Tillbaka

Resor till Ipsos

Destination image

Populärt resmål för:

Unga par
Äldre par
Soloresa
Familjer med äldre barn

Ipsos är en livlig semesterort som ligger på Korfus nordöstra kust. Staden sträcker sig längs en 1,5 km lång stenstrand, som är den perfekta platsen att njuta av de varma dagarna på semestern. Stranden erbjuder klart turkosfärgat vatten och en vacker utsikt över Korfu stad.

Medan dagarna på Ipsos går i sakta mak med avslappning och solbad, så skruvas det upp för aktiviteterna på kvällen och natten. Här finns många spännande barer, och oavsett om du föredrar lugna cocktailbarer eller traditionella grekiska barer med levande musik, så är det att hitta i Ipsos. Här finns dessutom ett antal nattklubbar. De flesta nattklubbar och restauranger i Ipsos ligger i närheten av centrum, medan omgivningarna är mer fredliga nere vid stadens mysiga småbåtshamn.

I Ipsos finns ett bra utbud av restauranger och små familjeägda tavernor där du kan njuta av en traditionell grekisk måltid eller ett glas Ouzo. Staden har också ett antal butiker där det är möjligt att köpa allt från t-shirts till lokalt producerad olivolja.

Korfu stad, som är den största staden på Korfu, ligger ca 15 km söder om Ipsos, och staden är lätt att nå med bussen som går mellan Ipsos och Korfu stad flera gånger om dagen.

Sunweb rekommenderar denna mysiga semesterort för vuxna, ungdomar och familjer som reser med tonårsbarn.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen