Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Frankrike
  4. Les Trois Vallées
  5. Val Thorens
  6. Val Thorens
Val Thorens

Resor till Val Thorens

Skidresor till Val Thorens med skidåkning i världsklass

Val Thorens är en del av världens största sammanhängande skidområde, Les Trois Vallées i Frankrike. I skidområdet ingår även populära skidorter som Les Menuires och Méribel.

I Les Trois Vallées får du uppleva skidåkning i världsklass, som har utsetts till Frankrikes och världens bästa skidområde många år i rad! Val Thorens i sig erbjuder cirka 150 kilometer pister med fantastiska offpist-alternativ och funparks med centralt läg skidskoleområde, vilket gör det enkelt att ta sig till och från området på skidor.

Val Thorens har också de högsta backarna i hela Les Trois Vallées med skidåkning på upp till 2300 meters höjd. Vädret i Val Thorens är ofta perfekt för en skidsemester ända fram till slutet av skidsäsongen i maj. Skidresor till Val Thorens är perfekt om du drömmer påskskidsemester eller vill uppleva att fira jul i Alperna.

Förutom fantastisk skidåkning erbjuder området också många andra aktiviteter som mountainbike i snön, fallskärmshoppning, linbaneturer och kälkåkning. Läs mer om områdets alla aktiviteter och erbjudanden.

Skidåkning i Val Thorens

Det moderna liftsystemet tar dig smidigt till toppen av de många pisterna. Många av boendena i ligger i utkanten av staden med ski in/ski out. Du kan också åka skidor genom staden och passera centrum med flera bra restauranger och barer. Därifrån kan du fortsätta till den andra delen av skidområdet där skidskolan ligger. Ett helt nytt sport- och hälsocenter som heter Le Board öppnade i Val Thorens i slutet av 2022 för att hedra Val Thorens 50-årsjubileum och har mycket att erbjuda. Här finns flera simbassänger, sportanläggningar, en nöjespark samt ett wellness- och fitnesscenter. Det finns också olika evenemang, så kolla i förväg för att se vilka spännande saker som står på programmet.

På en skidsemester till Val Thorens har du möjlighet att bo i Europas högst belägna skidort. I byn möts du av mysig afterski på stadens många trevliga barer. I centrum finns också ett stort urval av uteserveringar, pubar och restauranger med mat som uppskattas av både barn och de som föredrar en mer exklusiv meny. Förutom de många pister erbjuder staden också ett brett utbud av aktiviteter. Här finns ett stort shoppingcenter, biograf, bowling, tennisbanor och en swimmingpool där du också kan njuta av bastu och ångbastu.

Skidresor i Val Thorensmed Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Val Thorens. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Pister

20Km
55Km
65Km
10Km
Totalt 150Km

Liftar

10

13

7

höjd

3230m
1825m

Glaciär

0

Fun Parks

1

Långfärd

0Km

Val Thorens

Pister

73Km
210Km
254Km
73Km
Totalt 610Km

Liftar

41

59

60

höjd

3230m
1100m

Glaciär

0

Fun Parks

5

Långfärd

114Km

Les Trois Vallées
Les Trois Vallées
Les Trois Vallées
Les Trois Vallées