Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Cypern
  4. Cypern
  5. Larnaca
Larnaca

Resor till Larnaca

Larnaca är en historisk och livlig hamnstad på sydöstra Cypern. I denna autentiska stad hittar du fler cyprioter än turister, stämningsfulla trottoarkaféer, månghundraåriga kulturskatter och en härlig bred strand som sluttar mjukt ner i havet. De perfekta ingredienserna för en härlig semester.

 

Vad finns det att se i Larnaca?

Även om det är härligt att lata sig på stranden i flera dagar i sträck, är det också lite av ett slöseri. Det finns trots allt mycket att se i denna speciella stad. Nordväst om Larnaca hittar du den arkeologiska utgrävningen av den antika staden Kition, som består av flera ruiner från 1200-talet före Kristus. En annan viktig sevärdhet är Tekke-moskén. Denna vackra moské ligger vid en saltvattensjö och är en av de viktigaste platserna för muslimska pilgrimer. Den byggdes för att hedra en bekant till profeten Muhammed, Umm Harram.

 

Njut av den varma sommarsolen

Larnacas gyllene breda sandstrand ligger vid en livlig strandpromenad med fina restauranger och mysiga barer. Det är en härlig plats att njuta av den cypriotiska sommarsolen. Stranden är också en trevlig plats för barnfamiljer. Den sluttar mycket gradvis ner i Medelhavets djupblå vatten.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
18ºC
19ºC
23ºC
29ºC
34ºC
35ºC
29ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
14ºC
17ºC
22ºC
23ºC
20ºC
14ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Cyperns huvudstad kallas Nicosia men är också känd som Lefkosia. Stadens södra del tillhör den grekiska delen av ön, medan den norra delen av staden tillhör den turkiska delen.

Språk:

Cypern har grekiska och turkiska som officiella språk. Många kan även engelska på Cypern.

Tid:

När du reser från Sverige till Cypern, ska du ställa klockan en timme framåt.

Valuta:

I Cypern använder man euro. På semesterorter och storstäder finns bankomater, och på de flesta hotell och restauranger är det möjligt att betala med kreditkort.

Ström:

Strömförsörjningen i Cypern är 240 volt. Adaptrar finns i de flesta butiker och på många hotell.

Pass:

När du reser till Cypern, behöver du ett giltigt pass. Du ansvarar för giltigheten av passet.

Mobiltelefon:

Din svenska mobiltelefon fungerar i Cypern. Observera att det kan vara förknippad med höga kostnader att ringa samtal och använda telefonens Internet.

Nödsituation:

I behov av kontakt med polis, ambulans eller brandkår, ring 112.

Dricksvatten:

Vattnet i Cypern har en annan bakterieflora, och det rekommenderas att undvika att dricka kranvatten. Buteljerat vatten kan köpas i de flesta butiker och hotell.

Köra bil:

Om du hyr bil eller annat fordon på Cypern, tänk på att de tillämpar vänstertrafik.

Dricks:

Det är normalt att ge ungefär 5-10% dricks på barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna på Cypern är i allmänhet öppna från 09:00 till 18:00, under sommarmånaderna, vissa företag stänger på eftermiddagen några timmar och håller öppet till 19:00. Öppettiderna kan variera lokalt.