Sidan du letade efter existerar inte längre. Vi har omdirigerat dig till ett land, region, eller annan relevant sida.

Resort till Les Deux Alpes

Tillbaka
Destination image
Pister
12
22
45
17
96
Totalt
Liftar
9
20
18
höjd
3600m
1350m
Glaciär
1
Fun Parks
1
Långfärd
7Km

 Les Deux Alpes är en av våra mest populära skidorter i Alperna. Skidorten ligger snösäkert beläget på 1650 meters höjd och skidåkningen sträcker sig upp till hela 3600 meters höjd.

Les Deux Alpes ligger vid foten av Europas största skidåkningsbara glaciär och är snösäkert beläget året om på hela 3600 meters höjd. Skidområdet i Les Deux Alpes erbjuder 225 km pist som är varierande och erbjuder skidåkning för både amatörer och för de mer avancerade skidåkarna. Till skillnad från många andra skidorter, startar nybörjarområdet längst upp i skidsystemet och de mer avancerade backarna ligger närmst byn. Trots att skidorten är den näst äldsta i Europa, är liftsystemet toppmodernt vilket gör att du kan spendera mer tid på skidorna och mindre tid i liften. Om du gillar parkåkning så har Les Deux Alpes två stora funparks som bjuder på hopp och rails för alla nivåer. Skulle inte 225 km pist vara nog, är det möjligt att åka till de närliggande skidområdena Serre Chevalier och Alpe d'Huez. Skidområdet i Les Deux Alpes är även ett paradis för offpiståkare. För de som är avancerade kan vi varmt rekommendera att åka till den kända grannorten La Grave, här finns inga pistade backar utan endast liftar till toppen och offpist ner. Det är även möjligt att åka offpist från toppen av Les Deux Alpes ner till La Grave, observera att du ska vara en väl erfaren offpiståkare och att ha guide med är varmt att rekommendera eftersom här finns många vägar ner och att åka fel här kan sluta väldigt illa.

Les Deux Alpes är en pittoresk by och den näst äldsta skidorten i franska Alperna efter Chamonix. Här råder en mysig atmosfär med en unik blandning av gammal och ny arkitektur. Les Deux Alpes är liksom Val Thorens känt för sin snösäkerhet, men också sin afterski säkerhet på ortens många afterskiställen. Vill man festa vidare, finns här också dansställen som har öppet sent inpå morgontimmarna. I centrum av Les Deux Alpes finns många mysiga smågator med shopping, matbutiker och bra restauranger. Vill man roa sig med annat än skidåkning, finns här också badhus, squash, gym och flera andra aktiviteter som exempelvis paragliding, heliskiing och isklättring.

Vi har också en del boenden i Les Deux Alpes 1800, som ligger 800 meter från huvudcentrum av Les Deux Alpes. I denna del finns också en rad aktiviteter, en matbutik och flera restauranger. Härifrån går en skidlift direkt upp i skidområdet och en gratis skidbuss mellan 08.00 och 20.00.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Familjer med äldre barn
Vänner
Äldre par
Övriga
Till toppen