Tillbaka

Resor till Afandou

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med små barn
Familjer med äldre barn
Övriga
Soloresa

Resor till Afandou

Afandou är en liten, charmig grekisk ort som ligger på den nordliga delen av Rhodos östkust. Afandou är en av de äldsta traditionella orterna på Rhodos, och till skillnad från de flesta andra semesterorter så ligger själva byn ett par kilometer inåt land. Orsaken till varför den grundades här var den att pirater inte skulle kunna se den från havet.

Afandou ligger omgiven av den vackra grekiska naturen, och den närliggande stranden är inget mindre än 4 kilometer lång! Stranden består av en blandning av småsten och grus, så det rekommenderas att använda badskor. Vattnet är rent och klart och det blåser nästan aldrig, vilket innebär att stranden är lämplig för en strandtur med barnen.

Afandous centrum består av ett litet torg där stadens vackra kyrka ligger, samt några enstaka restauranger. Här finns också ett par kaféer och glasskiosker. Från Afandou är det ca 5 km till Falirakis livliga centrum, som har ett stort utbud av barer, butiker och restauranger, och ett populärt vattenland. Charmiga Rhodos stad ligger ca 20 km norr om Afandou. Här kan du uppleva den vackra gamla stadsdelen, promenera i småbåtshamnen eller åka med en av hamnens båtar på en båttur ut längs kusten. En bit söder ut ligger den väldigt mysiga staden Kolymbia där du kan njuta av härliga stränder och kristallklart hav.

 

Res med Sunweb till Afandou

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Afandou med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre
Resor till Afandou

Flyginformation

Flygbolag och restider
Stockholm Arlanda:

Sunweb flyger från Stockholm till Rhodos på lördagar under hela säsonger, samt tisdagar, torsdagar och söndagar under högsäsong med Norwegian.

OBS: Uppehåll från mitten på juni till sista juli.

Köpenhamn Kastrup:

Sunweb flyger från Köpenhamn till Rhodos på tisdagar och fredagar under hela säsongen med SAS, Norwegian och Primera Air.

- Två extra avgångar 26 juni och 14 augusti.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, transfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss.

Transfer ingår alltid i våra priser när du bokar en paketresa med flyg och hotell hos Sunweb. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:
  • Afandou: ca 75 minuter
  • Faliraki: ca 75 minuter
  • Ialyssos och Ixia: ca 40 minuter
  • Kalathos: ca 105 minuter
  • Kalithea: ca 50 minuter
  • Kiotari: ca 150 minuter
  • Kolymbia: ca 80 minuter
  • Lahania: ca 180 minuter
  • Lindos: ca 120 minuter
  • Rhodos stad: ca 40 - 90 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen.

Temperatur per månad

Karta

Till toppen