Tillbaka

Resor till Fodele

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med små barn
Övriga
Familjer med äldre barn
Soloresa

Resor till Fodele

Den charmiga grekiska byn Fodele ligger på Kretas vackra nordkust, nära turistorten Agia Pelagia och bara en kort bilresa från Kretas största stad Heraklion. Fodele ligger i en grönskande dal med ändlösa rader apelsinträd dit många besökare kommer för att ta en promenad i skuggan av väldoftande fruktträd. Staden är mest känd som den berömde konstnären El Grecos födelseort, och runt om i hela staden kan man se små skyltar som visar vägen till målarens barndomshem, som idag fungerar som ett museum.

Längs Fodeles huvudgatan ligger flera mysiga tavernor där du kan stilla hungern med en grekisk sallad, en moussaka eller en annan grekisk specialitet. Runt staden finns också flera souvenirbutiker, där du kan köpa vackert hantverk. Om du tar dig en bit utanför staden hittar du flera vackra kyrkor som vittnar om områdets fascinerande historia.

Fodeles strand ligger ca 3 km från centrum och är en härlig sandstrand med gott om utrymme, där både barn och vuxna kan njuta av en avkopplande dag vid havet. Stranden är uppdelad i två mindre avdelningar, och på den västra delen av stranden kan man hyra solstolar och parasoller. Denna del av stranden är skyddad av vågbrytare och en bergssluttning, vilket gör den perfekt för familjer med små barn.

Känner du för en utflykt ligger den mellanstora staden Rethymnon bara en timmes bilresa bort och här finns en mängd semesterupplevelser, lång sandstrand och intressant arkitektur. Vill du besöka en större stad är det bara en halvtimmes färd till ön huvudstad Heraklion.

 

Res till Fodele med Sunweb

Sunweb har billiga hotell i Fodele. Både All Inclusive-hotell och små familjedrivna lägenhetshotell.

På våra billiga resor till Fodele ingår alltid flyg, hotell och vi erbjuder skandinavisk guide-service under hela säsongen på Kreta, inklusive Fodele. Våra skandinaviska guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under din semester. Vi erbjuder också flera utflykter med skandinavisk guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen