägnat Andalusiens viner.

En unik upplevelse är kvarteret Soho där många av husväggarna har smyckats med vacker gatukonst. Detta område ansågs tidigare vara förfallet, men ses idag som ett hippt konstnärscentrum för hela Andalusien.

Shoppa på cityresan

Om du söker kläder och assessorer hittar du Málags bästa shopping längs de två parallellgatorna Calle Larios och Calle Nueva. Centro Larios är ett stort och mycket populärt shoppingcenter med ca 150 butiker och självklart kan du även hitta shoppinggiganten El Corte Inglés i Málaga.

Om du har checkat ut från ditt hotell och har några timmar att kvar innan hemresan är Plaza Mayor en perfekt plats att spendera dem. Detta shoppingcenter ligger nära Málagas flygplats och här finns även bio och en bowlinghall.

Storstadens stränder

Malagueta Beach ligger intill hamnen i centrum och är därför nära till hands om du vill spendera en halvdag på stranden.  La Caleta är mycket populär och därför även mycket befolkad under sommaren. El Palo Beach är den mest familjevänliga stranden och Penon del Cuervo Beach är populär bland ungdomar som samlas här för att festa och grilla! Söker du äventyr är stranden El Campo de Golf är mycket populär bland kitesurfare.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
23ºC
21ºC
23ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
26ºC
22ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med äldre barn Övriga

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Costa del Sol. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Ronda & Marbella

Via en vacker rutt genom bergen kör vi till Ronda, Spaniens näst äldsta stad. Efter ett kort stopp på vägen besöker vi Rondas katedral med romerska, arabiska och gotiska influenser samt det moriska palatset. På utflykten får du även se den antika arabiska stadsmuren, Spaniens äldsta arena och Tajo-promenaden. Självklart har du också tid att upptäcka staden själv.

Granada

Granada är en av Spaniens vackraste städer och är definitivt värt ett besök. Granada är känd som universitetsstad, en perfekt stad för shopping och en stad med många kulturella sevärdheter. Den mest kända är Alhambra från 1400-talet. Detta kungliga palats är ett exempel på den hisnande mauriska arkitekturen. Slottet är ett typiskt islamiskt palats med olika gårdar med vackra fontäner. Från militäranläggningen har du en fantastisk utsikt över staden. Efter det finns det tid för en promenad genom det mysiga Albaicin-distriktet med smala gator och vackra hus. Därefter kan du koppla av på en av de många uteserveringarna.

Sevilla

Sevilla anses vara en av Spaniens vackraste städer. Under resan besöker du denna stad under ledning av en guide. Bland annat passerar vi Marie Luisa Park med vackra fontäner och byggnader, katedralen i Giralda, det gyllene tornet och det judiska kvarteret i Sevilla, Santa Cruz. Santa Cruz är ett grannskap som består av smala gator och vackra torg.

Gibraltar

Gibraltar är en lite bit av England på den spanska kusten. I Gibraltar kan du välja mellan tre olika alternativ. 1. Under Gibraltars shoppingresa kommer du att ta en stor buss till Gibraltar. Bussen parkeras på den stora parkeringsplatsen och därifrån är det cirka 5 minuters promenad till shoppinggatan. På shoppinggatan finns många affärer med bland annat kläder, parfym och tobak. Här handlar du skattefritt vilket gör priserna överkomliga. 2. Du kan också välja att göra en rundtur på Gibraltar. Du kommer då att besöka klippan under ledning av en lokal guide. Första stoppet är vid utkikspunkten där du kan se Afrika. Sedan fortsätter vi till grottorna och till sist Apenstenen. 2. Det finns också en båttur där du kan uppleva delfiner. Efter båtturen finns även tid att besöka shoppinggatan.

Marocko

På resan till Marocko, åker först du buss och båt till Tanger. Vi hoppar av vid början av basaren i centrala Tanger. Här kan du bland annat åka en tur på kamelerna. Sedan fortsätter vi till basaren där vi besöker en marockansk skräddare och apotekare. På eftermiddagen kan du njuta av en typisk marockansk lunch.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.