Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
  4. Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh

Resor till Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh är ett populärt semestermål som ligger på Sinaihalvöns sydspets i Egypten. Området är känt för sitt varma klimat, kristallklara hav och hisnande korallrev, vilket gör det till ett paradis för både vattensportsentusiaster och strandälskare. Sharm el Sheikh är en stad som aldrig sover, med ett livligt nattliv, utmärkta matställen och massor av aktiviteter för att hålla dig och din familj eller reskamrat underhållna.

Sharm el Sheikh har en spännande historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Staden har varit ett viktigt handelscentrum sedan antiken på grund av sitt strategiska läge mellan Afrika och Asien. På 1800-talet var Sharm el Sheikh en viktig transitpunkt för pilgrimer som reste till Mecka, och på 1900-talet blev det ett populärt semestermål även för egyptier och européer som sökte sol och färgstarkt hav. Sharm el Sheikh har också en intressant kultur samt etnisk mångfald, eftersom staden genom åren har lockat människor från olika regioner och länder. Detta har bidragit till en mångsidig mat-, musik- och konstscen som du kan utforska och njuta av.

Ge dig ut på äventyr under din resa till Sharm el Sheikh

Området runt Sharm el Sheikh har ett antal unika attraktioner som gör det till ett toppresmål bland våra semesterfirare. Röda havets klara vatten är perfekt för snorkling och dykning, och besökare kan utforska korallreven och det färgglada marina livet som är regionens hemvist. I området finns också ett antal lyxiga resorter, spaanläggningar och golfbanor, vilket gör det till ett perfekt resmål för de som söker en avkopplande såväl som en aktiv semester. Den lokala maten är en blandning av influenser från Mellanöstern, Afrika och Medelhavet, med färsk fisk, grillat kött och väldoftande kryddor som står högt upp på menyerna. Folket i Sharm el Sheikh är känt för sin gästfrihet och vänlighet, vilket gör att du kommer att känna dig varmt välkommen.

Platser att besöka när du reser till Sharm el Sheikh

Några av de mest populära resmålen i Sharm el Sheikh är Naama Bay, Old Sharm, Ras Mohamed National Park och den fantastiska ön Tiran. Naama Bay är en livlig semesterort som rymmer ett urval av butiker, barer och restauranger, medan Old Sharm är ett mer traditionellt område med en livlig souk och historisk arkitektur. Ras Mohamed National Park är ett skyddat område som bjuder på ett fantastiskt landskap och är hemvist för en mängd olika vilda djur, medan Tiran Island är ett paradis för dykare och snorklare, med orörda vatten och ett färgglatt marint liv - du kommer inte att tro dina ögon! 

Sharks Bay, Nabq Bay och Hadaba är alla populära turistområden som ligger i Sharm El Sheikh, liksom Naama Bay. Men vart och ett av dessa områden har sina egna unika egenskaper och attraktioner. Sharks Bay är känt för sin lugna och avslappnade atmosfär, vilket gör det till ett utmärkt val för familjer eller de som söker en lugnare semester. Stranden här är mindre välbesökt än i Naama Bay och snorkling- och dykmöjligheterna är fortfarande utmärkta.

Nabq Bay är en naturpark i sig själv. Här kan du njuta av de orörda, naturliga omgivningarna och den stora stranden. Det är ett utmärkt resmål för friluftsentusiaster och naturälskare med aktiviteter som ridning, fyrhjuling och kamelridning som erbjuds. Nabq Bay är också hemvist för flera lyxhotell som erbjuder förstklassiga faciliteter och tjänster. 

Hadaba är ett bostadsområde som har vuxit till ett populärt turistmål under åren. Det är ett lugnare alternativ till Naama Bay, men har ändå ett urval av restauranger, barer och butiker att utforska. Njut av den fantastiska havsutsikten från hotellets terrass eller hitta en bra plats för att snorkla runt det färgglada korallrevet. Allt som allt är alla dessa områden utmärkta alternativ för dem som reser till Sharm El Sheikh för att hitta något unikt och annorlunda.

Rik kulinarisk scen med lokala delikatesser

En resa till Sharm el Sheikh har en rik kulinarisk scen med massor av lokala delikatesser och restauranger där du kan prova autentiska egyptiska rätter och njuta av internationella rätter. Bland de lokala delikatesserna hittar du till exempel:

* Ful med ta'meya: en populär egyptisk frukost, som är en skål med favabönor och kryddor som serveras med ta'meya, en typ av falafel.

* Koshari: En klassisk egyptisk maträtt som består av ris, pasta, linser och kikärter som toppas med tomatsås och karamelliserad lök.

* Fattah: En maträtt bestående av bröd, ris, nöt- eller lammkött, yoghurt och kryddor som ofta serveras vid speciella tillfällen som bröllop eller födelsedagar.

När det gäller restauranger finns det ett stort antal olika alternativ i Sharm el Sheikh. Det är dock lämpligt att endast utforska restaurangerna på de femstjärniga hotellen, som i allmänhet har en hög matstandard som harmonierar med den skandinaviska magen. Oavsett om du letar efter autentiska lokala rätter eller internationella rätter kan du garanterat hitta något gott att äta i Sharm el Sheikh.

Sharm el Sheikh är ett paradis för de som älskar en fartfylld semester 

Sharm el Sheikh tillgodoser ett brett utbud av semestertyper, från all inclusive-paketerbjudanden till sista minuten-resor. Strandsemester är en särskild lockelse, med en rad boendealternativ som ligger alldeles intill regionens vackra stränder. Äventyrslystna kan delta i vattensporter som vindsurfing, kitesurfing och parasailing, medan de som söker avkoppling kan njuta av en massage eller spabehandling på någon av de många lyxiga anläggningarna.

Ett klimat som du kommer att älska året runt

Klimatet i Sharm el Sheikh är varmt och soligt året runt, med temperaturer som varierar från 20 °C på vintern till 35 °C på sommaren. Den bästa tiden att besöka för en strandsemester är mellan maj och oktober, då temperaturen är som högst och vattnet är varmt och inbjudande. Vintermånaderna är fortfarande varma, med temperaturer som sällan sjunker under 15 °C, och är perfekta för de som vill undvika de varmaste temperaturerna och dra nytta av lägre priser, aktiva golfsemestrar och betydligt färre turister. Regn är sällsynt i området, och den mesta nederbörden faller mellan december och februari.

Sharm el Sheikh är jämfört med Röda havets västkust något modernare och har fler faciliteter som flygplatser, köpcentrum och sjukhus. Här är områden som Hurghada mer avslappnade och mindre urbaniserade. Är du sugen på en semester till Sharm el Sheikh i Egypten? Vi förstår, det finns ingen tid att förlora.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
22ºC
28ºC
30ºC
33ºC
35ºC
35ºC
34ºC
30ºC
27ºC
21ºC
Min
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
25ºC
28ºC
28ºC
27ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Sharm el Sheikh. Denna flygning tar cirka 5 timmar och 5 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs lokala representant.