1. Hem
  2. Solresor
  3. Cypern
  4. Cypern
  5. Limassol
Limassol

Resor till Limassol

Populärt resmål för:

Unga par

Resor till Limassol

Cyperns näst största stad, Limassol, ligger intill Akrotiribugten på Cypern sydspets, långt från Ayia Napas festliga nattliv. Här möter du en skön blandning av det moderna Cypern och historiska attraktioner med semesterupplevelser för hela familjen.

Bakom Limassol tornar Trodosbergen upp sig som en kuliss bakom den 16 km kilometer långa staden. Limassol har också Cyperns största och viktigaste hamn, som ligger i den västra delen av staden. En bit österut ligger den exklusiva marinan där du kan ta en promenad och titta på de lyxiga yachter som pryder hamnen.

I Limassols gamla stadsdel erbjuder en promenad ner för de smala gatorna en rad spännande attraktioner. Upptäck de vackra klostren, kyrkorna och den gamla fästningen, ta en titt i det arkeologiska museet eller upptäck atmosfären i den livliga saluhallen. Från marinan går stadens strandpromenad där du kan promenera mellan små parkområden och njuta av utsikten över havet. Går du ett kvarter längre in i staden möts du av shoppinggatan St Andrews, där kan du göra massor av spännande shopping, oavsett om du letar efter en souvenir, lokala delikatesser eller något annat.

På stadens utmärkta restauranger och mysiga tavernor kan du prova en myriad av goda matupplevelser. Om du tar ett glas vin till din måltid, är det värt att notera att Limassol är centrum för Cyperns vinproduktion och du kan med fördel be servitören för råd om att välja rätt vin till din måltid.

Med hela 16 kilometer kust har Limassol ett antal härliga stränder att välja mellan. Kilometer av fin gyllene sand och grov ljusgrå vulkanisk sand sträcker sig längs Limassolkusten. På de flesta av stadens stränder kan du hyra solstolar och prova olika vattensporter. Närmast Limassol centrum hittar du Dasoudi Beach. Den lilla stranden består av grå sand intill det inbjudande kristallklara vattnet - perfekt för dem som vill snorkla. Stranden är barnvänlig med en liten lekplats och vattnet är generellt lugnt. På resor till Limassol med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfer ingår inte när du bokar din semester med Sunweb, i bokningsprocessen är det däremot möjligt att lägga till transfer mot en extra kostnad. Vi erbjuder ingen guid på Cypern.

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Cypern. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Famagusta jeepsafari + Bluelagoon

Upplev imponerande Famagusta och ett besök i Bluelagoon. Vi kör i Jeep till spökstaden Famagusta. Här finns bara ett hotell och resten är helt övergivet. Du kan åka till den del av Cypern som ockuperas av Turkiet. Njuta av en god lunch och simma i det underbara, klara, blåa vattnet.

Cypern genom tiderna

Besök utgrävningarna vid Kourion, en grekisk/romersk teater, slottet Kolossi och smaka sedan ett gott vin i den vackraste vinbyn Omodos.

Nicosia

Följ med till Europas sista delade huvudstad - en kontrasternas stad. Under dagen besöker vi stadens gränsområde, ärkebiskopens palats och öns minsta katedral. Sedan besöker vi ett museum och tar en promenad genom Ledrastraat distriktet. Vi åker också förbi Agia Sofia, som tidigare var en gotisk katedral och idag är en moské. Dagen avslutas med ett par timmar där du har möjlighet att uppleva staden på egen hand.

Cypern båttur

Segla hela kusten från Ayia Napa till Protaras. Njut av de badstopp längs vägen och den läckra lunchen som serveras ombord.

