Tillbaka

Resor till Agios Petros

Destination image

Resor till Agios Petros

Ska semestern erbjuda lugna natursköna omgivningar i Grekland? då är Agios Petros den perfekta platsen för din nästa semester. Agios Petros ligger på Korfus sydspets - ca 50 km från Korfu stad.

Agios Petros stora dragplåster är områdets vackra och lugna sandstrand, som sträcker sig längs kusten hela vägen ner till öns sydspets. Här kan du bada och njuta av dagen med en vacker utsikt över havet. Området vid Agios Petros består huvudsakligen av hotell som ligger utspridda i de gröna omgivningarna längs stranden.

Från Agios Petros har du ca 3 km till Kavos, som är den mest livliga semesterorten i södra Korfu. Här finns ett stort utbud av butiker och tavernor, och på stadens familjevänliga sandstrand kan du hyra solstolar och parasoller. Det finns inget nattliv i Agios Petros, så om du vill dansa hela natten finns det gott om möjligheter att uppleva det grekiska nattlivet i Kavos.

Från Agios Petros har du ca 1,5 timmes bilfärd till Korfu stad - och vill du göra en intressant dagsutflykt är den charmiga staden väl värd ett besök. Här kan du promenera runt de i charmiga gatorna där du hittar många historiska byggnader som vittnar om de många folkslag som genom tiderna har satt sin prägel på Korfu. Under ett besök i staden kan det också rekommendera att ta en sväng förbi den historiska fästningen, som är med på UNESCOs lista över världsarv. Staden Korfu erbjuder även mer än historiska byggnader, t.ex. utmärkt shopping och massor av mysiga tavernor och små kaféer.

Längskusten kan du även besöka de mysiga kuststäderna Agios Georgios och Agios Gordios som erbjuder mysiga stränder och fantastiskt härlig semesteratmosfär.

 

Res med Sunweb Agios Petros

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Agios Petros med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen