1. Hem
  2. Solresor
  3. Cypern
  4. Cypern
  5. Protaras
Protaras

Resor till Protaras

Populärt resmål för:

Familjer med äldre barn Övriga Soloresa

Resor till Protaras

Protaras - även känd som Fig Tree Bay - ligger på den östra delen av Cyperns sydkust, inte långt från den livliga turistorten Aiya Napa. Familjer med barn och vuxna som söker en avkopplande semester i lugna och vackra omgivningar kommer att älska Protaras - Fig Tree Bay. Staden är känd för sina vackra sandstränder, dess inbjudande kristallklara vatten och dess karga steniga landskap.

Du kan utan problem spendera merparten av din semester på Protaras - Fig Tree Bays stränder - för det är helt enkelt underbart. Den ljusa sanden är nästan bländande vit på soliga sommardagar, och det helt genomskinliga turkosa vattnet är nästan omöjligt att motstå. På Fig Tree Bay stranden kan du hyra solstolar och se på medan barnen som leker i det grunda vattnet. Stranden är ett perfekt för familjer med små barn. Simmar du ut en bit, rekommenderas att ta med snorkel och cyklop för att utforska livet under havsytan. Längs stranden kan man också hyra trampbåtar eller flyga fram på vågorna med en bananbåt.

I Protaras centrum finns ett bra urval av mysiga restauranger och krogar där du kan äta middag efter en dag på stranden. Om du på kvällen vill gå ut och ta en drink, finns här också flera bra barer, men nattlivet är ganska avslappnat jämfört med det som finns i närliggande Ayia Napa.

Med bara 10 km till livliga Ayia Napa, kan du utan problem besöka den populära semesterorten. Här kan du besöka den roliga nöjesparken eller stadens största äventyrsbad, och du kan även göra riktigt bra semestershopping. I Ayia Napa kan du också frossa i Cyperns mest färgstarka och pulserande nattliv. På resor till Protaras med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Vi erbjuder ingen guidservice på Cypern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Cypern. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Famagusta jeepsafari + Bluelagoon

Upplev imponerande Famagusta och ett besök i Bluelagoon. Vi kör i Jeep till spökstaden Famagusta. Här finns bara ett hotell och resten är helt övergivet. Du kan åka till den del av Cypern som ockuperas av Turkiet. Njuta av en god lunch och simma i det underbara, klara, blåa vattnet.

Cypern genom tiderna

Besök utgrävningarna vid Kourion, en grekisk/romersk teater, slottet Kolossi och smaka sedan ett gott vin i den vackraste vinbyn Omodos.

Nicosia

Följ med till Europas sista delade huvudstad - en kontrasternas stad. Under dagen besöker vi stadens gränsområde, ärkebiskopens palats och öns minsta katedral. Sedan besöker vi ett museum och tar en promenad genom Ledrastraat distriktet. Vi åker också förbi Agia Sofia, som tidigare var en gotisk katedral och idag är en moské. Dagen avslutas med ett par timmar där du har möjlighet att uppleva staden på egen hand.

Cypern båttur

Segla hela kusten från Ayia Napa till Protaras. Njut av de badstopp längs vägen och den läckra lunchen som serveras ombord.

Upptäck Cypern

Upptäck öns dolda skönhet, besök byar, se åsnor, historiska kloster och njut av en traditionell meze lunch.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
17ºC
18ºC
20ºC
21ºC
26ºC
30ºC
34ºC
33ºC
31ºC
27ºC
21ºC
19ºC
Min
9ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
21ºC
24ºC
23ºC
22ºC
18ºC
13ºC
10ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter.
Munskydd
Ja
Munskydd obligatorisk för alla som är 12 år gamla inomhus (i slutna allmänna utrymmen som kyrkor, butiker, stormarknader, sjukhus, apotek) och utomhus (inklusive pooler och på stranden). Vid överträdelsestraff på
€ 300, -. För barn mellan 6 och 12 år som bär en munskydd är valfritt.
Covid-test innan avresa
Ja
Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet. Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen. Om testresultatet är positivt: Ett COVID-19-sjukhus med 100 bäddar kommer att göras tillgängligt uteslutande för resenärer som testar positivt för viruset, och dessa kan ökas med mycket kort varsel vid behov. Om resenärer visar kritiska symtom finns 112 extra intensivvårdsavdelningar tillgängliga för deras behandling, med 200 ventilatorer för inspektion. Dessutom kommer 500 rum på speciella karantänhotell att göras tillgängliga för nära kontakter, för dem som testar positivt för viruset, och även dessa kan utvidgas med mycket kort varsel om det behövs. Standardkarantänperioden är 14 dagar, men kan förkortas om returflygningen är tidigare än 14 dagar. I så fall måste kunder testa om 1 dag före flygningen.
Covid-test på resmålet
Ja

Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet.

Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen.

Hälsodeklaration
Ja
Alla som reser till Cypern behöver ett intyg med flygbiljett till Cypern. Detta intyg kan begäras 24 timmar före avgång via https://cyprusflightpass.gov.cy. Du kommer att få en bekräftelse och detta måste tas med och visas vid incheckningen, tillsammans med ett tryckt certifikat med ett negativt PCR-test. (Du kan registrera dig själv och fylla i data själv och spara som ett utkast). Barnens formulär måste fyllas i och undertecknas av föräldrarna. Detta måste vara ett separat formulär, så de täcks inte av deras förälders form.
Karantän
Ja
Detta gäller länder i kategori C. Du måste genomföra en molekylär studie och gå i karantän i 14 dagar på egen bekostnad.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Maximalt 2 personer får vistas tillsammans, exkluderade minderåriga barn
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Om inte av akuta medicinska skäl eller för arbetsändamål, är rörelse utomhus förbjuden från 21:00 på natten till 05:00 på morgonen följande dag. Förflyttning till/från/mellan distrikt är även förbjudet.
Restauranger
Stängt
Verksamheten av cateringföretag är nerlagd. Denna åtgärd avser restauranger, krogar, kaféer, pubar, snackbarer och barer, cafeterior och cateringföretag inom kantiner och / eller idrottsklubbar, kulturklubbar, föreningar etc., med undantag för leverans- och take-away-tjänster. Catering på hotell kan vara öppet till kl. 21:00 och endast för övernattningsgäster
Barer
Öppet
Max 6 personer per bord, stänger kl. 22.30
Klubbar, nattliv
Stängt
Butiker
Delvis
Köpcentrum inomhus (gallerior) är stängda, andra butiker och stormarknader är öppna med begränsad kapacitet; munskydd är obligatorisk (från 12 års ålder, valfritt mellan 6-11 år)
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd inomhus är obligatoriskt för alla över 12 år.
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider?
Nej
Samma regler som alltid
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Nej
Event (inomhus och utomhus)
Nej
Inomhusevenemang är ej tillåtna.
Strand
Stängt
4 meter mellan parasoll och 2 mater mella solstolar om de inte tillhör samma sällskap
Flygplatser
Öppet
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Mer info finns här.
Kollektivtrafik och taxi
Ja
Munskydd är obligatoriskt och dessutom har kollektivtrafiken i Limassol halverat kapaciteten till 50%.
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Formuläret måste fyllas i före avgång.
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/