Upptäck Cypern

Upptäck öns dolda skönhet, besök byar, se åsnor, historiska kloster och njut av en traditionell meze lunch.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
19ºC
22ºC
25ºC
30ºC
34ºC
32ºC
31ºC
27ºC
22ºC
15ºC
Min
7ºC
7ºC
11ºC
14ºC
17ºC
21ºC
24ºC
24ºC
22ºC
18ºC
14ºC
9ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter.
Munskydd
Ja
Munskydd obligatorisk för alla som är 12 år gamla inomhus (i slutna allmänna utrymmen som kyrkor, butiker, stormarknader, sjukhus, apotek) och utomhus (inklusive pooler och på stranden). Vid överträdelsestraff på
€ 300, -. För barn mellan 6 och 12 år som bär en munskydd är valfritt.
Covid-test innan avresa
Ja
Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet. Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen. Om testresultatet är positivt: Ett COVID-19-sjukhus med 100 bäddar kommer att göras tillgängligt uteslutande för resenärer som testar positivt för viruset, och dessa kan ökas med mycket kort varsel vid behov. Om resenärer visar kritiska symtom finns 112 extra intensivvårdsavdelningar tillgängliga för deras behandling, med 200 ventilatorer för inspektion. Dessutom kommer 500 rum på speciella karantänhotell att göras tillgängliga för nära kontakter, för dem som testar positivt för viruset, och även dessa kan utvidgas med mycket kort varsel om det behövs. Standardkarantänperioden är 14 dagar, men kan förkortas om returflygningen är tidigare än 14 dagar. I så fall måste kunder testa om 1 dag före flygningen.
Covid-test på resmålet
Ja

Test för viruset Covid-19 krävs för kategori B. Tester måste genomföras inom 72 till 48 timmar före flygning. Resultaten måste vara negativa och uppvisas, även om testet är negativt. Barn under 12 år är undantagna från PCR-testet.

Allmänt: Ett antal resenärer, eller till och med ett helt plan, uppmanas slumpmässigt att ta ett COVID-19-test efter ankomst, oavsett var de kommer ifrån. Kostnaden för detta test bärs sedan av den cypriotiska regeringen.

Hälsodeklaration
Ja
Alla som reser till Cypern behöver ett intyg med flygbiljett till Cypern. Detta intyg kan begäras 24 timmar före avgång via https://cyprusflightpass.gov.cy. Du kommer att få en bekräftelse och detta måste tas med och visas vid incheckningen, tillsammans med ett tryckt certifikat med ett negativt PCR-test. (Du kan registrera dig själv och fylla i data själv och spara som ett utkast). Barnens formulär måste fyllas i och undertecknas av föräldrarna. Detta måste vara ett separat formulär, så de täcks inte av deras förälders form.
Karantän
Ja
Detta gäller länder i kategori C. Du måste genomföra en molekylär studie och gå i karantän i 14 dagar på egen bekostnad.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Maximalt 2 personer får vistas tillsammans, exkluderade minderåriga barn
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Om inte av akuta medicinska skäl eller för arbetsändamål, är rörelse utomhus förbjuden från 21:00 på natten till 05:00 på morgonen följande dag. Förflyttning till/från/mellan distrikt är även förbjudet.
Restauranger
Stängt
Verksamheten av cateringföretag är nerlagd. Denna åtgärd avser restauranger, krogar, kaféer, pubar, snackbarer och barer, cafeterior och cateringföretag inom kantiner och / eller idrottsklubbar, kulturklubbar, föreningar etc., med undantag för leverans- och take-away-tjänster. Catering på hotell kan vara öppet till kl. 21:00 och endast för övernattningsgäster
Barer
Öppet
Max 6 personer per bord, stänger kl. 22.30
Klubbar, nattliv
Stängt
Butiker
Delvis
Köpcentrum inomhus (gallerior) är stängda, andra butiker och stormarknader är öppna med begränsad kapacitet; munskydd är obligatorisk (från 12 års ålder, valfritt mellan 6-11 år)
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd inomhus är obligatoriskt för alla över 12 år.
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider?
Nej
Samma regler som alltid
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Nej
Event (inomhus och utomhus)
Nej
Inomhusevenemang är ej tillåtna.
Strand
Stängt
4 meter mellan parasoll och 2 mater mella solstolar om de inte tillhör samma sällskap
Flygplatser
Öppet
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Mer info finns här.
Kollektivtrafik och taxi
Ja
Munskydd är obligatoriskt och dessutom har kollektivtrafiken i Limassol halverat kapaciteten till 50%.
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Formuläret måste fyllas i före avgång.
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/