1. Hem
  2. Solresor
  3. Cypern
  4. Cypern
  5. Ayia Napa
Ayia Napa

Resor till Ayia Napa

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer med äldre barn Soloresa

Resor till Ayia Napa

I Ayia Napa hittar du semesterupplevelser för alla - barn och vuxna, unga och gamla. Staden ligger på Cyperns sydöstra kust. Här hittar du den perfekta kombinationen av familjevänliga sandstränder, spännande attraktioner och livligt nöjesliv som har gjort Ayia Napa till Cyperns mest populära semesterort.

Från att ha varit en liten, lugn fiskeby, är Ayia Napa idag en blomstrande semesterort med ett stort urval av butiker där du kan du köpa allt från leksaker och magneter till smycken och exklusiva märkesvaror. Bland stadens sevärdheter finns flera vackra kyrkor, ett kloster från 1300-talet och ett museum.

För familjer med barn är nöjesparken strax väster om staden en stor hit, och du vill tillbringa dagen susande ner för branta vattenrutschbanor kan vi rekommendera det närliggande äventyrsbadet, Water World. Ayia Napa har ett stort utbud av internationella restauranger och flera utsökta cypriotiska tavernor.

Stadens nattliv lockar besökare från hela Europa, och när mörkret faller, lyses staden upp av ljuset från alla barer, nattklubbar och diskotek, som håller festen igång till de tidiga morgontimmarna. Ayia Napas nattliv är samlat i stadens inre centrum, och en god natts sömn kan utan problem uppnås i stadens andra delar.

I Aiya Napa vajar den blå flaggan över stränderna som sträcker sig längs stadens kust. Den blå flaggan visar att Ayia Napa är välsignad med fantastiska stränder, och det faktum att Cypern kan skryta med att ha några av Europas renaste badvatten. Ayia Napas mest populära stränder kallas Grecian Bay Beach och Nissi Beach.

Vill du byta miljö till lugnare omgivningar kan vi rekommendera Sunrise Beach som ligger bredvid den närliggande mysiga lilla staden Protaras. På resor till Ayia Napa med Sunweb ingår alltid flyg, hotell. Vi erbjuder ingen guidservice på Cypern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Cypern. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Famagusta jeepsafari + Bluelagoon

Upplev imponerande Famagusta och ett besök i Bluelagoon. Vi kör i Jeep till spökstaden Famagusta. Här finns bara ett hotell och resten är helt övergivet. Du kan åka till den del av Cypern som ockuperas av Turkiet. Njuta av en god lunch och simma i det underbara, klara, blåa vattnet.

Cypern genom tiderna

Besök utgrävningarna vid Kourion, en grekisk/romersk teater, slottet Kolossi och smaka sedan ett gott vin i den vackraste vinbyn Omodos.

Nicosia

Följ med till Europas sista delade huvudstad - en kontrasternas stad. Under dagen besöker vi stadens gränsområde, ärkebiskopens palats och öns minsta katedral. Sedan besöker vi ett museum och tar en promenad genom Ledrastraat distriktet. Vi åker också förbi Agia Sofia, som tidigare var en gotisk katedral och idag är en moské. Dagen avslutas med ett par timmar där du har möjlighet att uppleva staden på egen hand.

Cypern båttur

Segla hela kusten från Ayia Napa till Protaras. Njut av de badstopp längs vägen och den läckra lunchen som serveras ombord.

Upptäck Cypern

Upptäck öns dolda skönhet, besök byar, se åsnor, historiska kloster och njut av en traditionell meze lunch.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
17ºC
18ºC
21ºC
21ºC
26ºC
30ºC
34ºC
33ºC
31ºC
27ºC
21ºC
19ºC
Min
9ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
21ºC
24ºC
23ºC
22ºC
18ºC
13ºC
10ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter.
Munskydd
Ja
Munskydd obligatorisk för alla som är 12 år gamla inomhus (i slutna allmänna utrymmen som kyrkor, butiker, stormarknader, sjukhus, apotek) och utomhus (inklusive pooler och på stranden). Vid överträdelsestraff på
€ 300, -. För barn mellan 6 och 12 år som bär en munskydd är valfritt.
Covid-test innan avresa
Ja
Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet. Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen. Om testresultatet är positivt: Ett COVID-19-sjukhus med 100 bäddar kommer att göras tillgängligt uteslutande för resenärer som testar positivt för viruset, och dessa kan ökas med mycket kort varsel vid behov. Om resenärer visar kritiska symtom finns 112 extra intensivvårdsavdelningar tillgängliga för deras behandling, med 200 ventilatorer för inspektion. Dessutom kommer 500 rum på speciella karantänhotell att göras tillgängliga för nära kontakter, för dem som testar positivt för viruset, och även dessa kan utvidgas med mycket kort varsel om det behövs. Standardkarantänperioden är 14 dagar, men kan förkortas om returflygningen är tidigare än 14 dagar. I så fall måste kunder testa om 1 dag före flygningen.
Covid-test på resmålet
Ja

Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet.

Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen.

Hälsodeklaration
Ja
Alla som reser till Cypern behöver ett intyg med flygbiljett till Cypern. Detta intyg kan begäras 24 timmar före avgång via https://cyprusflightpass.gov.cy. Du kommer att få en bekräftelse och detta måste tas med och visas vid incheckningen, tillsammans med ett tryckt certifikat med ett negativt PCR-test. (Du kan registrera dig själv och fylla i data själv och spara som ett utkast). Barnens formulär måste fyllas i och undertecknas av föräldrarna. Detta måste vara ett separat formulär, så de täcks inte av deras förälders form.
Karantän
Ja
Detta gäller länder i kategori C. Du måste genomföra en molekylär studie och gå i karantän i 14 dagar på egen bekostnad.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Maximalt 2 personer får vistas tillsammans, exkluderade minderåriga barn
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Om inte av akuta medicinska skäl eller för arbetsändamål, är rörelse utomhus förbjuden från 21:00 på natten till 05:00 på morgonen följande dag. Förflyttning till/från/mellan distrikt är även förbjudet.
Restauranger
Stängt
Verksamheten av cateringföretag är nerlagd. Denna åtgärd avser restauranger, krogar, kaféer, pubar, snackbarer och barer, cafeterior och cateringföretag inom kantiner och / eller idrottsklubbar, kulturklubbar, föreningar etc., med undantag för leverans- och take-away-tjänster. Catering på hotell kan vara öppet till kl. 21:00 och endast för övernattningsgäster
Barer
Öppet
Max 6 personer per bord, stänger kl. 22.30
Klubbar, nattliv
Stängt
Butiker
Delvis
Köpcentrum inomhus (gallerior) är stängda, andra butiker och stormarknader är öppna med begränsad kapacitet; munskydd är obligatorisk (från 12 års ålder, valfritt mellan 6-11 år)
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd inomhus är obligatoriskt för alla över 12 år.
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider?
Nej
Samma regler som alltid
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Nej
Event (inomhus och utomhus)
Nej
Inomhusevenemang är ej tillåtna.
Strand
Stängt
4 meter mellan parasoll och 2 mater mella solstolar om de inte tillhör samma sällskap
Flygplatser
Öppet
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Mer info finns här.
Kollektivtrafik och taxi
Ja
Munskydd är obligatoriskt och dessutom har kollektivtrafiken i Limassol halverat kapaciteten till 50%.
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Formuläret måste fyllas i före avgång.
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/