1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Agios Petros
Agios Petros

Resor till Agios Petros

Resor till Agios Petros

Ska semestern erbjuda lugna natursköna omgivningar i Grekland? då är Agios Petros den perfekta platsen för din nästa semester. Agios Petros ligger på Korfus sydspets - ca 50 km från Korfu stad.

Agios Petros stora dragplåster är områdets vackra och lugna sandstrand, som sträcker sig längs kusten hela vägen ner till öns sydspets. Här kan du bada och njuta av dagen med en vacker utsikt över havet. Området vid Agios Petros består huvudsakligen av hotell som ligger utspridda i de gröna omgivningarna längs stranden.

Från Agios Petros har du ca 3 km till Kavos, som är den mest livliga semesterorten i södra Korfu. Här finns ett stort utbud av butiker och tavernor, och på stadens familjevänliga sandstrand kan du hyra solstolar och parasoller. Det finns inget nattliv i Agios Petros, så om du vill dansa hela natten finns det gott om möjligheter att uppleva det grekiska nattlivet i Kavos.

Från Agios Petros har du ca 1,5 timmes bilfärd till Korfu stad - och vill du göra en intressant dagsutflykt är den charmiga staden väl värd ett besök. Här kan du promenera runt de i charmiga gatorna där du hittar många historiska byggnader som vittnar om de många folkslag som genom tiderna har satt sin prägel på Korfu. Under ett besök i staden kan det också rekommendera att ta en sväng förbi den historiska fästningen, som är med på UNESCOs lista över världsarv. Staden Korfu erbjuder även mer än historiska byggnader, t.ex. utmärkt shopping och massor av mysiga tavernor och små kaféer.

Längskusten kan du även besöka de mysiga kuststäderna Agios Georgios och Agios Gordios som erbjuder mysiga stränder och fantastiskt härlig semesteratmosfär.

 

Res med Sunweb Agios Petros

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Agios Petros med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
9ºC
15ºC
18ºC
19ºC
23ºC
29ºC
32ºC
33ºC
27ºC
23ºC
17ºC
13ºC
Min
1ºC
6ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
20ºC
21ºC
17ºC
13ºC
9ºC
2ºC

Populära boenden

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €