Tillbaka

Resor till Kolocep Island

Destination image

Resor till Kolocep Island

Letar du efter en lugn och avkopplande semester är Kolocep Island utanför Dubrovnik-kusten ett utmärkt val för din semester i Kroatien. Ön är bara 2,5 km² stor och är för närvarande bebodd av 165 personer.

Lugn och ro på Kolocep Island

Kolocep Island är en av Kroatiens sydligaste öar och nås med båt från Dubrovnik på ca. 20 minuter. Ön är till stor del täckt av skog och har två mindre bostadsområden samt några enkla hotell. Kolocep Island är bilfri, vilket i hög grad bidrar till den fridfulla atmosfären.

Upptäck Dubrovnik-kusten

Vill du uppleva mer än den lilla ön finns det goda båtförbindelser till både fastlandet och den närliggande ön, Lupud som är väl värd ett besök under semestern. Det rekommenderas även starkt att göra en dagstur till den spännande medeltida staden Dubrovnik som är med på UNESCO:s lista över världsarvsarv. Här kan du verkligen känna historiens vingslag och du kommer snart att upptäcka varför denna stad valdes som inspelningsplats för många av scenerna i den populära tv-serien Game of Thrones. Vill du göra en längre utflykt är det bara några kilometer till Montenegro, så du har möjlighet att uppleva två länder under din semester.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Inga utflykter erbjuds från Orebic och Korčula.

a picture
Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

a picture
Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

a picture
Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Temperatur per månad

Till toppen