Tillbaka

Resor till Afandou

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med äldre barn
Familjer med små barn
Övriga
Unga par

Resor till Afandou

Afandou är en liten, charmig grekisk ort som ligger på den nordliga delen av Rhodos östkust. Afandou är en av de äldsta traditionella orterna på Rhodos, och till skillnad från de flesta andra semesterorter så ligger själva byn ett par kilometer inåt land. Orsaken till varför den grundades här var den att pirater inte skulle kunna se den från havet.

Afandou ligger omgiven av den vackra grekiska naturen, och den närliggande stranden är inget mindre än 4 kilometer lång! Stranden består av en blandning av småsten och grus, så det rekommenderas att använda badskor. Vattnet är rent och klart och det blåser nästan aldrig, vilket innebär att stranden är lämplig för en strandtur med barnen.

Afandous centrum består av ett litet torg där stadens vackra kyrka ligger, samt några enstaka restauranger. Här finns också ett par kaféer och glasskiosker. Från Afandou är det ca 5 km till Falirakis livliga centrum, som har ett stort utbud av barer, butiker och restauranger, och ett populärt vattenland. Charmiga Rhodos stad ligger ca 20 km norr om Afandou. Här kan du uppleva den vackra gamla stadsdelen, promenera i småbåtshamnen eller åka med en av hamnens båtar på en båttur ut längs kusten. En bit söder ut ligger den väldigt mysiga staden Kolymbia där du kan njuta av härliga stränder och kristallklart hav.

 

Res med Sunweb till Afandou

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Afandou med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

Du kan boka olika utflykter på plats. Din reseguide kan ge dig mer information om detta under välkomstmötet. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) deltar gratis. Dessa rabatter (vanligtvis) gäller inte inträdesavgifter, mat och dryck. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse.

a picture
Jeepsafari

En imponerande resa genom Rhodos berg, från norr- till sydkusten. Vi går offroad i naturen för att upptäcka en annan sida av Rhodos.

a picture
Lindos By Boat

Du går med vår guide längs den vackra kusten till Lindos. Här får du tid att besöka Lindos, du kan välja om du vill gå med guiden till Acropolis eller utforska själv. Båten gör ett uppfriskande badstopp både på vägen dit och på vägen tillbaka.

a picture
Symi

Symi kallas svampön p.g.a. De naturliga tvättsvamparna som tillverkas här . Du får att besöka svampfabriken och en liten rundtur i staden. Sedan kommer du att segla till andra sidan ön där vi får besöka klostret.

a picture
Ötur

Besök jätte korset på Filerimos och ett traditionellt grekiskt gammalt hus. Du kommer också att besöka Profitis Illias: en traditionell kyrka nära en brunn med vacker utsikt över ön. Som avslut på dagen besöker vi Seven Springs, de sju naturliga källorna.

Temperatur per månad

Till toppen