Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Costa de Lisboa
  5. Coimbra
Coimbra

Resor till Coimbra

Coimbra är en autentisk, stämningsfull (student)stad som ligger mellan Porto och Lissabon och precis vid floden Mondego. De typiska portugisiska egenskaperna som du tänker på när du tänker på en stämningsfull miljö finns utan tvekan med här! Först och främst är Coimbra en riktig universitetsstad, vilket innebär att det alltid är livligt! Här finns oändligt många kaféer och mysiga restauranger, som samsas med stora torg och slingrande gator. Naturligtvis kan du också höra den fascinerande fadomusiken i nästan varje hörn.

 

Coimbras historiska hjärta har en månghundraårig historia som går tillbaka till romartiden. Denna rika historia återspeglas också i de olika arkitektoniska stilarna. Ofta är dessa vackra byggnader målade i färgglada pastellfärger, vilket ger dig en unik bild. Se till att besöka kapellet Capela de São Miguel, katedralen Sé Valha och det imponerande klostret Mosteiro de Santa Cruz, som alla ligger inom gångavstånd från varandra. Detta är definitivt en stad att upptäcka i en avslappnad atmosfär!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
30ºC
30ºC
31ºC
30ºC
29ºC
28ºC
27ºC
27ºC
27ºC
28ºC
29ºC
30ºC
Min
27ºC
28ºC
28ºC
27ºC
26ºC
26ºC
25ºC
25ºC
25ºC
25ºC
27ºC
28ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober