1. Hem
  2. Solresor
  3. Cypern
  4. Cypern
Cypern

Resor till Cypern

Resor till Cypern

Från sommaren 2017 har även billiga resor till Cypern under skolloven. Den vackra ön ligger i den östra delen av Medelhavet där Europa, Afrika och Asien möts. Inflygningen över Cypern bjuder på fantastisk utsikt över det turkosa vattnet och vackra sandstränder - detta är precis vad som väntar i Cypern!

På Cypern väntar underbar natur och fascinerande historiska platser. Genom historien har Cypern tillhört tio olika nationer, som alla har bidragit till att forma ön och berikat den med ett antal kulturskatter.

Besök t.ex. arkeologiska Kato Pafos med en vacker amfiteater, som även används idag. Den cypriotiska naturen är en upplevelse i sig! Längs kusterna reser sig karga klippor över havet, och i mitten av ön tronar berget Trodos upp sig, med en högsta punkt på hela 1952 meter över havet.

På den västra stranden, ligger Afrodites klippa som sägs vara födelseplatsen för den grekiska kärleksgudinnan Afrodite och här kan lokala historieberättare berätta om alla lycka som en simtur runt berget kan medföra.

 

Upptäck Cypern

De varma medelhavsklimatet och kristallklart vatten gör Cypern till ett perfekt resmål för alla som söker en avkopplande semester på några av Medelhavets mest fantastiska stränder. Längs Cyperns södra kust sträcker sig kilometerlånga sandstränder, och det är inte långt mellan de många familjevänliga sandstränderna, som med solstolar, parasoller och vattensporter erbjuder en perfekt miljö för härliga stranddagar. På många ställen är vattnet så klart att du kan se fiskarna under havsytan, och en snorkletur utanför Cyperns kust är lite att ett äventyr.

Resor till Cypern erbjuder även god mat och det cypriotiska köket är en fantastisk kombination av det bästa från Grekland och Turkiet med inspiration särskilt från orienten. En god Cypriotisk måltid börjar med Meze, som är en serie av små aptitretare som delas med dina bordskamrater. Meze kan bestå av läckra lokala ostar, små fiskrätter, tapenade och gott bröd med Tsatsiki till.

Till huvudrätt är både lamm- och fiskrätter populära val. Prova gärna den smakrika rätten Kleftiko, som är ugnsstekt lam smaksatt med vitlök, citron, oregano och mynta.

Avsluta middagen med en efterrätt i form av den söta kakan ekmek kadayif som består av filodeg tillsammans med nötter och honung. Till middag kan du dricka ett glas av Cyperns många lokala viner.

 

Res till Cypern med Sunweb

Sunweb erbjuder billiga resor till den livliga turistorten Ayia Napa, lugna Protaras Fig Tree Bay och Cyperns nästa största stad Limassol på Cyperns vackra sydkust. Här kan du välja bland ett bra urval av utmärkta hotell och mysiga lägenheter. På resor till Cypern med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Vi erbjuder ingen guidservice på Cypern. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Populära boenden

Utflykter

Utflyktsinformation

Från 0 €

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Cypern. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Famagusta jeepsafari + Bluelagoon

Från 85 €

Upplev imponerande Famagusta och ett besök i Bluelagoon. Vi kör i Jeep till spökstaden Famagusta. Här finns bara ett hotell och resten är helt övergivet. Du kan åka till den del av Cypern som ockuperas av Turkiet. Njuta av en god lunch och simma i det underbara, klara, blåa vattnet.

Cypern genom tiderna

Från 55 €

Besök utgrävningarna vid Kourion, en grekisk/romersk teater, slottet Kolossi och smaka sedan ett gott vin i den vackraste vinbyn Omodos.

Nicosia

Från 50 €

Följ med till Europas sista delade huvudstad - en kontrasternas stad. Under dagen besöker vi stadens gränsområde, ärkebiskopens palats och öns minsta katedral. Sedan besöker vi ett museum och tar en promenad genom Ledrastraat distriktet. Vi åker också förbi Agia Sofia, som tidigare var en gotisk katedral och idag är en moské. Dagen avslutas med ett par timmar där du har möjlighet att uppleva staden på egen hand.

Cypern båttur

Från 57 €

Segla hela kusten från Ayia Napa till Protaras. Njut av de badstopp längs vägen och den läckra lunchen som serveras ombord.

Upptäck Cypern

Från 55 €

Upptäck öns dolda skönhet, besök byar, se åsnor, historiska kloster och njut av en traditionell meze lunch.

Flyginformation

Flyg och biljetter

Du flyger till Cypern. Flygresan tar ca 3 timmar och 50 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag. 

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resehandlingarna ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, eventuell transfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss om du bokat detta..

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Limassol: ca 45 minuter

Ayia Napa: ca 50 minuter

Protaras: ca 60 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av/på hotell längs vägen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
18ºC
20ºC
22ºC
26ºC
29ºC
33ºC
32ºC
31ºC
27ºC
23ºC
18ºC
Min
8ºC
9ºC
11ºC
13ºC
17ºC
20ºC
24ºC
23ºC
21ºC
18ºC
13ºC
10ºC

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter.
Munskydd
Ja
Munskydd obligatorisk för alla som är 12 år gamla inomhus (i slutna allmänna utrymmen som kyrkor, butiker, stormarknader, sjukhus, apotek) och utomhus (inklusive pooler och på stranden). Vid överträdelsestraff på
€ 300, -. För barn mellan 6 och 12 år som bär en munskydd är valfritt.
Covid-test innan avresa
Ja
Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet. Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen. Om testresultatet är positivt: Ett COVID-19-sjukhus med 100 bäddar kommer att göras tillgängligt uteslutande för resenärer som testar positivt för viruset, och dessa kan ökas med mycket kort varsel vid behov. Om resenärer visar kritiska symtom finns 112 extra intensivvårdsavdelningar tillgängliga för deras behandling, med 200 ventilatorer för inspektion. Dessutom kommer 500 rum på speciella karantänhotell att göras tillgängliga för nära kontakter, för dem som testar positivt för viruset, och även dessa kan utvidgas med mycket kort varsel om det behövs. Standardkarantänperioden är 14 dagar, men kan förkortas om returflygningen är tidigare än 14 dagar. I så fall måste kunder testa om 1 dag före flygningen.
Covid-test på resmålet
Ja

Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet.

Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen.

Hälsodeklaration
Ja
Alla som reser till Cypern behöver ett intyg med flygbiljett till Cypern. Detta intyg kan begäras 24 timmar före avgång via https://cyprusflightpass.gov.cy. Du kommer att få en bekräftelse och detta måste tas med och visas vid incheckningen, tillsammans med ett tryckt certifikat med ett negativt PCR-test. (Du kan registrera dig själv och fylla i data själv och spara som ett utkast). Barnens formulär måste fyllas i och undertecknas av föräldrarna. Detta måste vara ett separat formulär, så de täcks inte av deras förälders form.
Karantän
Ja
Detta gäller länder i kategori C. Du måste genomföra en molekylär studie och gå i karantän i 14 dagar på egen bekostnad.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Maximalt 2 personer får vistas tillsammans, exkluderade minderåriga barn
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Om inte av akuta medicinska skäl eller för arbetsändamål, är rörelse utomhus förbjuden från 21:00 på natten till 05:00 på morgonen följande dag. Förflyttning till/från/mellan distrikt är även förbjudet.
Restauranger
Stängt
Verksamheten av cateringföretag är nerlagd. Denna åtgärd avser restauranger, krogar, kaféer, pubar, snackbarer och barer, cafeterior och cateringföretag inom kantiner och / eller idrottsklubbar, kulturklubbar, föreningar etc., med undantag för leverans- och take-away-tjänster. Catering på hotell kan vara öppet till kl. 21:00 och endast för övernattningsgäster
Barer
Öppet
Max 6 personer per bord, stänger kl. 22.30
Klubbar, nattliv
Stängt
Butiker
Delvis
Köpcentrum inomhus (gallerior) är stängda, andra butiker och stormarknader är öppna med begränsad kapacitet; munskydd är obligatorisk (från 12 års ålder, valfritt mellan 6-11 år)
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd inomhus är obligatoriskt för alla över 12 år.
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider?
Nej
Samma regler som alltid
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Nej
Event (inomhus och utomhus)
Nej
Inomhusevenemang är ej tillåtna.
Strand
Stängt
4 meter mellan parasoll och 2 mater mella solstolar om de inte tillhör samma sällskap
Flygplatser
Öppet
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Mer info finns här.
Kollektivtrafik och taxi
Ja
Munskydd är obligatoriskt och dessutom har kollektivtrafiken i Limassol halverat kapaciteten till 50%.
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Formuläret måste fyllas i före avgång.
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/