1. Hem
  2. Skidresor
  3. Försäkringar

Försäkringar

Om du sedan tidigare har en försäkring kan det vara bra att undersöka vad som ingår i denna, i många fall är det mindre än vad man tror. Vi rekommenderar därför alltid att du tecknar en reseförsäkring när du ska ut på en resa. På Sunweb samarbetar vi med Inter Partner Assistance SA, reglerad av den belgiska nationalbanken, och en del av AXA-gruppen, vilket garanterar dig hjälp när du behöver det. Du kan beställa en reseförsäkring i bokningssteg 1. Var medveten om att reseförsäkringen endast är giltig om den anges på fakturan och är betald innan du reser.

Din reseförsäkring är ett ekonomisk skydd om du på något sätt skulle råka illa ut under din resa. Detta innebär att du t.ex. har rätt till bättre vård än du annars skulle få med EU-kortet eftersom detta endast gäller offentliga sjukhus som ofta inte håller samma standard som de svenska och om du är i behov av hemtransport på grund av skada eller sjukdom täcks även detta in i försäkringen. I försäkringen ingår även skydd mot borttappat eller skadat bagage.

Om du anser dig ha rätt till ersättning, ber vi dig kontakta Inter Partner Assistance SA via tel. 0046844689430 för att få kontakt med en handläggare för ditt ärende. Du kan läsa reseförsäkringens villkor här.

När du bokar din resa rekommenderar vi att du även bokar en avbeställningsförsäkring. Skulle du bli plötsligt sjuk, skadad eller av annan anledning inte kan delta i resan är du då försäkrad och har möjlighet att får tillbaka hela eller delar av kostnaden för din resa, så att du kan omboka resan till ett senare datum.

Vår avbeställningsförsäkring utfärdas i samarbetar med Inter Partner Assistance SA, reglerad av den belgiska nationalbanken, och en del av AXA-gruppen. Du kan läsa avbeställningsskyddets villkor här.

En avbeställningsförsäkring är endast giltigt om det betalas tillsammans med depositionen och består av 6 % av det totala resebeloppet. Försäkringen gäller från och med dagen för utfärdandet till och med avresa.

Off-pistskidåkning täcks inte av alla försäkringsbolag. Hos oss är det inkluderat, eftersom vi älskar skidåkning och att bege oss ut off-pist. Men det måste göras ansvarsfullt. Ignorerar du varningar eller förbud runt pisterna? Åker du i områden som har lavinkod 3 eller högre? Då är du inte längre försäkrad.